Származhat Istentől olyan rész a Bibliában ami szenvedést, haragot, gyülölete és viszályt eredményez? Ezeknek a részeknek van bármi közük Istenhez és az ő jóságához vagy csak simán emberi badarságok?
"Ekkor már azonban nem az Istentől jöttek a válaszok, és nekik adták Kánaánt, ha mindenkit megölnek, és még a csecsemőknek sem kegyelmeznek, övék minden amit találnak, amit el tudnak venni, és övéké az egész világ."
1. Nincsen szó az egész világról.
2. Jól értem hogy azt mondod hogy a sátántól kaptak parancsokat és isten nem csinált ez ellen semmit? Ha ezt azért vallod hogy erkölcsileg be véd, inkább ne tedd.
"Az újszövetségben kevesebb ilyent találunk. A legkorábbi másolatok időben nagyon közel vannak az eredeti kéziratokhoz. Könnyebb korrigálni, ha esetleg belekerül valami, ami nem odavaló.
Az ószövetségi részekkel viszont nincs így. Így több hibás info, törvény, talàn még sztori is belekerült az évszázadok folyamán. És nem ellenőrizhető, hogy az eredetiben benne volt-e.
Legfeljebb sejthető, hogy nem Istentől származik"
Oké ez igaz, csak hát forditva.
Nekünk muszlimoknak és ateistáknak az ószövetség változatlansága az amit eddig csak elméleti szintn tudunk tagadni, bizonyiték hijján, az Új szövetség viszont bizonyitottan váltóztatott és sok változtatást ma sem korrigáltak: [link]
""Ekkor már azonban nem az Istentől jöttek a válaszok, és nekik adták Kánaánt, ha mindenkit megölnek, és még a csecsemőknek sem kegyelmeznek, övék minden amit találnak, amit el tudnak venni, és övéké az egész világ."
1. Nincsen szó az egész világról.
2. Jól értem hogy azt mondod hogy a sátántól kaptak parancsokat és isten nem csinált ez ellen semmit? Ha ezt azért vallod hogy erkölcsileg be véd, inkább ne tedd."
Nem akarom sem védeni, sem mentegetni, sem támadni.
A kérdésre próbáltam válaszolni egy ismert példán keresztül.
"A kérdésre próbáltam válaszolni egy ismert példán keresztül."
Nem értem. Milyen példa? Honnan van?
Mózes, Kánaán, stb.
A Bibliából van a példa természetesen, mert azt fogadjátok el valamiért a legtöbben hitelesnek.
Én tényleg nem értem miről beszész, kánaánra az istentől kaptak parancsot a biblia szerint.
„De az itt lakó népek városaiban, amelyeket Istened, az Úr ad neked örökségül, ne hagyj életben egy lelket sem! Irtsd ki őket mindenestül: a hettitákat, az emóriakat és a kánaániakat, a perizzieket, a hivvieket és a jebúsziakat, ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr; azért, hogy meg ne tanítsanak benneteket mindazoknak az utálatos dolgoknak az elkövetésére, amelyeket ők isteneik tiszteletére elkövetnek, és így ne vétkezzetek Istenetek, az Úr ellen" (5Mózes 20:16-18)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!