Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Származhat Istentől olyan...

Származhat Istentől olyan rész a Bibliában ami szenvedést, haragot, gyülölete és viszályt eredményez? Ezeknek a részeknek van bármi közük Istenhez és az ő jóságához vagy csak simán emberi badarságok?

Figyelt kérdés

#Isten #Biblia #szándéka
2022. nov. 29. 08:42
A kérdező szavazást indított:
A Biblia egésze Isten nézeteit tartalmazza
Bele piszkáltak vagy hibás a Biblia egyes pontokon
Biblia tökéletes de az említet részeket rosszúl értelmezük
Egyéb (leírom)
18 szavazat
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
0%

Nem.

Szeretet a fő tanítás. Minden más fals.

2022. nov. 29. 08:59
 2/24 anonim ***** válasza:
50%
De még mennyire. Elég megnézni Izraelt. Isten a zsidóknak adta azt a földet. Aztán ma is háború van ebből.
2022. nov. 29. 09:21
 3/24 anonim ***** válasza:
31%

Amit Mózes kapott tanítás az igaz és helyes volt, de a népe elégedetlen volt azzal, hogy "nincstelenül" éljenek a földön, biztonságot, földeket, vagyont szerettek volna, és ezért újabb és újabb válaszokért küldték Mózest.

Ekkor már azonban nem az Istentől jöttek a válaszok, és nekik adták Kánaánt, ha mindenkit megölnek, és még a csecsemőknek sem kegyelmeznek, övék minden amit találnak, amit el tudnak venni, és övéké az egész világ.

2022. nov. 29. 09:51
 4/24 A kérdező kommentje:

Én olyanokra gondoltam amik még ma is gondot okoznak.

Mintha például benne lenne, hogy a nem szőkéket utálni kell akkor az mai napig is okozhatna feszültséget.

Az ilyen részekhez lehet -e köze Istennek.

2022. nov. 29. 13:34
 5/24 anonim ***** válasza:
35%
Ha a homoszexualitásra gondololsz érthetően és világosan fogalmazz ,ocsmányságnak és utálatosnak tartja nem kell elfogadnom hívő keresztényként őket és a megtérésre kell biztatni őket
2022. nov. 29. 15:04
 6/24 A kérdező kommentje:
Érthetően és világosan fogalmaztam, úgy gondolom. Egyrészről nem a homoszexuálisok a kérdés, ne is keverd ide őket. Másrészről pedig szerintem érthetően fogalmaztam, hogy olyan dolgokra vagyok kíváncsi ami manapság is rosszat eredményez mivel nem azt kérdeztem, hogy eredményezet.
2022. nov. 29. 16:54
 7/24 anonim ***** válasza:
74%

A Mózes könyvében olvasható törvények némelyike kifejezetten emberi, ókori és barbár.

Pl: Az 5.könyv 22 rész 13. bekezdéstől egy olyan eljárásról beszél, miszerint, ha a naszéjszaka után kiderült a lányról, hogy nem szűz, akkor azt meg kellett ölni.

Hogy derült ki? Meg kellett mutatni a szüzesség "jelét" a lepedőn.

Mindazon túl,hogy ez a nő személyes énjének durva megalázásáról szól, úgy tűnik, hogy itt a szerző nincs tisztában azzal, hogy a nők jelentős része egyáltalán nem vérzik a szüzesség elvesztésénél.

De akár el is "veszthette" azt egy korábbi esetleges baleset, sérülés miatt.

Ha ezt a törvényt gyakran alkalmazták, akkor nagyon sokan haltak meg ártatlanul.

Ez csak egy példa volt. Sokat tudnék még mondani.

2022. nov. 29. 22:19
 8/24 A kérdező kommentje:

Köszi, de a kérdés az, hogy ez és a többi Istentől való lehet vagy másképpen került bele és ezt Isten elítéli?

De jó kérdés lenne az is, hogy ha Istentől való akkor miért adott ilyen törvényeket amik szenvedést okoznak.

2022. nov. 30. 08:22
 9/24 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem ez a legutóbbi példa, ez a bibliai rész például nem Istentől való. Tudatlanságot és kegyetlenséget tükröz. És épp ezért gondolom, hogy elitéli.

Az újszövetségben kevesebb ilyent találunk. A legkorábbi másolatok időben nagyon közel vannak az eredeti kéziratokhoz. Könnyebb korrigálni, ha esetleg belekerül valami, ami nem odavaló.

Az ószövetségi részekkel viszont nincs így. Így több hibás info, törvény, talàn még sztori is belekerült az évszázadok folyamán. És nem ellenőrizhető, hogy az eredetiben benne volt-e.

Legfeljebb sejthető, hogy nem Istentől származik.

Szóval én arra szavaztam, hogy belepiszkáltak vagy hibás a Biblia egyes pontokon.

(az egyes pontok kétszer aláhúzva

:) )

2022. nov. 30. 10:10
 10/24 anonim ***** válasza:
44%

A szenvedés és bánat Isten ásója. Ez jó.

Egyébként rájöttem, hogy a klímaváltozás miatt ezek a frontok, ahogy váltják egymást nagy feszültségeket és halált okoznak. Azt viszont nem tudom a frontok és klímaváltozás Isten büntetése-e?

2022. nov. 30. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!