Keresztények (történelmi egyházak követői)! Tényleg pogány eredetű az advent és a nagyböjt? A neten írták.
A nagyböjt és az advent is keresztény szokásnak tűnhet, de valójában pogány rituálék.
Az adventi koszorú is pogány.
Bemondta az interneten egy női magazin, hogy az ógermánok adventkor négy gyertyát gyújtottak vasárnaponként és megtartották az adventi böjtöt, pont úgy, ahogy ma is. A több történelmi keresztény felekezetnél fellelhető oltári szentség tartója is a Nap imádását jelképezi, sőt, Jézus történelmi keresztény ábrázolása is Mithrászból alakult ki. Írták az is a neten, hogy pogányok Betlehemekhez hasonlót állítottak, benne szűzzel, meg a férjével és az újszülött napistennel, éjféli istentiszteleteket mutattak be, ahol felkiáltottak, hogy "Megszületett!". Legalábbis olvastam ilyet is az interneten. De olvastam egy amerikai Jehova tanúi oldalon is, hogy a nagyböjt Tammuz sírásából ered, és ezen böjt végén volt Istár (Föníciában Astarte) szexistennő ünnepe. Az ünnepek előtti böjt pogány dolog.
Tudtátok? Amúgy tényleg így van?
#19.
Honnan tudod, hogy az az evangélikus lelkész nem a pogány mitológiából vette át?
Azért írták, hogy rákattintsál...
Attól nem igaz, ha egy pletykalap lehozta
#22.
Azt tudtad, hogy az Istenednek volt felesége?
Csak a manipulart papok kiírták a Bibliából.
#22.
Mióta pletykalapok? A női magazinok igenis megbízható források, mivel az újságírók hosszas kutatómunkákat végeztek.
A húsvét egyértelműen azért került erre a dátumra, hogy elnyomják a pogányok ünnepét. Világi eredetű, mégis számon kérik az ateistákon, hogy miért dekorálnak báránnyal (ősi termékenységi szimbólum, semmi köze a zsidókhoz, meg a keresztényekhez, kelta), miért ülik meg a húsvétot stb. Jóguk van nekik is!!!!
"A női magazinok igenis megbízható források, mivel az újságírók hosszas kutatómunkákat végeztek."
Haha hangosan felrohogtem munkahelyemen és mindenki rámnézett 😀😀😀😀
#25.
De a mult-koron is olvastam hasonlót.
Akkor sem megbízható?
#27.
Mi ilyen pl.?
Miért? A teológusok jártasak az ünnepekben?
Igen, teológusok jártasak a keresztény ünnepeken képzeld, (amúgy nem kell teológusok lenni ehhez nem olyan bonyolult dolog amit egyetemen tanítanak)jártasak a korai keresztény szokásokban, a kereszténység létrejöttének a folyamatában, és le tudják vezetni, hogy pl a húsvét alkalmából mire emlékeztek a legelső keresztények. Mert biztos, hogy nem pogány ünnepet "loptak" hanem ott a Messiás keresztre lett feszítve,majd feltámadt.
Igaz ez nem olyan izgalmas tény, sőt a keresztényeket utáló modern tömeg is lehangolódik úgyhogy nem a teológusok írásait látod legtöbbször
#29.
A teológia tudományág?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!