Ma dühömben a Szentlélek káromlására vetemedtem, azt megéri elmenni meggyónni, vagy inkább spóroljak a kilométerekkel, mert már menthetetlen vagyok?
El kell menni meggyónni, de csak ha katolikus vagy és voltál már elsőáldozó, illetve ha tényleg bánod.
Remélem, nem csúfot akarsz űzni a gyónás szentségéből ezzel a kérdéseddel.
EZ a kérdező már legalább négy hasonló kérdést feltett.
Szerintem csak szórakozik.
#1, #2 : Köszönöm a válaszokat, voltam elsőáldozó, és bérmálkoztam is, Hétfőn elmegyek, meggyónom.
#3: Lehet összekeversz valakivel, ez az első kérdésem Ebben a témában. Nem szórakozásból kérdezem, tényleg érdekel.
#4: Köszönöm a válaszodat, azért megpróbálom. Rettenetesen bánom, amit elkövettem, többé nem fordul elő.
1. Saját bevallásod szerint a szentlelket káromoltad
2. A Biblia szerint azt nem bocsájtja meg az Atya
Mit próbálsz meg? Nem hiszen a Bibliának???
A "szentlélek káromlása" az NEM káromkodást jelent.
Azt csak egyféleképpen lehet: ha NEM AKARSZ többé Istennel lenni, örökre elfordulsz tőle.
Ha viszont te gyónni akarsz, akkor ugye nem ez történt.
De szerintem a kérdező tudja ezt, mert már többször feltett teljesen hasonló kérdést, még a szóhasználat is hasonló volt.
#8 óvodás.
Meg a lelke is elég fura. Szerinte, ha valaki akár életében egyszer úgy káromkodik, hogy abban az isten is előfordul, akkor automatikusan megy a pokolba. Csak előtte még élhet 80 évet, lehet szent élete, az emberiség jótevője - akkor is megy a pokolba.
Hát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!