Teista, ateista vagy agnosztikus vagy?
Ateistának jelöltem be magam,de ez részemről erősen függ a használt definícióktól.
Ha úgy definiáljuk az ateizmust,hogy egy vagy több istenbe vetett hit/vallásos hit hiánya akkor ateista vagyok.
Ha úgy,hogy minden elképzelhető istenkép lehetetlenségébe való hit (sok vallásos így definiálja) akkor én nem vagyok ateista.
Én az általam jól ismert vallások isteneinek létezését tagadom,a többi ember által elképzelhető isten létezését nagyon valószínűtlennek gondolom, és nem hiszek benne bár lehet köztük olyan aminek a létezését sem bizonyítani,sem cáfolni nem lehet.
#13:
Hát igen, de a mai fiatalok ettől nagyon messze vannak. Tisztelet a kivételnek. Minden évben megtartják az "Ez az a nap" című rendezvényt, ahol összegyűlhetnek a buzgó keresztény fiatalalok (és idősebbek) ez pl. jó dolog. Klasszak ezek a nagy összejövetelek, dicsőítések, de mégsem érzem, hogy azok a zenék meg tudnának érinteni világi fiatalokat. Milyen jó lenne, ha valaki írna egy olyan keresztény dalt, amit a kereskedelmi rádiók is játszanának. Rendesen meg volna hangszerelve profi módon, és kiemelkedne a többi egysoros refrénű sláger közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!