Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Teista, ateista vagy agnosztik...

Teista, ateista vagy agnosztikus vagy?

Figyelt kérdés
Ha szeretnéd érvelj az álláspontod mellett
2022. nov. 25. 22:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ateistának jelöltem be magam,de ez részemről erősen függ a használt definícióktól.

Ha úgy definiáljuk az ateizmust,hogy egy vagy több istenbe vetett hit/vallásos hit hiánya akkor ateista vagyok.

Ha úgy,hogy minden elképzelhető istenkép lehetetlenségébe való hit (sok vallásos így definiálja) akkor én nem vagyok ateista.

Én az általam jól ismert vallások isteneinek létezését tagadom,a többi ember által elképzelhető isten létezését nagyon valószínűtlennek gondolom, és nem hiszek benne bár lehet köztük olyan aminek a létezését sem bizonyítani,sem cáfolni nem lehet.

2022. dec. 4. 10:14
 12/14 anonim ***** válasza:
41%
Keresztény vagyok, de szerintem meg kellene újulnia az egyháznak. Új szemlélet kellene hozzá, hogy új erőre kapjanak a hívek, és a fiataloknak vonzóbb legyen az egész. Na persze nem a törvényeken, parancsolatokon kell lazítani. Szükség lenne karizmatikus példaképekre. Művészi igényességű populáris zenékre, amik a világi fiatalságot is megérinti.
2022. dec. 8. 10:12
 13/14 anonim ***** válasza:
#12 szerintem csak újra meg kéne találni azokat, amiket hatvan éve elfelejtettünk, tehát a latint, a gregoriánt, a szépséget és azokat amik át tudják szőni egy katolikus mindennapjait, mint a pénteki hűsböjttel egybekötött bűnbánati nap és az úrangyala. Szerintem nem gitározni kell és gyerekdalokat dalolászni a cuki Jézusról, mert ezzel nem tud azonosulni jól láthatóan nem egy fiatal, de senki. Azok az öregek vannak még kétharmadában a templomokban, akik ez előbb említett és azóta elfelejtett gyakorlatok segítségével hitet szereztek és kitartanak még a mai küresedett katolikus világban is, mert ők tényleg megértették a mise lényegét. Szerintem nem kell feltalálni újra a spanyolviaszt, megvannak a megoldások. Csak használni kéne.
2022. dec. 8. 11:53
 14/14 anonim ***** válasza:

#13:

Hát igen, de a mai fiatalok ettől nagyon messze vannak. Tisztelet a kivételnek. Minden évben megtartják az "Ez az a nap" című rendezvényt, ahol összegyűlhetnek a buzgó keresztény fiatalalok (és idősebbek) ez pl. jó dolog. Klasszak ezek a nagy összejövetelek, dicsőítések, de mégsem érzem, hogy azok a zenék meg tudnának érinteni világi fiatalokat. Milyen jó lenne, ha valaki írna egy olyan keresztény dalt, amit a kereskedelmi rádiók is játszanának. Rendesen meg volna hangszerelve profi módon, és kiemelkedne a többi egysoros refrénű sláger közül.

2022. dec. 8. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!