Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusok! Bűnt követtem el...

Katolikusok! Bűnt követtem el vagy megérti Jézus az okot amiért ÉN csináltam azt?

Figyelt kérdés

Délután amikor imádkoztam hirtelen jött az a hülye ötlet hogy mi lenne ha beöltöznék Jézusnak és úgy folytatnám az imát. Meg is csináltam, és valahogy tényleg közelebb éreztem magam Jézushoz és sokkal jobban is tudtam mondani az imát (máskor picit dadogok). Ma este elmeséltem egy barátomnak, aki nagyon bepipult rám, mert állítólag ezt a Jézusnak öltözést melegek csinálják. Most akkor mérges rám Jézus? Bűnt követtem el? 😭😭😭😭

16/L

2022. nov. 24. 18:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Jézus jófej, tuti nem haragszik.
2022. nov. 24. 18:36
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Lányként Jézusnak?Max ezen de mint minden bűn ez is megbocsájtható.
2022. nov. 24. 19:38
 3/7 anonim válasza:
54%
2# ne magadból indulj ki...
2022. nov. 24. 20:10
 4/7 szp72 ***** válasza:
100%
"Mint nappal illik, tisztességben éljünk: nem dorbézolásban és részegeskedésben, nem bujálkodásban és kicsapongásban, nem viszálykodásban és irigységben, hanem öltsétek magatokra az Úr Jézus Krisztust;" (Róm 13,13-14)
2022. nov. 24. 22:09
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Jah, de nem szó szerint maskaraként...

2022. nov. 24. 22:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Jézusnak vagy más bibliai személynek beöltözni önmagában nem bűn. Betlehemezők, színészek is megteszik. Persze rossz szándékkal is lehet ilyet tenni. Én személy szerint nem tartom bűnnek, mivel nem akartál semmi rosszat tenni. Egyébként önmagában melegnek lenni sem bűn, de ennek ehhez semmi köze. Ha bizonytalan vagy, legközelebbi gyónásod alkalmával kérdezd meg a papot!
2022. nov. 26. 13:35
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Én a te helyedben inkább a gondolkodás módomon változtatnék nem pedig a külsőségen. Jézusra ígysem meg úgysem lehet hasonlítani. Értelmetlen. Sem belsőleg sem külsőleg. Isten nem azt kérte, hogy legyen mindenki Jézus Krisztus. Ez lehetetlen és értelmetlen is. Minden ember egyedi saját egyedi jellemmel és tulajdonsággal és lelki ajándékokkal rendelkezik. Isten nem robotokat akar. Ezekkel kell tisztában lenni és azt nézni, hogy lehet ezeket hasznosítani, kamatoztatni Isten szolgálatába állítani más emberek megsegítésére!!! Na ez itt a lényeg. Nem külsőleg kell hasonlítani Jézusra, hanem tettekben, cselekedetekben.

Rm.13,8. Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak azzal, hogy egymást szeressétek; mert a ki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte.

Rm.13,10. A szeretet nem illeti gonoszszal a felebarátot. Annakokáért a törvénynek betöltése a szeretet.

Jn.13,34. Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.

Jn.14,21. A ki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem; a ki pedig engem szeret, azt szereti az én Atyám, én is szeretem azt, és kijelentem magamat annak.

1Tim.1,5. A parancsolatnak vége pedig a tiszta szívből, jó lelkiismeretből és igaz hitből való szeretet:

2022. nov. 27. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!