Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tehetek egy "Mèlyen...

Mit tehetek egy "Mèlyen Vallásos" barátomèrt,hogy a hite vagyis az Ő vallása ne tegye tönkre?

Figyelt kérdés
Van egy barátom,aki nemrèg egy nagyon furcsa vallási szokásba kezdett. Idáig hindu indiai vallású volt,vegetáriánus kizárólag zöldsègeket evett. Mondjuk az nem is volt baj,mivel se magának de vègkèppen másnak se ártott. Aztán nemolyan règen körülbelül egy hónapja áttèrt egy másik vallásba ahol mèg zöldsèget sem ehet,csak tiszta forrásvizet ihat,ès sokat kell imádkoznia vagyis fènyevő lett. Ezzel csak az a baj,hogy teljesen tönkre teszi magát,oda jár edzeni ahol dolgozom a GYM XV-be,már csont sovány lifeg a bőr rajta. Vettem neki Plussz pezsgőtablettát,vitaminokat hogy ne a Mentő vigye megint el a kórházba mert annyira le gyengült. Aggódom èrte,mert jó indulatú ember,ès egyben a barátom is. Múltkor az Önkormányzattól kaptam 5-kiló krumplit. Oda vittem neki,ha ennyire koplal legalább egykis burgonyát egyen. Erre ilyet szólt. " Krumplit nem ehetek,mert a krumplinak Jogai Vannak!" A kórházban se ette meg a krumpli pürèt. Elmondása szerint a zöldsègek gyülölcsök is èlnek,ès sîrnak keservesen ha meg esszük őket. Az Ő vallása szerint csakis fènyt szabad enni! Ès sok forrásvizet inni. De múltkór az újjamat meg harapta,amikór enni akartam neki adni. Nem tidom hogy mint jó barát hogyan segîthetek neki,hogy ne legyen komoly baja,vagy ne a Pszichiátrián kössön ki infúzió ès orrszondára kötve. Már az edző teremből is ki tiltották,mert mást is meg harapot,aki egy protein szelettel próbálta meg kînálni. Nagyon aggódom èrte,nehogy az èletèbe kerüljön ez az új "Vallás" de szerintem egy örület. Mègis mit tehetel,mint barát??? Meg miaz,hogy a krumplinak is Jogai vannak??? Azèrt ez egy kicsit durva,nem? Pedig èn segîteni szeretnèk neki.
2022. nov. 24. 11:00
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
71%

Mesélj neki arról, hogy minden élőlénynek célja van.

A növények és a gyümölcsök azzal tudnak fejlődni, hogy szolgálják, segítik, feláldozzák magukat az emberért, mint étel.

A répának pl az a célja, hogy finom tápláló ételként szolgáljon az embernek.

De ez az embertől is megköveteli, hogy elfogadja ezt, és ezzel segítse fejletlenebb kis-lélektestvéreinket, és hasznossá válhatnak általunk.

Szóval egyen :)

2022. nov. 24. 11:38
 2/17 A kérdező kommentje:
1#-es!.Na ez jó ötlet!😉 Amint gyerekkoromban Èn az állatokat sajnáltam,hogy le vágjuk őket. Aztán a Szüleim azt mondták,hogy nekik az a küldetèsük a földön hogy minket szolgáljanak. Vagyis a csirkèt,pulykát,sertèst,Stb. Azèrt teremtette az Isten,hogy minket embereket szolgáljanak tápláljanak a testükkel. Tehát a növènyek,gyümölcsök minket ès az állatokat szolgálják! Tanultam általánosban a táplálèk láncról. Amint római katolikus vagyok. Ès pontosan ezèrt kell az állatokat ès minden èlőlènyt tisztelni! Mert minket embereket szolgálnak. Pèldáúl a Mèhek nagyon hasznos rovarok! A pókok is,meg talán a lègy is. Egyszóval mindennek ès mindenkinek vannak küldetèsei a földön. Az embereknek is. Na de,az már kèrem tisztelettel hogy a krumplinak jogai vannak...😂😹 ???
2022. nov. 24. 12:04
 3/17 anonim ***** válasza:
65%

Teljesen egyetértek 2#.

Ha az almafa termését -amit direkt azért csinál finomra és táplálóra, hogy nekünk ezzel örömet okozzon- nem eszi meg, azzal megtagadja az almafától a sikerélményt, a szolgálat lehetőségét, hogy fejlődhessen, jót tehessen élete során.

2022. nov. 24. 12:10
 4/17 anonim ***** válasza:
49%
Esetleg azt is el lehet neki magyarázni, hogy a növények termése nem maga a növény, ami él. Az almafa nem hal meg attól, hogy a termését megeszik, sőt: a termés ígyis-úgyis lepotyog és ha nem eszi meg senki, akkor csak elrohad. A krumplinál ugyanez, maga a növény nem hal meg attól, hogy valaki a gumót megeszi. Rengeteg növényi termésre igaz ez, szóval találhat bőven olyan ennivalót, ami nem jár a növény halálával. De ehet tojást is, mert a tyúk sem hal meg attól, hogy valaki megeszi a tojást. És a tojás is csak megzápul és tönkremegy, ha nem eszi meg senki. Vagy ihat tejet, ehet sajtot, mert a tehén sem hal bele, ha megisszák a tejét. Van itt gyilkosságmentes alternatíva bőven.
2022. nov. 24. 13:08
 5/17 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
100%
Kérdezd meg hogy az alapitoja a vallásnak fogyasztott-e fényen kivül valamit.
2022. nov. 24. 14:01
 6/17 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem o a pszichiátrián fog kikotni, pláne ha már harap is.

Ez szakemberre tartozik, ugyanúgy, ahogy más táplálkozási zavarok. Mi már nem tudunk a lelkére beszélni.

A pszichiátrián infúzióval fogják táplálni, hiszen életveszélyben van, ha nem eszik semmit.

2022. nov. 24. 14:37
 7/17 anonim ***** válasza:
Te nem sokat tudsz, értesíted a rendőrséget vagy mentőket, őt beviszik valami zárt osztályra és orvosok mesterségesen táplálják, illetve próbálják majd kezelni mentálisan.
2022. nov. 24. 17:48
 8/17 anonim ***** válasza:

Az a tojás, amit a boltban vehetsz, nem él.

Ha élő tojást szeretnél, akkor olyat vegyél, ahol a tyúk kakast is látott.

Ezt pedig lehet látni a tojáson, mert van benne egy pici piros folt. Na, az lenne a csirke.

Egyébként gyanús, hogy kamu kérdés.

2022. nov. 24. 22:24
 9/17 anonim ***** válasza:
Szerintetek ez komoly kérdés vagy kamu?
2022. nov. 24. 23:37
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 9

Ezt nem lehet mindig tudni szerintem. Még nem láttam őt kérdezni, Ti igen?

Az illető a maga intellektuális szintjén ír, attól még lehet igazi a kérdés.

én úgy vagyok vele, ha kamu, akkor még jobb is, mivel nem igaz ez a betegség. De legalább megtudtunk pár érdekes dolgot a válaszokból. Milyen az élő, kakastlátott tojás, az almafa nem pusztul el, ha lehullik a gyümölcs és nem is jajgat. Viszont ha a páciens már harap, akkor közveszélyes, akkor pszichiátria, kikötözés, leszedálás, infúzióban a tápanyag, ha szájon át semmit nem eszik (ezt én mondtam, 6-os). Szóval mi tanulhattunk belőle.

2022. nov. 25. 04:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!