Az Iszlámban vallásban siíták miért csak háromszor imádkoznak egy nap a szunnitákkal ellentétben akik ötször?
Illetve a szunniták és a siíták melyik imaidőket tartják?
Csak mert akárhány imaidős naptárat(?) megnézek mindenhol 6 imaidőt ír amiről még nem hallottam.
Többféle van, én szunnita vagyok és a "Muslim World League" alapján tartom az imaidoket. Egyes országokban a helyi adottságokhoz mérten változhatnak az imaidők.
6 imaidőn szerintem azt láttad, hogy a Fajr és a Dhuhr imák között van egy napfelkelte időpont bejegyezve.
Én úgy tudom, hogy a sííták imaidőit lehet kombinálni, egyes imákat összevonni, és ezáltal lehet az, hogy egy nap 3x imádkoznak, nem pedig 5x, mert a 3x imából kettőt összevontan végeznek el.
De javítsatok ki, ha nem így van.
"Mert a napi 5 ima nem a Koránban, hanem a hadiszban"
Rosszul tudod. A napi 5 ima a Koránban is szerepe:
20/130 És viseld türelemmel, amit mondanak! És hirdesd Urad dicsőségét napkelte és napnyugta előtt! És magasztald őt az éjszaka bizonyos óráiban, és a nap két végén!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!