Van itt olyan, aki erőteljesen szektásból lett történelmi egyház/vallás követője?
Mondjuk keresztény (ortodox, görög katolikus, római katolikus, református, evangélikus), muszlim (siíta, szunnita), buddhista (théraváda, mahájána, vadzsrajána, zen, dzsogcsen), zsidó (ortodox, konzervatív, neológ) stb. lett úgy, hogy régen szektás volt (pl. Jehova tanúja, szcientológus, Mormon követője, new age szekták, ezoterista szekták stb.)?
Hogy szabadultál ki? Mi a hagyományos hitekre való visszatalálásod története? Mit éreztél, amikor rádöbbentél, hogy valójában Isten/a világ/akármi más nem olyan, amilyennek azt a szekták bemutatták, sőt, köze nincs az egésznek az igaz hithez? Milyen érzés volt megtudni, hogy valójában pont azok az igaz hívők, akiket előtte szinte már ördögökként festettek le?
Alapvető tévedésekben élsz 10-es.
1. Nem vagyok Hit gyülis vagy karizmatikus, hál' Istennek még kereszténynek sem vallom magam.
2. A katolikusok és a nagy történelmi egyházak simán besorolják a Hit Gyülit és a többi karizmatikust a szektás csoportok közé.
3. A megszólalásod alapján nem sokat tudsz a karizmatikusokról, de csak nézz utána, SEMLEGES forrásokból, a kereszténységen belül a legerőteljesebb növekedést mutatják fel, miközben a nagy egyházak haldokolnak és a templomaik üresen konganak, ma már csak úgy tudnak "növekedést" felmutatni, hogy népszámlálásokkor Győzike meg hasonlók buzdítják a követőiket hogy én is katolikus vagyok, valld te is annak magad.. Közben jó ha karácsonykor elmennek a szentmisére.. vagy voltak életükben kb. kétszer templomban..
Velük szemben a karizmatikusok száma iszonyatosan növekszik, az ún mega-templomaikban összejövetelkor több tízezren is jelen vannak. Ma már világszerte min. 500 millióan vannak és ez tovább növekszik.
4. A kereszténység, kiváltképp azok az egyházak, amiket ti védelmeztek, azon söpredék vallások közé tartoznak, amit talán csak az iszlamisták múlnak felül. Csak azt a rosszindulatot mutatják fel, ami az egész történelem során jellemző volt rájuk, a másképp gondolkodókkal szemben: a VALLÁSI INTOLERANCIA. A keresztény egyháztörténelem végig az erőszakra épült, a szektázásra meg az eretnekségre ÉS százezrek vérével íródott. Vele szemben a hosszabb történelemmel rendelkező buddhizmus nevében soha egyetlen vércsepp sem hullott. A vallásüldözés náluk ismeretlen fogalom. A tanításai mindig kizárólag békés úton terjedtek. A keleti vallásoknál közel nincs az az ítélkező mód, SZEKTÁZÓ rosszindulat, mint ami a kereszténységben jellemző.
+ A Jehova Tanúi között (azért írom őket, mert őket ismerem legjobban)
sokkal több példamutató életet élő egyén van, mint a nagy egyházak között. MIÉRT KÉNE KISZABADULNIUK? - a topicindító fogalmazása alapján.
Hogy egy elvilágiasodott egyházba tartozzanak, ami csak a szájával közelít Istenhez? Vagy majd a Szűzanya megmenti a lelküket??
Részemről a témát befejeztem. Menjenek a képmutató, miatyánkozó keresztények a pokolba. Oda valók mind, az ún. hívők min. 90%-a. De csak szektázzák tovább a többi csoportot... Majd ha már főnek a pokolban, akkor is lehet..
"csak nézz utána, SEMLEGES forrásokból, a kereszténységen belül a legerőteljesebb növekedést mutatják fel, miközben a nagy egyházak haldokolnak"
semleges forrásból néztem
a novekedes merteke onmagaban nem jelent nagy mennyiseget
ha valami, mondjuk egy betegseg kialakulasanak eselye, 0,5%-rol 1.5 %-ra novekszik, az 300%-os vagy 3-szoros novekedes, de meg mindig nagyon kicsi
"Menjenek a képmutató, miatyánkozó keresztények a pokolba. Oda valók mind, az ún. hívők min. 90%-a."
ó, te kedves drága jó teremtés, még meg is átkozol másokat
Nem átkozódok, ítélkezni a keresztények hite szerint Isten fog,
de már Jézus is megmondta, hogy az emberek zöme (azaz a vallásos Isten-hívők, mert akkor mindenki az volt) a pokolba jut.
Én csak helyeslem ezt. Mindenesetre nem hiszek abban a féle pokolban, ahogy a keresztények ecsetelik.
Amúgy meg aki kilép ezekből az ún. szektákból, az nem fog a nagy, történelmi egyházakba átmenni, inkább lesz felekezet nélküli. Akiket csak ismerek aposztatákat, mindnél ez történt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!