A keresztényeknél a mai napig nem lehet elválni? Miért?
Értem, hogy próbálom megmagyarázni amit nem lehet, mert ezt tanultad a szektádban (vagy te képzeled magad Isten szavának magyarázójának), de én inkább maradok a Bibliában olvasottaknál, amit Krisztus tanít és nem "munyamunya".
"Most már többé nem két test, hanem csak egy. Amit tehát Isten egybekötött, azt ember ne válassza szét."
Elég egyértelmű, hogy Isten minden egyes esetben összeköti a házasodó feleket. Sehol sincs itt szó a házasságról, mint intézményről.
Teljesen minden, hogy honnan közelíted, ezen ember nem változtathat, még te sem.
21es,
Tudom, hogy szereted használni a 'szekta' kifejezést másokra, már sokszor tanúsítottad a szívtelen farizeuisi hozzáálásnak ezt a szép példáját. Tedd nyugodtan, a tanítványokat nevezték így kezdetben, Pál meg saját magára használja, így nekem, a senkinek, bőven megfelel.
Az érzéketlenséget pedig továbbviszed a gyakorlati életbe is, amikor a funkcióját be nem töltő szövetséget erőszakkal gondolod fenntarthatni. Ezzel semmi mást nem lehet elérni, csak ellenkezést és utálatot. Persze, mindezekben jócskán gyakorlott a felekezeted, nincs min csodálkozni.
Továbbá folytatod a tisztességtelen vitázás, a szalmabábos ráfogás módszerét, amennyiben azt állítod/sejteted, hogy én megváltoztatnám az Isten rendelését. Megintcsak, csináld nyugodtan, egyedül magadról állítod ki a bizonyítványt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!