Bizonytalan vagyok a vallásomban mit tegyek?
Értelmetlen követni egy olyan vallást amiben nem hisszel.
Ha számodra az a hihető akkor kövesd azt. Gondolom nem csak úgy hisszel inkább abban hanem van oka. Ha valaki nem érti hogy miért váltasz a közbetlen környezetedben akkor meg tudod indokolni neki. Talán még ő is vált majd.
De megindokolni sem kötelező.
Szia
"Utánaolvastam a dolgoknak és úgy érzem hogy talán nem is vagyok igazi keresztény..." - mindjárt az jutott eszembe, vajon a keresztény hitedet, kételyeidet miért nem a Biblia olvasásából erősítetted meg? Mivel a Teremtőd ezen az egy jelyen szól hozzád, másik forrásból csak rombolni tudod a keresztény hitedet, mint a leírásod is bizonyítja. Bibliához fordulásra van szüksége minden embernek, ha erős hitre szeretne szert tenni, nincsen erre másik lehetőség. A többi leépíti az Istenbe vetett hitet, viszont lehet sok másik istent találni helyette.
Pál apostol írt erről a 2Korintusz 4:3, 4.
Hat, termeszetesen lehet vallast valtani, ha ezt erzed igaznak. Az a problema, hogy a keresztenysegbol iszlamra valtani kultura-valtas is, es ez elkerulhetetlenul elszigeteltseghez es meg nem ertettseghez vezet.
Ne alapozz sokat arra, hogy "motoszkál bennem valami,mintha jobban vonzódnék...". Nezz utana nagyon alaposan az iszlamnak, es ne csak elmeletben. Vedd fel a kapcsolatot mas Magyarorszagon elo muszlimokkal. Nagyon jol ismerd meg oket, az eletformajukat, es ok biztos adnak majd arra vonatkozoan is tanacsot, hogyan fogadtasd el a kornyezeteddel. Sot, legjobb lenne, ha el tudnal olyan orszagba utazni, ahol ez a fo vagy egyetlen vallas, pl. Pakisztanba, vagy a Kozel-Keletre, es ott tolts el hosszabb idot vallasi kozossegekben. Meg kell tanulnod arabul is, hogy a Korant olvashasd. En eveket szannek erre, mielott dontenek, es semmikeppen nem csinalnam egyedul.
Nagyon nehez lesz olyan kornyezetben kovetni, ahol ez a vallas idegen. Pl. a 40 napos bojthoz alkalmazkodni kell a csaladodnak, a munkahelyednek is - Pakisztanban ez konnyu, hiszen mindenki bojtol es ugy van berendezve az elet. Nem tudod az Eid-et rendesen megunnepelni, hiszen nem munkaszuneti nap (mintha mas orszagban elnel, es nem lenne munkaszuneti nap a karacsony).
Szoval nem tudom, hany eves vagy, de ehhez evek kellenek.
5+
"úgy érzem hogy talán nem is vagyok igazi keresztény hanem inkább muszlim.Honnan tudhatnám ezt biztosan?"
Jelenleg biztosan kereszteny vagy, es nem muszlim. Ez nem egy betegseg, ami lappang az emberben, vagy amire gyanakszik es "ugy erzi". Hanem tudatos dontes es identitas valtas kovetkezmenye lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!