A református keresztyén emberek szerint mi történik velünk halálunk után? Ők miért olyan nyugodtak és félelem nélküliek?
Isten ítélete következik, és a katolikusokkal ellentétben nem hisznek a purgatóriumban, csak üdvösség van és kárhozat.
A feltámdásról annyit hogy a Biblia szerint új Föld lesz, és új test.
"Ők miért olyan nyugodtak és félelem nélküliek?"
Szerintem menj el egy hospice osztályra és nézd meg, hogy ott is olyan nyugodtak-e. Meg fogsz lepődni.
"Szerintük nincs purgatórium, csak öröm."
Ezek szerint akkor minden református a mennybe jut, hogy ha csak öröm van?
Nekem a purgatórium pont azért szimpatikus tanítás, mert nem sok olyan szent életű ember van, aki szinte bűn nélkül, a kegyelem állapotában távozik a földi életből, hogy üdvözüljön. A földi élet utáni tisztulás pedig azoknak is ad reményt, akik mondjuk nem úgy éltek életük során, mint Teréz anya vagy Assisi Szent Ferenc.
Ha figyelmesebben nézted volna, akkor láthattad volna, hogy ott nem csak a hamvai maradtak, hanem ott maradt a szerettei emlékeiben, gondolataiban, szeretetükben. Biztos voltak akik meg is könnyezték, tehát ezek valóságos "dolgok", melyek tovább élnek az emberek lelkében, kifogyhatatlanul és kimeríthetetlenül, mert táplálja őket az a szeretet, amely minden életnek a FORRÁSA, aki maga a teremtő Isten.
Azt jól láttad viszont, hogy nem féltek, mert mitől is félnének, ha már ők tudják és nem csak hiszik, hogy a halállal nem veszik el a lélek, a lelkünk örökké él, mint ahogyan ezt az iskolában az energiával kapcsolatban tanultad, az energia sem vész el, hanem mindig csak átalakul.
A lélekkel egy kicsit hasonló a helyzet, mivel az anyagtudomány nem tudja érzékelni, mivel nem anyagi "energia", de a "hatása" felismerhető, felismerhető egy könnycseppben, vagy az örömben, boldogságban.
Idézek neked egy könyvből, amiben Jézus (az evangéliumokkal szinkronban) kifejezi szavakkal a halál lényegét:
"Félelmeidről a következőt kell tudod: Minden félelem gyökere a halálfélelem. Az anyagba zárt élet önfenntartó ösztöne hallatlanul erős. Az ember akkor tudja ezt az ösztönt kézben tartani, ha nagyon komolyan kitisztázza magában a halál valóságát. Vagyis, hogy nincs halál! (János 11:25).
Amit ti halálnak neveztek, az valójában egy nagy felébredés. És amint az álomból felébredve folytatni kell életetek útját, éppen így, a nagy felébredés után is ez fog történni. Majd akkor látni fogod, hogy nincs is abban semmi különös. "
"A halálfélelemnek tehát három csodás orvossága van. Az egyik, mint mondtam, az hogy nincs halál, a másik pedig hogy végtelen Szeretet hív téged randevúra, amikor eljön érted a (halál), az Isten angyala. Olyan végtelen szeretet fog akkor eltölteni téged, amelynek parányi részét is alig bírjátok elviselni a test börtönében. S e kettő között, van az a helyes önértékelés, mely szerint többet értek a verebeknél! (Máté 6:26)
Mérhetetlenül többet érsz a világ összes emberalatti lényénél. De még az emberi lényekhez sem mérheted magadat, sőt még az angyaloknál is értékesebbnek tudhatod magadat Hozzám Jézushoz kapcsolódva, mivel egyetlenem vagy! Az egész világmindenség szegényebb lenne, ha te nem lennél!
Ha egyszer ezt komolyan át tudod élni, akkor minden félelmed úgy elpárolog, mint mikor egy lángtengerre egy pohár vizet rálocsolnak. Értsd meg: nem akárki, maga az Isten mondja neked: SZERETLEK! Amint egy kisgyermek félelme azonnal megszűnik, ha odabújhat anyjához, mivel kicsi esze édesanyját e téren mindenhatónak tudja, mennyivel inkább kell megszűnnie félelmednek, ha Hozzám bújsz, hiszen tudod, hogy Én tényleg mindenható vagyok a szeretet körén belül. Ezért állíthatom, hogy az Enyéimnek minden javukra válik!"
Jézus; A HANG - könyv 827
Én református Istentiszteletre járok és nagyon egyértelműen lejön belőle,hogy a református (és minden más helyen,ahol ragaszkodnak a Biblia tanításaihoz) hitvallás alapvető része a feltámadás.Hisznek Jézus Krisztus második eljövetelében (az itteni gyülekezetben az utóbbi egy évben ez egyre gyakrabban téma), amely után meg fog történni a holtak feltámadása.
Ahogy feljebb is írták: Új ég és új Föld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!