Miért jött létre a halál?
Volt ilyen kísérlet, hogy ezt okozhatják-e rejtett változók, amit még nem tudunk mérni.
Nem okozhatják.
Ez valódi véletlen.
Adott esetben makroszinten is mérhető, bár a legtöbb esetben valóban kiátlagolódik.
Hogyan folyt ez a kísérlet?
Tehát hogyan vizsgálod meg azt hogy okozhatja-e egy olyan dolog aminek a létéről és a jellemzőiről semmit nem tudsz?
Egy kérdező, aki saját magának válaszolgat, sőt kérdezget is???
Durva!
"A nagyrészt Niels Bohrnak köszönhető koppenhágai értelmezést ma a fizikusok nagy többsége elfogadja. Eszerint a kvantummechanikai jóslatok valószínűségi természete nem magyarázható más, determinisztikus elméletek segítségével, és nem egyszerűen a mi korlátozott tudásunkat jeleníti meg. A kvantummechanika azért nyújt valószínűségi jóslatokat, mert a világegyetem természete maga valószínűségi és nem determinisztikus.
Albert Einstein, aki maga is a kvantumelmélet egyik megalapozója volt, nem szerette a determinisztikusságnak a mérés során való elvesztését. Úgy tartotta, hogy lennie kell egy helyi rejtett változós elméletnek a kvantummechanika alatt, s ennélfogva a jelen elmélet nem teljes. Az elmélethez ellenvetések sorozatát gyártotta, amelyek közül a leghíresebb Einstein–Podolsky–Rosen-paradoxon (EPR-paradoxon) néven vált ismertté. John Bell megmutatta, hogy az EPR-paradoxon kísérletileg tesztelhető különbségre vezet a kvantummechanika és a lokális rejtett változós elméletek között. Kísérleteket végeztek és kimutatták, hogy a kvantummechanika a helyes és a világ nem magyarázható ilyen rejtett változókkal."
"ma a fizikusok nagy többsége elfogadja"
Tehát nem mind. Az pedig hogy elfogadja nem jelenti azt hogy 100% biztosnak veszi.
Ja, és majd TE okosabb leszel, és nem fogadod el!
Értem.
Én nem mondtam hogy nem fogadom el. Elfogadom hogy nagy eséllyel igazuk van. De azt is hogy tévedhetnek. Amit az írtak szerint ők is.
Te gondolod magad okosabbnak náluk nem én.
Én miért gondolnám?
Leírnád, hogy mi vezetett téged erre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!