Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik vallást követitek,...

Melyik vallást követitek, miért döntöttetek így?

Figyelt kérdés
2022. okt. 11. 12:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%
Egyiket sem, ateista vagyok. Mert megértettem, hogy mik a vallások. Sokan egybemossák a hitet és a vallást. Hitre szükség van, de ehhez nem kell vallás. Semmi bajom a vallásos emberekkel, ez is egyfajta életszemlélet. Nekem a tudomány szimpatikusabb, és érdekesebb is. Nem csak az, hogy isten így akarta és kész, fogadd el! A tudomány igyekszik megmagyarázni a folyamatokat, bizonyítékok vannak, stb.
2022. okt. 11. 12:41
 2/12 A kérdező kommentje:
Én személy szerint agnosztikus vagyok, de ateistaként kell élni mert erről tudunk, vagy talán erről sem, az én felfogásom az, hogy tanulmányozz paradoxonokat és kezelj mindent fenntartásokkal stb, de ugyanakkor érdemes tanulmányozni szerintem minden filozófiát, hisz pl. a hindu filozófia jobb mint egy adag heroin délutánonként.
2022. okt. 11. 12:49
 3/12 anonim ***** válasza:
55%
Nem a vallás adott nekünk gyakorikérdések.hu-t hanem a tudomány. Erről ennyit.
2022. okt. 11. 12:51
 4/12 A kérdező kommentje:
De a vallás adta ezt a kategóriát
2022. okt. 11. 12:55
 5/12 anonim ***** válasza:
54%
Katolicizmus és egész egyszerűen azért mert ez az egy igaz vallás. Felnőtt megtérő vagyok és bár megtérésemkor egyértelmű volt hogy katolikus leszek bátran állok le vitatkozni bármelyik vallás, vagy legtöbbször inkább egyéb felekezet képviselőivel, nézek utána minden velem szembejövő ellenvetésnek, mert az igazságot akarom megtudni. Ha nem a katolicizmusban lenne az igazság, hanem az iszlámban vagy a hinduban, esetleg valamelyik másik keresztény felekezetben gond nélkül mennék át. De én meg vagyok róla győződve, hogy a katolicizmus a teljes igazság. Kicsit bővebben kifejtve tehát ezért és így vagyok katolikus.
2022. okt. 11. 14:36
 6/12 anonim ***** válasza:
18%
Fidesz
2022. okt. 11. 14:54
 7/12 anonim ***** válasza:
61%
Agnosztikus unitárius. Ezt érzem leginkább a magaménak.
2022. okt. 11. 14:54
 8/12 anonim ***** válasza:
ateistaként élő agnosztikusként miért teszed fel ezt a kérdést?
2022. okt. 11. 16:09
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok vallásos, de ateista sem. Egyértelműen istenhívő vagyok, de szeretném megőrizni a függetlenségemet, és a szabadgondolkodásomat. Nem szeretnék közösséghez tartozni, hogy kontrolláljanak, hogy igazhívő xy vagyok-e. Se időt nem akarok szánni, hogy részt vegyek vallási eseményeken. A legtöbb mai nagyobb vallást érdemesnek tartom a megismerésre. Ezzel nem azt mondom, hogy a szakértője lennék bármelyiknek is. Lefoglalnak az életem csipricsupri dolgai, de azért igyekszem. Amit logikusnak érzek, azt beépítem a saját világnézetembe. De úgy vettem észre, hogy általában az olyan emberek, akikkel két értelmes szót lehet váltani, és nem minden megnyilvánulásuk arra megy ki, hogy fölényeskedjenek, valamilyen mai nagyobb vallás követői, vagy ilyen "megfigyelők", mint én.
2022. okt. 11. 21:20
 10/12 anonim ***** válasza:
41%
Velem kicsit fordítva történnek az esmények. Tehát nem én követem a vallásokat, hanem a vallás követ engem...Az már nagyképűség volna, ha azt mondanám, hogy a vallás én vagyok :)
2022. okt. 11. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!