Honnan tudjuk hogy melyik vallás a jó? Ti hogy döntöttétek el?
Egy ideje olvasgatom már a gyakorikérdéseket, és mindenki mond mindent.
Mindenki teljesen meg van győződve hogy igazat mond.
De nem lehet mindenkinek igaza, hiszen komoly nézeteltérések, kultúrált anyázások szoktak menni, tehát a legtöbb vallás igenis ellentétben áll a többivel. Még keresztények a keresztényekkel is ha épp kicsit más a felfogás. és ne mondjátok hogy nem így van, mert ezt folyamatosan látom.
Ti hogy döntöttétek el melyik vallás a jó?
És mi van akkor ha tévedtetek?
Hiszen ha ekkora ellentétek vannak, akkor csak egy, vagy csak egy pár vallás a jó, az igaz.
Eléggé összezavaró ez a sokféleség, kíváncsian várom a véleményeket.
Ádámnak, milyen vallást adott Isten?
Vagy mi alapján volt Ádám és Éva "vallásban" élő?
Mit gondolsz? A Biblia mit ír, milyen vallásunak kellett lenniük, vagy az embereknek lenni?
Ha erre meg van a válasz, akkor léphetünk egyel tovább
A Biblia az egyetlen, amely nagyon eltér a többi vallásos írástól. Nem simogat, hanem egyenesen kimondja, hogy elbuktunk, stb... Nem csiklandozza az egót, nem ígér evilági önmegvalósítást, stb... És igazán a Biblia az, ami pontos és ellentmondásmentesen felvázolja, hogy mi a probléma a világgal, és ez milyen egyénen belüli problémákból indul ki.
A kereszténységen belül a különféle teológiai magyarázatok miatt vannak különbözések. Pl. a törvénykezők Pált félredobják (és a leveleit) és saját maguk magyarázzák (valamiféle prófétán keresztül) az ószövetséget és az evangéliumokat.
Van. akik Pál szavait forgatják ki, és egy egy mondatra húznak saját teológiát, amivel különböznek a többi egyház hitgyakorlatától, stb...
Vannak kultúrkeresztények és álkeresztények, ők szeretik a köztes megoldásokat, pl. evolúció elfogadása a természettudományos lehetetlensége mellett) és ezzel párhuzamosan a Biblia kritizálása. Mítoszhívők
Tehát mindenki maga nézzen utána a dolgoknak, és ehhez a józan logikáját használja. Ja és jó, ha nem akarja átverni magát az ember. (Azaz az igazságot keressük és nem azt a verziót, ami tetszik nekünk)
"És mi van akkor ha tévedtetek?"
Nekem a a módszerem, hogy magamat sokszor megkritizálom és megvizsgálom az általam elfogadottakat
Most már ott tartok, hogy az újszövetség teljesen megelevenedett nekem. Sokkal több, mint egy pár fejezet egy könyvből.
Egy olyan szellemi (információs) világ nyílik meg, amiről a materialisták álmodni sem mernek
vallasos voltam
eloszor katolikus (hittanorakra jartam)
aztan attertem a hetednapi adventistakra
aztan elkoltoztem a vilag masik vegere es nagyon sok uj info ert, rengeteg dolgot olvastam es rengeteg elmenyen mentem at es egyik naprol a masikra mindegyik vallast elhagytam es rajottem, hogy mindegyik csak vakitas
most ateista vagyok es boldog :D
Úgy gondolom, a "jó" vallás alapeleme kell legyen a valósággal való összegyeztethetőség. Nyilván ha egy felsőbb hatalom megalkotja ezt a világot, majd sugalmaz vagy leírat egy művet, ami több pontban is ellentmond ennek a világnak, akkor az nem lehet hiteles.
Ezidáig sajnos nem találtam olyan vallást ami ezen a szűrőn átjutott volna.
Köszönöm a véleményeket.
Okosabb nemigen lettem, továbbra is elég kusza minden.
Meglepően sok az ateista itt :D
Mégegyszer köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!