Akkor lehetek hiteles protestáns, ha elfogadom, hogy Jézus után váltódtak meg az emberek a bűnektől pár ezer éve és azelőtt az elhunytak is kárhozatban voltak, de mi már a mennybe jutunk?
A katolikusok mit mondanak erről? Jézus után mi változott? Kellenek ugyanúgy papok a feloldozáshoz?
Személy szerint én elfogadom Jézust, amit tett, amit tanított, viszont az én hitem szerint csak eljött, hogy tanítson, de előtte is ugyanúgy volt minden transzcendens értelemben, ahogy utána.
Lehetek így hiteles keresztyén, ha Jézust csak prófétaként tudom elfogadni?
10-es válaszoló,
ha abból amit írtam, felismerted, hogy Jehova Tanúja vagyok, akkor lehet, azt is tudod, hogyan értelmezzük a Biblia 144000-ről szóló tanítását. Számunkra ők az égi életre elhívott kicsiny nyáj, mi velük kapcsolatban fogadjuk el az általad idézett verseket. Hisszük, hogy a Jézus által nagy sokaságnak nevezett követői pedig azok, aki itt a (megtisztított) földön fognak új otthonra lelni.
Ami a föld tűzbe vetését, és elemeire való bomlását illeti, ellentétben áll az általam fentebb idézett Zsoltárokban leírtakkal. A Zsoltár író szavait lehet másképp értelmezni? Ha igen, érdemes lehet róla beszélgetni. Ha nem, akkor az általad idézett verseknek lehet más jelentése. Az új ég és új föld nem jelenthet egy - a gonoszságtól - megtisztított eget és földet? A gonoszságtól megtisztított ég Jehova Tanúi tanítása szerint már megtörtént, amikor Sátán és az ő angyalai (démonok) ki lett onnan vetve a földre (Jelenések 12:7-9). Tanításunk szerint azóta érzékelhető a jelenésekben idézett "jaj a földnek" (Jelenések 12:12). De nem a szó szerinti Földnek, hanem a rajta élőknek. Eléggé erősen érezhető ez a jaj.
Hogyan várják Jézus eljövetelét, ha Jézus már akkor eljött?
Vallastól függetlenül szerintem úgy helyes, hogy Jézus itt volt, eljött, kafkai módón keresztrefeszítették, és hírdette azt az igét, hogy mindenki a mennybe jut, de nem általa, és az emberek bűnei miatt úgy halt meg, hogy az emberek a materiális gondolkodás miatt nem hittek neki. A feltámadás pedig a lélek feltámadása, ami a pozitív semmi, ami a buddhizmusban is.
#16 "Hogyan várják Jézus eljövetelét, ha Jézus már akkor eljött?"
Úgy, hogy megmondta, hogy másodszor is eljön. Lásd pl. Máté 24,1-től
Márk 13,1-től, Lukács 25,1-től
Plusz az apostoli levelekben is vannak jövőre vonatkozó próféciák
#14#: "13-köszi a választ. Ez a protestáns egyháznak melyik felekezetének a tana?"
Ez Isten igéje.
1Pt. 3,
18. Mert Krisztus is szenvedett egyszer a bűnökért, mint igaz a nem igazakért, hogy minket Istenhez vezéreljen; megölettetvén ugyan test szerint, de megeleveníttetvén lélek szerint;
19. A melyben elmenvén, a tömlöczben lévő lelkeknek is prédikált,
1Pt.4,6. Mert azért hirdettetett az evangyéliom a holtaknak is, hogy megítéltessenek emberek szerint testben, de éljenek Isten szerint lélekben.
Ef.4,8. Ezokáért mondja az Írás: Fölmenvén a magasságba foglyokat vitt fogva, és adott ajándékokat az embereknek.
Ef.4,9. (Az pedig, hogy fölment, mit jelentene mást, mint hogy előbb le is szállott a föld alsóbb részeire?
Ez Isten igéje, tanítása és a történet ismertetése. Azt nem tudom, hogy ezt melyik felekezetben, gyülekezetben vagy egyházban tanítják.
#16#: "Hogyan várják Jézus eljövetelét, ha Jézus már akkor eljött?
Vallastól függetlenül szerintem úgy helyes, hogy Jézus itt volt, eljött, kafkai módón keresztrefeszítették, és hírdette azt az igét, hogy mindenki a mennybe jut, de nem általa, és az emberek bűnei miatt úgy halt meg, hogy az emberek a materiális gondolkodás miatt nem hittek neki. A feltámadás pedig a lélek feltámadása, ami a pozitív semmi, ami a buddhizmusban is."
Nos a lényeg az, hogy Jézus otthagyva Isteni dicsőségét emberré lett, leszületett emberként mindenben megkísértetett kivéve a bűnt, mert bűn nem volt benne. Megízlelte, megtapasztalta milyen embernek lenni és milyen emberként meghalni. Mivel engedelmességben elvégezte megváltói munkáját néki adatott minden hatalom és ezért neki van hatalma megbocsátani azon emebrek bűneit, akik megtört alázatos szívvel hozzáfordulnak őszinte bűnbánattal, bűnvallással. Az emberek haláluk után lelki testben léteznek tovább az igazak pedig a Paradicsomban várakoznak. Ám amikor eljön az idő Jézus visszafog Jönni hatalmas dicsőségben a Szent Angyalokkal és a meghalt igazakkal, akik akkor felöltik magukra a tökéletes romolhatatlan dicsőséges testet. Ez az első feltámadás és uralkodnak jézus Krisztussal ezer évig a hitetlenek, pogányok felett.
Értem köszi. Mostmár tudom végre, hogy biztosan ezt hiszik a protestáns keresztyének, meg gondolom az összes keresztény.
Nem tudom, hogyan tudnék ezzel azonosulni, mert eszembejut a sok nép, aki mit sem tudott Jézusról, akár transzcendens erős hitben élt, de mégis megváltatódott tudta nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!