Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehet azt feldolgozni,...

Hogy lehet azt feldolgozni, hogy Isten adott egy második esélyt a volt férjemnek,csak éppen nem mellettem?

Figyelt kérdés

A férjem rengetegszer bántott engem és szenvedtem miatta, részletekbe most nem akarok belemenni.. Évekkel később megtért, megváltozott, újranősült és persze azzal a nővel pedig boldogok.. Az a másik nő mégis mitől jobb? Azzal miért tud szépen viselkedni? Engem elhagyott terhesen.. mindenen egyedül mentem át. Majd amikor ő gondolt egyet, hogy megváltozik, vígan éli életét valaki mással. Azzal a valakivel viselkedik szépen, amit én is megérdemeltem volna. Isten nem gondol ilyenkor rám? Hogy nekem mennyire fájdalmas ezt látnom??

Elegem van Istenből. Úgy érzem, azok után, amit a volt férjem velem tett, nem érdemli meg, hogy boldog legyen.

2022. szept. 19. 21:10
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

nem, azt valaki mas irta, hogy:

"Le kellene térdelned és mélységes hálát kellene adnod Istennek."

"De attól hogy itt írogat nem lesz semmi sem jobb."

De lehetne jobb. Ha valaki kiirja magabol a fajdalmat, es masok meghallgatjak, megertik es megvigasztaljak, akkor jobban erzi magat. Minden ember ilyen, nem ertem, mi ezen olyan furcsa.

Az ilyen trauma feldolgozasanak van egy lefutasa, es nem ugy megy, hogy "fel kell hagynia azzal hogy ezzen pörög".

2022. szept. 20. 10:47
 12/35 anonim ***** válasza:
0%

Amit a kérdező csinál, az gonoszság.

Az igaz, hogy a férje rossz volt vele, de ennek vége!

A kérdező viszont nem azt szeretné, hogy jó dolgok történjenek, hanem további gonoszságra vágyik, csak most ne vele történjen, hanem a már megjavult férjével.

EZ a bosszú! És ez csúnya dolog!

Nem is tudom, hogy egy igaz hívő hogyan kívánhat ilyet.

2022. szept. 20. 10:49
 13/35 A kérdező kommentje:
#12 jaj hát biztos vagyok benne, hogy sok csúnya dolgot éreztél már te is magadban kedves utolsó. Ne mond már, hogy te vagy itt most a jobb..
2022. szept. 20. 11:00
 14/35 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom, kérdező.

Egy biztos: én NEM kívánok rosszat másnak.

Szerinted te így mennyivel vagy jobb, mint a férjed volt?

Elárulom: SEMENNYIVEL.

Pont ugyanolyan gonosz vagy, mint ő volt!

A különbség csak annyi, hogy te fizikailag gyengébb vagy, ezért nem te verted őt el, hanem ő téged.

DE Ő MEGJAVULT!

Te meg még mindig gonosz vagy.

Az összes lepontozóval együtt, amúgy. Méltó társak vagytok mind.

2022. szept. 20. 11:14
 15/35 A kérdező kommentje:
Köszönjük, ez is egy vélemény volt. 😌
2022. szept. 20. 11:54
 16/35 anonim ***** válasza:
0%

Nem.

EZ volt a normális vélemény.

ÉS ez volt a keresztény vélemény is.

Kérdező!

Te milyen keresztény vagy?

Jézus azt mondta neked, hogy ha baj ér, akkor jó alaposan bosszuld meg?

Mert én mást hallottam.

2022. szept. 20. 12:14
 17/35 A kérdező kommentje:
Felőlem lehetsz jobb keresztény, nem izgat.
2022. szept. 20. 15:59
 18/35 A kérdező kommentje:
Viszont egy biztos, egy normális keresztény se áll bele a másikba úgy mint te és nem ítélkezik még akkor se, ha meg van a véleménye, max megérti, hogy a másik éppen ilyen keserű érzésekkel teli. Erre te mit csinálsz? Jössz a megvető szent beszèdeddel. Na rád is lehetne mondani véleményt! Szép napot.
2022. szept. 20. 16:06
 19/35 anonim ***** válasza:
14%

Hogy nem sül le a bőr a képedről!

Te mit csinálsz? A folyamatos lepontozáson kívül?

Annyira gyűlölöd a közben MEGJAVULT férjed, hogy képes lennél még magadnak is ártani, csak hogy neki rossz legyen!

És még te beszélsz ítélkezésről?

A pokolra fogsz jutni, nem zavar?

Még én is rosszul érzem magam, és sajnállak téged, de te? Te mi jót érzel, vagy teszel? Semmit?

Csak a gyűlölet?

És még te hívod kereszténynek magad?

"max megérti, hogy a másik éppen ilyen keserű érzésekkel teli"

Én megértem a keserű érzéseket.

Azt nem értem meg, hogy ha bármiféle keserű érzésed is van, akkor miért kell ÁRTANOD a másiknak?

Erre tanít Jézus?

Könnyű kereszténynek lenni, amikor minden dizsi és havaj!

De ha valami gond van, ugye azonnal előkerül az ember igazi arca, nem?

EZ a te IGAZI arcod?!

2022. szept. 20. 18:31
 20/35 A kérdező kommentje:
A te kepedrol kéne lesuljon a bőr.. nem is ismersz,semmit nem tudsz rólam, és köpködsz. Nem is vitatkozom veled tovább. Szia!
2022. szept. 20. 19:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!