Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miből érezhetem, hogy Isten...

Miből érezhetem, hogy Isten mindig velem van?

Figyelt kérdés
Hogy áldása rajtam van?

2022. szept. 18. 21:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
17%

Minden hívőn rajta van az áldása. Ezen nem kell aggódni.

A hit nem érzésekből áll.

Ajánlom ezt a könyvet:

[link]

2022. szept. 18. 21:37
 2/13 anonim ***** válasza:
8%
Olyan jeleket küld amik nem lehetnek véletlenek.
2022. szept. 18. 21:50
 3/13 anonim ***** válasza:

Pl.?

2022. szept. 19. 09:49
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

2-es

Aki nem hisz az bármit ráfog a véletlenre.. aki pedig hisz az mindenért Istent dicsőíti és neki ad érte hálát. (Van benne egy kis túlzás, de igaznak igaz, amit írtam.)

Nincs ilyen, hogy olyan jeleket küld, amik nem lehetnek véletlenek. Küld jeleket, hiszen szól az Isten így is meg úgyis, ahogyan az Írás tartja, de azokat ajeleket észre is kell venni. Akinek nincs hite az vak Isten jeleire. Ott van a szegény Lázár meg a gazdag története. A gazdag halála után a pokol mélyéről azt kérte Ábrahámtól, hogy küldje el Lázárt, hogy figyelmeztesse testvéreit, hogy nehogy arra a sorsra jussanak, mint ő. De Ábrahám azonban azt felelte, hogy van nekik Mózesük és prófétáik. A gazdag erre azt felelte, hogy nem hallgatnak rájuk, de ha a halottak közül megy el valaki akkor bűnbánatot tartanak. Ábrahám ismét felelt: ha Mózesnek és a prófétáknak nem hisznek, akkor annak sem hisznek, ha a halottak közül megy el valaki hozzájuk.

(Nem szó szerint idéztem, de ez a sztori lényege)

De remélem érted nagyjából, hogy mire akartam kilyukadni.

Szóval kedves kérdező.

Ha hiszel benne, hogy Isten még veled van, akkor veled van.

Nem hagy el téged soha, legfeljebb mi emberek hagyhatjuk el őt gonoszságaink és hitetlenségünk miatt.

Én is sokat szenvedtem már emiatt, hogy őszinte legyek.

De mint mondta. Ha hiszed, hogy Isten veled van, akkor az bizony úgy is van. Semmi más nem kell, semmi többre nincs szükség, csak hitre. Az elég.

2022. szept. 19. 10:51
 5/13 anonim ***** válasza:
61%
# 1 vagyok, kiegészítem azzal, hogy ha hívő létedre bűnös életet élsz, akkor nem lesz rajta az áldás az életeden. Értelemszerűen.
2022. szept. 19. 11:01
 6/13 anonim ***** válasza:
27%
úgy hogy betartod mint a 613 mózesi törvényt plusz jézus parncsolatait akkor garantáltan veled van isten és isten gyermeke vagy
2022. szept. 19. 11:15
 7/13 anonim ***** válasza:
31%
#5 nem láttam még olyan bünös embert, homoszexuálist akin isten áldása lenne sose
2022. szept. 19. 11:22
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
anyi a lényeg mindenkinek meg kell térni mert az ítélet napja meg tűznek tava rohamosan közeleg aki nem tér meg elkárhozik a tűznek tavában
2022. szept. 19. 11:23
 9/13 NTBS ***** válasza:
Abból, hogy sok minden sikerül.
2022. szept. 19. 17:03
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező: "Miből érezhetem, hogy Isten mindig velem van?"

Ez nem egy érzés, hanem egy tudati létállapot! Ha jézust nem fogadtad be az életedbe a szívedbe és nem fogadtzad el Őt Istenednek, Uradnak, személyes megváltódnak és nem bántad meg, nem vallottad be őszintén alázatosan megtört szívvel a bűneidet, akkor minden bizonnyal biztos lehetsz benne, hogy nincs áldás rajtad! A bűneink választanak el Istentől. Ha gazdag is vagy, esetleg milliomos és bármit is megvehetsz magadnak ezek nem igazi áldások! Az áldás nem anyagi javakban mutatkozik meg, hanem Isten dicsőségében, józan bölcsességében, ítélő képességében, önzetlen ítélkezés és személyválogatás nélküli felebaráti szeretetében. Ha ez nincs meg benned, ha Jézus nem él a szívedben, akkor a gazdagság nem áldás, hanem átok!

Ha Jézus benned él az Ő Szent Szelleme által a bűneid bocsánatára, akkor a nyomorúságos életed is áldás, és nem félsz semmilyen megpróbáltatástól, mert bizonyságod van Isten létezéséről, a bűneid megbocsátásáról és az örök életről, az örökké valóságról! Akkor vagy szegény ha Jézus nem él benned a bűneid bocsánatára, noha anyagilag gazdag vagy!

2022. szept. 19. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!