Tudok itt Jehova hívővel beszélni?
Úgy hallottam ha megakarok nézni egy ilyen mise jellegű dolgot, hogy mégis miről szól, akkor csatlakoznom kell. Viszont a csatlakozáshoz már alapból oda kell adnom az ingatlanomat meg lemondani mindenről. Szóval mielőtt bármit is tudné a Jehovákról már oda kell adnom a cuccaim papíron?
Hogy lehet eldönteni, hogy akarom e én ezt?
Most kezded a kérdésed egy feltételes móddal "úgy hallottam", majd eldöntöd magadnak, hogy ez így is van és ennek keretein belül teszel fel egy kérdést.
Nyilván nem akarod. Senki nem akarja odaadni az ingatlanát senkinek. Jehova Tanúinál még csak nem is létezik ilyesfajta szabályzat vagy bármi. Ez inkább a fizikailag is falakkal elzárt szektákra jellemző, hogy beköltöznek egy közösségbe.
Egyébként ki van írva a Királyság termek ajtajára a "mise" időpontjai. És ha szeretnél akkor minden további nélkül besétálsz, hátul leülsz és meghallgatod az előadást.
A kérdés utáni három bekezdésben van a válaszod: [link]
"Viszont a csatlakozáshoz már alapból oda kell adnom az ingatlanomat meg lemondani mindenről"
Az a szcientológia szekta.
"Most kezded a kérdésed egy feltételes móddal "úgy hallottam", majd eldöntöd magadnak, hogy ez így is van és ennek keretein belül teszel fel egy kérdést."
Ha nincs más tudásod, akkor nyilván annak kereteiben fog kérdezni, amit tud.
"Nyilván nem akarod."
Nem vagy gondolat olvasó.
"Jehova Tanúinál még csak nem is létezik ilyesfajta szabályzat vagy bármi."
Nincs ilyen szabály, csak erősen ösztönözve vannak, mint a nagynéném.
"Ez inkább a fizikailag is falakkal elzárt szektákra jellemző, hogy beköltöznek egy közösségbe."
Jehovák azok.
"A kérdés utáni három bekezdésben van a válaszod: [link]
Hát igen, attól még hogy ki van írva, egy vallásos szekta nem fog mindig hűen viselkedni a szavaikhoz, főleg nem egy ilyen hirhedt, mint a Jehováék.
Nem. Nincsenek ösztönözve. Én 12 éves koromig jártam gyülekezetbe szüleimmel. Egyszer sem volt szó róla, hogy el kéne adnunk a lakást az Őrtorony Zrt.-nek és hasonló sem történt mással. Ez szimplán hülyeség.
Jehova Tanúi nincsenek fizikailag elzárva falakkal. Az utcán járnak és ugyanolyan házakban/lakásokban élnek mint mindenki más.
És amúgy miért úgy írod, hogy Jehovák meg Jehováék? Ez valami újfajta gúnyoló szleng vagy még a nevüket sem tudod?
Azt meg, hogy "nyilván nem akarod" arra írtam, hogy nyilván nem akarja senkinek odaadni a házát. Vagy esetleg te oda akarod?
Egyébként, de. Amiket leírnak azokhoz hűek maradnak. Kicsit máshogy értelmezik a dolgokat és valóban inkább ilyen lelkiismeret furdalás alapon megy a szabályozás, de a gyülekezetekre akkor is be lehet menni és végig lehet hallgatni.
Mivel nem írt rám senki így feltételezem itt nincsennek Jehovisták.
A válaszokat azért köszönöm. ^^
Kiváncsi lettem volna rá tudnak e beszélni a hitükre de így mindegy.
Kedves kérdező! Amiket leírtál, vagy félreimformált személytől származik vagy eleve rosszindulatú ember, aki szándékosan nem mond igazat!
Aki először kapcsolatba kerül a bibliai igazságokkal, az kíváncsi és érdeklődő személy, aki őszinte és kész befogadni a bibliai tanításokat.
Ez a tanulmányozás hónapok vagy éves hosszúságú! Senki sem lesz Jehova Tanúja csak úgy, mert ő az akar lenni.
Ahogyan senki sem köteles tanulmányozni sem, mint ahogyan senkitől sem várnak el semmilyen "előírt" adományt, mindenkinek a saját lelkiismerete szabja meg hogy ad-e vagy mennyit ad.
"Isten az önkéntes adakozókat szereti" -mondja Isten Szava!
Isten jó sok dolgot mondott emellett.
Nem zavar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!