A Jehova Tanúi általában, hogy kezdik a "belépésüket" ha valaki beengedi őket a lakásába és hajlandó velük beszélni?
Mi az amivel kezdenek?
A Teremtéssel a Megváltással a világvégével?
Mi az amivel le tudnak venni egy embert a "lábáról",és meg tudják győzni,hogy ők Isten küldöttei?
Ez némileg változó.Minket sok tanú felkeresett már, mind nagyon kedves emberek.Kitanulmányoztam velük a Bibliát.Azóta is járnak hoznak kiadványokat, amiket szívesen olvasok.Én bár nem lettem tanú, de sok hasznosat tanultam, fejlődtem a Bibliának köszönhetően.Mindíg meghívnak ha van összejövetel, ünnepség, de nem erőszakosak.Kedves ismerősökre leltem így.
Azért persze nem árt a mai világban résen lenni, mert esetleg lehetnek ál tanúk, akik csak annak adják ki magukat, de csak szeretnének a lakásodba bejutni.Ők bizonyára sokkal tolakodóbbak és pár bemagolt mondaton kívül nem tudnak semmit mondani a Bibliáról.
Kedves első, azt ugye tudtad hogy ha nem vagy tanú akkor nem éled túl a hamarosan bekövetkező világvégét? Azt CSAK a tanúk élhetik túl. Tehát tökmindegy hogy befogadnak vagy nem, kifogsz purcanni és a pokol tűzén fogsz égni, az ő szabályaik szerint.
A kérdésre válaszolva, jönnek, első kérdésük hogy "hiszel-e Istenben?"
Ha igent válaszolsz, akkor elkezdenek fröcsögni mindenféle őrtoronyról, meg armageddonról.
Ha nemet válaszolsz akkor jön a "miért nem?" visszakérdezés és ugyanúgy elkezdik mondani a magukét.
Ha én lennék az elnök én diliházba záratnám az összes bolondot, de sajnos nem én vagyok.
Mivel kérdést írtál ki a jehovásokról, ezért priviben is bombázni fognak.
T. Kerdezo!
Ez egyenenkent valtozik, de altalaban Isten Kiralysagarol beszelunk. Arrol, amirol Jezus is predikalt amig a foldon volt. Ez egy oromuzenet. Mivel arrol szol, hogy Isten helyreallit mindent itt a foldon, az eredeti szandeka szerint. Mert mi volt a szandeka? Az, hogy az elso emberpar betoltse a foldet, es egy orok eletet eljenek egy paradicsomi foldon. Szeretetben es bekeben.
Most e vilag felett Satan uralkodik. Ezert vannak haboruk, oldoklesek, bunozes, igazsagtalansagok, betegsegek es halal.
Isten a Bibliaban feltarja nekunk, hogy ha kovetjuk az O torvenyeit, akkor az elkozelito veg idejet tulelhetjuk, es atjuthatunk az uj, megtisztitott foldre. Nem fizikai ertelemben lesz uj a fold, hanem a rajta levo gonosz emberi tarsadalom fog megszunni. Valamint Satan es demonai is eltunnek majd.
Mindenki szeretne egy ilyen vilagban elni, ahol beke es szeretet lesz. A Szentiras reszletesen leirja, hogy milyen lesz az elet a foldon.
Tehat errol beszelunk az embereknek, mivel errol nincs tudomasuk. A vallasok errol nem beszelnek, hanem minden jo embert a mennybe kuldenenek.
De termeszetesen vannak, akik masfele megkozelitest alkalmaznak. Ha kerdesed van, szivesen valaszolok, udvozlettel: Judit!
Szervusz
Sok sok negatív és egy két pozitív választ kapsz majd, csak figyelj.
De: a puding próbája aa kóstolás.
Egyszer, bárhol ahpl megszólítanak hallgasd meg őket, hogy ne mások tapasztalatából ismerd meg, inkább tapasztald meg saját magad.
Hidd el, az mindenki válaszától hitelesebb lesz.:)
Köszönöm a válaszokat!
Kedves Judit akkor szerinted más nem éli túl az utolsó csatát csak az aki csatlakozik Jehova Tanúihoz?
Másodi válaszoló!:)
Ha te egyet értesz a tanításukkal akkor miért nem vagy már Jehova Tanúja? Mi tart vissza,hogy ne keresztelkedjél meg?
Első válaszoló! :)
Szerinted törvénybe ütközik a Jehova Tanúi tanítása?
Ha igen akkor mi az amit helytelennek tartasz?
Kedves Zitus!
Mitől hitelesebb amit ti mondtok?
Miért igazabb a ti tanításotok más Egyházétól?
Mi az ami egyedivé tesz titeket és a többi vallást a háttérbe szorítja?
Elnézést most látom,hogy összekevertem a "szereplőket", az első és a második válaszolóról van szó. :D
Ne haragudjatok tévedésemért!
Kedves kerdezo ,ha ilyen sok kerdesed van,miert nem beszelsz egy Jehova Tanujaval.
Fognak ra valaszolni.
Szia! :)
Azért mert nem szeretnék.
Így biztonságosabb. :)
Ne haragudj...
Kedves kérdező!
Miért is biztonságosabb így ?
Talán megesznek a Tanúk,ha kérdezel tőlük valamit?
Én Tanúként nagyon sok emberrel beszélgettem már,de senkin nem vettem még észre,hogy félt volna tőlem.
Nagyon jól írta az egyik válaszadó:"a puding próbája az evés"
Én a te helyedben elmennék több felekezet Istentiszteletére,vagy összejöveteleire,és saját magam győződnék meg róla,hogy az elmondottak alapján,melyik az a vallás amelyik Isten igéjét hírdeti hitelesebben,és hogy mennyire tartja is be azt amit prédikál.Persze ez elég sok utána járással jár,de Pál Apostol is azt mondta,hogy:kutassunk és győződjünk meg saját magunk a dolgok lényegéről!
Tehát,szerintem jobban tennéd,ha saját magad győződnél meg mindenről,és nem ezekről az oldalakról,mert azért valljuk be őszintén ide elég sok butaságot,és hazugságot is leszoktak írni!
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!