Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova Tanúi általában,...

A Jehova Tanúi általában, hogy kezdik a "belépésüket" ha valaki beengedi őket a lakásába és hajlandó velük beszélni?

Figyelt kérdés

Mi az amivel kezdenek?

A Teremtéssel a Megváltással a világvégével?

Mi az amivel le tudnak venni egy embert a "lábáról",és meg tudják győzni,hogy ők Isten küldöttei?

2014. máj. 30. 09:09
 1/10 anonim ***** válasza:
91%

Ez némileg változó.Minket sok tanú felkeresett már, mind nagyon kedves emberek.Kitanulmányoztam velük a Bibliát.Azóta is járnak hoznak kiadványokat, amiket szívesen olvasok.Én bár nem lettem tanú, de sok hasznosat tanultam, fejlődtem a Bibliának köszönhetően.Mindíg meghívnak ha van összejövetel, ünnepség, de nem erőszakosak.Kedves ismerősökre leltem így.

Azért persze nem árt a mai világban résen lenni, mert esetleg lehetnek ál tanúk, akik csak annak adják ki magukat, de csak szeretnének a lakásodba bejutni.Ők bizonyára sokkal tolakodóbbak és pár bemagolt mondaton kívül nem tudnak semmit mondani a Bibliáról.

2014. máj. 30. 09:19
 2/10 anonim ***** válasza:

Kedves első, azt ugye tudtad hogy ha nem vagy tanú akkor nem éled túl a hamarosan bekövetkező világvégét? Azt CSAK a tanúk élhetik túl. Tehát tökmindegy hogy befogadnak vagy nem, kifogsz purcanni és a pokol tűzén fogsz égni, az ő szabályaik szerint.

A kérdésre válaszolva, jönnek, első kérdésük hogy "hiszel-e Istenben?"

Ha igent válaszolsz, akkor elkezdenek fröcsögni mindenféle őrtoronyról, meg armageddonról.

Ha nemet válaszolsz akkor jön a "miért nem?" visszakérdezés és ugyanúgy elkezdik mondani a magukét.

Ha én lennék az elnök én diliházba záratnám az összes bolondot, de sajnos nem én vagyok.

Mivel kérdést írtál ki a jehovásokról, ezért priviben is bombázni fognak.

2014. máj. 30. 10:04
 3/10 anonim ***** válasza:
91%

T. Kerdezo!

Ez egyenenkent valtozik, de altalaban Isten Kiralysagarol beszelunk. Arrol, amirol Jezus is predikalt amig a foldon volt. Ez egy oromuzenet. Mivel arrol szol, hogy Isten helyreallit mindent itt a foldon, az eredeti szandeka szerint. Mert mi volt a szandeka? Az, hogy az elso emberpar betoltse a foldet, es egy orok eletet eljenek egy paradicsomi foldon. Szeretetben es bekeben.

Most e vilag felett Satan uralkodik. Ezert vannak haboruk, oldoklesek, bunozes, igazsagtalansagok, betegsegek es halal.

Isten a Bibliaban feltarja nekunk, hogy ha kovetjuk az O torvenyeit, akkor az elkozelito veg idejet tulelhetjuk, es atjuthatunk az uj, megtisztitott foldre. Nem fizikai ertelemben lesz uj a fold, hanem a rajta levo gonosz emberi tarsadalom fog megszunni. Valamint Satan es demonai is eltunnek majd.

Mindenki szeretne egy ilyen vilagban elni, ahol beke es szeretet lesz. A Szentiras reszletesen leirja, hogy milyen lesz az elet a foldon.

Tehat errol beszelunk az embereknek, mivel errol nincs tudomasuk. A vallasok errol nem beszelnek, hanem minden jo embert a mennybe kuldenenek.

De termeszetesen vannak, akik masfele megkozelitest alkalmaznak. Ha kerdesed van, szivesen valaszolok, udvozlettel: Judit!

2014. máj. 30. 10:07
 4/10 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Sok sok negatív és egy két pozitív választ kapsz majd, csak figyelj.

De: a puding próbája aa kóstolás.

Egyszer, bárhol ahpl megszólítanak hallgasd meg őket, hogy ne mások tapasztalatából ismerd meg, inkább tapasztald meg saját magad.

Hidd el, az mindenki válaszától hitelesebb lesz.:)

2014. máj. 30. 10:30
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves Judit akkor szerinted más nem éli túl az utolsó csatát csak az aki csatlakozik Jehova Tanúihoz?

Másodi válaszoló!:)

Ha te egyet értesz a tanításukkal akkor miért nem vagy már Jehova Tanúja? Mi tart vissza,hogy ne keresztelkedjél meg?

Első válaszoló! :)

Szerinted törvénybe ütközik a Jehova Tanúi tanítása?

Ha igen akkor mi az amit helytelennek tartasz?

2014. máj. 30. 10:34
 6/10 A kérdező kommentje:

Kedves Zitus!

Mitől hitelesebb amit ti mondtok?

Miért igazabb a ti tanításotok más Egyházétól?

Mi az ami egyedivé tesz titeket és a többi vallást a háttérbe szorítja?

2014. máj. 30. 10:40
 7/10 A kérdező kommentje:

Elnézést most látom,hogy összekevertem a "szereplőket", az első és a második válaszolóról van szó. :D

Ne haragudjatok tévedésemért!

2014. máj. 30. 10:49
 8/10 sandor76 ***** válasza:

Kedves kerdezo ,ha ilyen sok kerdesed van,miert nem beszelsz egy Jehova Tanujaval.

Fognak ra valaszolni.

2014. máj. 31. 23:12
 9/10 A kérdező kommentje:

Szia! :)

Azért mert nem szeretnék.

Így biztonságosabb. :)

Ne haragudj...

2014. jún. 1. 06:22
 10/10 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Miért is biztonságosabb így ?

Talán megesznek a Tanúk,ha kérdezel tőlük valamit?

Én Tanúként nagyon sok emberrel beszélgettem már,de senkin nem vettem még észre,hogy félt volna tőlem.

Nagyon jól írta az egyik válaszadó:"a puding próbája az evés"

Én a te helyedben elmennék több felekezet Istentiszteletére,vagy összejöveteleire,és saját magam győződnék meg róla,hogy az elmondottak alapján,melyik az a vallás amelyik Isten igéjét hírdeti hitelesebben,és hogy mennyire tartja is be azt amit prédikál.Persze ez elég sok utána járással jár,de Pál Apostol is azt mondta,hogy:kutassunk és győződjünk meg saját magunk a dolgok lényegéről!

Tehát,szerintem jobban tennéd,ha saját magad győződnél meg mindenről,és nem ezekről az oldalakról,mert azért valljuk be őszintén ide elég sok butaságot,és hazugságot is leszoktak írni!

Szép napot!

2014. jún. 2. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!