Mikor találták ki a halottakért való imádkozást? Illetve hol íról erről a Biblia?(sehol) De akkor mégis honnan jött az ötlet, hogy ennek bármi értelme lenne is?
Ez alapján te sose olvastad el ezt a példabeszédet, javaslom tedd meg:
"a gazdag testvérei semmit sem tehetnek a gazdagért"
Hol szerepel benne ez?
"és a halott Lázár sem tehet semmi az élőkért"
Ez hol szerepel benne? Egyedül annyit ír, hogy ha a nagy prófétákra nem hallgatnak, akkor Lázárra se hallgatnának, ha feltámadna.
28-as
Bocsi, de most kimenteném magamat azzal, hogy bár mint mondtam alapvetően én is katolikus vallású, az én Bibliáim mégsem tartalmaznak Makkabeusok könyvét/könyveit. Márpedig azon kívül tényleg semmi ilyesmiről nem ír a Biblia.
Én pedig a Makkabeusok könyvét ezelőtt nem olvastam, ha jól rémlik.
Külön nincs kiemelve a testvérek hatásköre, ellenben aki érteni akarja, annak világossá válik, hogy a halottak és az élők nincsenek hatással egymásra.
Felőlem persze nyugodtan imádkozzatok halottakhoz és halottakért, de tök fölösleges, és roppant távol áll a Biblia szellemiségétől.
36
Pál apostol mérhetetlen szexizmusa pl valóban távol áll a jézusi tanítástól.
Köszönöm, hogy nem tiltod meg nekem az elhunyt szeretteimért való imát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!