Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikor találták ki a halottakér...

Mikor találták ki a halottakért való imádkozást? Illetve hol íról erről a Biblia?(sehol) De akkor mégis honnan jött az ötlet, hogy ennek bármi értelme lenne is?

Figyelt kérdés

2022. szept. 16. 11:57
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
28%
Nyilván azt jelenti, hogy az élőknek nincs köze a halottakhoz. Ezt bizonyítja a gazdag és Lázár példázata: a gazdag testvérei semmit sem tehetnek a gazdagért, és a halott Lázár sem tehet semmi az élőkért. Csak az nem érti, aki bem akarja.
2022. szept. 16. 20:16
 32/49 anonim ***** válasza:
29%

Ez alapján te sose olvastad el ezt a példabeszédet, javaslom tedd meg:

[link]

"a gazdag testvérei semmit sem tehetnek a gazdagért"

Hol szerepel benne ez?

"és a halott Lázár sem tehet semmi az élőkért"

Ez hol szerepel benne? Egyedül annyit ír, hogy ha a nagy prófétákra nem hallgatnak, akkor Lázárra se hallgatnának, ha feltámadna.

2022. szept. 16. 20:21
 33/49 A kérdező kommentje:

28-as

Bocsi, de most kimenteném magamat azzal, hogy bár mint mondtam alapvetően én is katolikus vallású, az én Bibliáim mégsem tartalmaznak Makkabeusok könyvét/könyveit. Márpedig azon kívül tényleg semmi ilyesmiről nem ír a Biblia.

Én pedig a Makkabeusok könyvét ezelőtt nem olvastam, ha jól rémlik.

2022. szept. 16. 20:22
 34/49 anonim ***** válasza:
74%
Minden katolikus Biblia tartalmazza, sőt egyes protestáns fordítások is. De láthatóan nem az a baj, hogy a tiéd nem tartalmazza, hanem egyszerűen nem akarod elfogadni a Bibliát.
2022. szept. 16. 20:25
 35/49 anonim ***** válasza:
33%

Külön nincs kiemelve a testvérek hatásköre, ellenben aki érteni akarja, annak világossá válik, hogy a halottak és az élők nincsenek hatással egymásra.

Felőlem persze nyugodtan imádkozzatok halottakhoz és halottakért, de tök fölösleges, és roppant távol áll a Biblia szellemiségétől.

2022. szept. 16. 20:27
 36/49 anonim ***** válasza:
20%
Annyira nem állhat távol, ha benne van. Jézus is beszélt halottakkal, amikor megjelent neki Mózes és Illés, de Jézus is biztos roppant távol állt a Biblia szellemiségétől. Ahogy Péter apostol is, aki imádkozott az elhunytért és feltámadt. Persze azt nem tudhatta még, hogy fel fog támadni. Pál is roppant távol lehet a Biblia szellemiségétől, amikor a halottakért való megkeresztelkedésről ír.
2022. szept. 16. 20:30
 37/49 anonim ***** válasza:
0%
Mondom... Imádkozz halottakhoz és halottakért... Senki sem tiltja meg.
2022. szept. 16. 20:33
 38/49 anonim ***** válasza:
0%

36

Pál apostol mérhetetlen szexizmusa pl valóban távol áll a jézusi tanítástól.

2022. szept. 16. 20:35
 39/49 anonim ***** válasza:
25%

Köszönöm, hogy nem tiltod meg nekem az elhunyt szeretteimért való imát.

2022. szept. 16. 20:37
 40/49 anonim ***** válasza:
51%
Szívesen.
2022. szept. 16. 20:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!