Mikor találták ki a halottakért való imádkozást? Illetve hol íról erről a Biblia?(sehol) De akkor mégis honnan jött az ötlet, hogy ennek bármi értelme lenne is?
8# Van egy nagyon jó mondat Istenről.
Ami embereknek lehetetlen Istennek lehetséges.
Különben anno Isten kérte, hogy kérjem Tőle a nemzeteket örökségül és nekem adja. Naná, hogy kértem és ebből kifolyólag emlékeztetem is rá, hogy nekem mindenki kell. Most ha valakinek nincs Isteni szoftvere, vagyis nem született újjá az, hogyan érthetné a Bibliában leírtakat. Én sem értettem, míg nem találkoztam Jézussal. Mondjuk a második parancsolat szerint próbáltam élni. Javasolom is Mindenkinek, hogy legalább ez legyen a vezér fonala.
Amúgy, ha elgondolom, hogy mikor hazaérek a mennybe: ragyog a szívem, hogy találkozok az elhunyt szeretteimmel. Pedig nem tudom Róluk, hogy Jézust elfogadták-e Megváltójuknak.
Szóval lehet elmélkedni dolgokról, amikhez nincs hatalmunk. De Jézust egyre jobban megismerni a hazafelé tartó utunkon mindennél jobb.
Azt csak ad az Úr erre is választ Neked, mikor nem is várnád. Áldjon az Úr!
Ez olyan amikor te elmebeteg vagy de számonkéred másokon az őrületüket...
Mi közöd van neked mások HITÉHEZ, hiszen te is csak HISZEL.
22
A vallásoknak vannak belső összefüggéseik és dogmáik. Egy kívülállónak természetesen nem kell elfogadnia ezeket, de attól még a hitviták létjogosultságát kár eltagadni.
Gondolj mondjuk egy vitára, amiben a felek a Trónok harca sztorijáról, a történetszálak közti összefüggésről és a szereplők motivációjáról beszélgetnek, majd belibeg valaki, és elmondja, hogy mekkora hülyeség az egész, hiszen a könyv fikció. Na ugyanennyi értelme van elvitatni a vallási diskurzusok létjogosultságát.
"Nem a saját igazamat szeretném bizonygatni, én csak az Igazságot keresem."
Ez nyilván egy hazugság, hiszen a kérdésben már válasz is adtál a válaszolók helyett. Csak egyszerű provokátor vagy a katolikusok ellen. Amúgy az ortodoxok is imádkoznak a halottakért.
Na mesélj, mi a célja, ha már a fő kérdésben megválaszolja. Az okosabbak legalább a kérdés kifejtésében rejtik el a választ.
Az egyik kérdés az, hogy MIKOR találták ki a halottakért való imádkozást? A válasz gondolom egy évszám, egy zsinat megnevezése vagy valami hasonló lehet.
A másik kérdés az, hogy HOL ír erről a Biblia? A kérdező ezt az egyet valóban megválaszolja, jelzem, helyesen.
A harmadik kérdés az, hogy ennek a szokásnak MI az eredete és MI az értelme? Erre még nem kaptunk választ.
Ha képes lennél túllátni a sértettségeden, akkor észrevennéd, hogy a kérdező által megfogalmazottak egy abszolút értelmes diskurzus alapját képezhetnék, csak mindenféle bigott funademntalisták széttrollkodják. A kérdező három különböző kérdést tett fel, amiből egyet megválaszolt. A másik kettő nyitva van. Lehet rá válaszolni, vagy el lehet tolni a biciklit.
"A másik kérdés az, hogy HOL ír erről a Biblia? A kérdező ezt az egyet valóban megválaszolja, jelzem, helyesen."
Ha nem lennél ilyen bigott fundamentalista, akkor látnád, hogy nem helyesen, mert egyik hozzászóló idézett egy elég hosszú részt a Bibliából, amiben pont ez történik. Ezzel pedig megválaszolta az első kérdést is, mert azt már tudjuk, hogy Kr.e. imádkoztak a halottakért.
Az értelmét pedig nem lehet nehéz belátni, kitalálni egy minimális kis ésszel.
A Makkabeusok könyve megörökítette, hogy mit tettek az őskeresztények, de ez attól még nem föltétlenül helyes. Az őskeresztények például nyelveken is szóltak, a katolikusok mégsem teszik.
Jézus egyikről sem beszél, sőt azt mondja, hogy "temessék el a halottak a halottakat".
Őszintén azt hiszed, hogy a halottak sírokból feltámadnak, s eltemetik a halottakat? Esetleg mást jelent ez a mondata, mint elsőre tűnik?
A katolikusoknál is van nyelveken szólás, ezt is kicsit benézted. Bár közel se olyan már-már hisztérikus módon, mint a karizmatikus szektákban. Ahogy az őskeresztények körében is rendkívül ritka volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!