Hogyan kell elképzelni a feltámadást? Mi fog utánna történni vagy ez csak szimbolikus és halálunk után feltámadunk és a mennybe megyunk vagy mi lesz? Aki ért hozzá kifejtené egy kicsit bővebben?
Figyelt kérdés
2022. szept. 9. 15:19
1/5 anonim válasza:
Túl sok infó nincsen erről a témáról, Jézus nem tanított róla. Némi támpontot ad 1 Kor 15. fejezet
Illetve érdekesnek találtam a témában ezt a kifejtést:
Miféle vigasztalásod van a testnek feltámadásából?
De őszintén megmondom, a reinkarnációt se zárom ki keresztényként, mert nem tudom elfogadni azt az olvasatot, hogy a nagy többség megy a levesbe, már pedig Jézus tanítását, a fundamentalisták legalábbis, így értelmezik (Máté 7:13-14).
Mivel jelen világunk a dualitás, a jó és rossz világa, itt van betegség, csúnyaság, diszharmónia. Elképzelésem szerint Jézus országában ("az én országom nem e világból való), mindezek nincsenek.
2/5 anonim válasza:
Meghalsz.Függöny le,vége.Nincs folytatás.
3/5 anonim válasza:
Testben fogunk feltámadni:
Elvettetik érzéki test, feltámasztatik lelki test.
4/5 anonim válasza:
5/5 anonim válasza:
1Kor.2,9. Hanem, a mint meg van írva: A miket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, a miket Isten készített az őt szeretőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!