Hol van az vers a Bibliában ami alátámasztja, hogy aki látta a mennyt vagy a poklot az újra már nem kerülhet az élők sorába? (csak feltámadáskor)
Lehet, hogy elég hülyén írtam körbe de sajnos ennél pontosabban nem tudom.
Egy református lelkész mondta egyszer, hogy szerinte rossz amikor a keresztények azzal érvelnek, hogy sokan megtapasztalták haláluk után a poklot vagy mennyországot mert a Biblia szerint az nem lehetséges,hogy valaki megtapasztalja és utána vissza kerül az élők sorába.
Tehát a kérdés végső soron az lenne, hogy hol van ez a rész a Bibliában? Csak szimplán érdekelne.
Nekem csak a Héberekhez írt levél ugrik be, ami hasonló:
"elvégezett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet".
De amit írsz, az logikailag sem lehetséges, hiszen mennybe/Isten országába vagy a tűztóba kerülni már maga a végső, szellemi állapota egy embernek. Onnan hogyan/miért kellene az anyagi teremtésbe visszatérni?
Kedves kérdező. Ezt így nem találod meg a Bibliában mert ezzel kapcsolatosan amire rákérdeztél és valóban érdekel nincs szó benne. Az igék másra vonatkoznak és félreértelmezik azokat. [link] Ebben a könyvben az utolsó részben pont a klinikai halálról van szó keresztény szemmel nézve. Sok ember átélte már hívők és nem hívők is. Az elbeszélések általi átélések megtapasztalások nagy százalékban hasonlóak. Aztán itt van a felismerés. Ugyanis akik hívő keresztényként élik meg azoknak Jézus felismerhető formában jelent meg, viszont akik hitetlenül élték át azok csak fényességről tudtak beszámolni és említést tenni, ugyanis számukra nem adatott meg a felismerés, mivel itteni földi életükben még nem bánták meg a bűneiket és nem fogadták be Jézust a szívükbe és az életükbe a testben megjelent Istenként Úrként megváltóként stb. De ha már itt tartunk valójában Pál Apostol is átélt egy halálközeli élményt, klinikai halált amiről ő maga számol be.
II.Kor.12;
2. Ismerek egy embert a Krisztusban, a ki tizennégy évvel ezelőtt (ha testben-é, nem tudom; ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja) elragadtatott a harmadik égig.
3. És tudom, hogy az az ember, (ha testben-é, ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja),
4. Elragadtatott a paradicsomba, és hallott kimondhatatlan beszédeket, a melyeket nem szabad embernek kibeszélnie.
Ezt Pál a Korinthusiaknak írja magáról, méghozzá arról az esetről, amikor 14 évvel ezelőtt elkezdte térítő munkáját és eljártak Likaóniának városaiba, Listrába és Derbébe, és a körülvaló tartományba,
Csel.14,19. Jövének azonban Antiókhiából és Ikóniumból zsidók, és a sokaságot eláltatván, megkövezék Pált, és kivonszolák a városból, azt gondolván, hogy meghalt.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!