Ha valaki megtért de visszaesett a bűneibe hét főbűn annak már nincs több lehetősége?
#13 Elmagyaráznád akkor?
Ha találkozol ilyen emberrel akkor azt mondod neki hogy: Nyugodtan várja a kárhozatot vagy megszánod őt és kegyelmet adsz neki?
Ne haragudj de ezen nem tudok mit magyarázni. Tök egyszerű kijelentő mondatok. Tudom sokan vannak ha mondjuk az van leírva a Bibliában, hogy 'Jézus lepihent aludni' azt is meg akarják magyarázni, hogy az NYILVÁN nem egyszerűen azt jelenti, hogy lepihent aludni hanem valami mást, de ez szerintem enyhén szólva farizeusi gondolkodás. Van amit nem kell megmagyarázni.
Amúgy sem tudom, hogy tudnék én (vagy akárki más) bárkinek kegyelmet adni.
(1-es vagyok, nem a 15)
"Ha találkozol ilyen emberrel akkor azt mondod neki hogy: Nyugodtan várja a kárhozatot, vagy megszánod őt és kegyelmet adsz neki?"
Van bűn, van megbánás és ez esetben az isteni kegyelem működik. Mi emberek megbocsáthatunk a bűnösnek (és ez jó, ez esetben az isteni kegyelem általunk is működik), de a "kegyelem" Istentől jön.
Isten végetelen irgalmas. Aki nem bánja meg a bűneit az elzárja magát a kegyelem áradásától.
Tehát nem Isten változik - Ő változatlan és örök, hanem a gyarló ember nem fogadja el, elzárja magát.
A visszatérő bűnöknél nagyobb belső munkát igényel a megbánás - mert egy mókuskerékben forog, és abból kellene kilépni, az lenne az igazi megbánás. Ez nagyon nehéz, de nem lehetetlen, akarni kell - és sokszor pont az akarattal van probléma a visszatérő bűnösnél. Fejleszteni kell az önismeretet, az önfegyelmet. Nehéz - főleg, aki gyerekkorában nem kapott ehhez nevelében támogatást. Tehát ebben kell segíteni (börtönlelkészek ezt a belős munkát segítik) - és semmiképp nem mondanám, hogy "nyugodtan várja a kárhozatot" - mert ezzel belenyomnám a tehetetlenségbe, a mókuskerékbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!