A vallásosok lenézik a nem vallásokokat?
#10 mivel leírtad ezt nekem privátban is, szintén elküldöm neked ide is, úgy mint privátban is.
Tegyük fel hogy lehetséges hogy neked van igazad. Mi van akkor? Az ateizmus azt állítja, hogy nincs túlvilág, tehát törlődünk minden gondolatunkkal együtt. Nem mindegy nekem, hogy mennyire téma szabados életet, ha úgyse fogok rá emlékezni? Nézzük meg a másik felét. Mi van ha nekem van igazam? Van egy Isten, aki abból a célból adta nekünk a földi életet, hogy igent mondjunk Rá. Én minden erőmmel azon vagyok, hogy megfeleljek neki, és lehet hogy így sem érdemlem ki azt a kegyelmet, hogy a Mennybe vegyen. Te, aki egyenesen tagadod pedig felháborodsz, ha azt mondom hogy pokolra jutsz. Pedig ez a szomorú igazság. És ezt mondom, hogy nem lenézlek, hanem szomorú vagyok és fáj látni, hogy egyenesen pokolra mész, és közben még örülsz is magadnak. Ez nekem is rossz, de nem nekem a legrosszabb, mert nem én fogom átélni (amennyiben Isten megadja ezt a kegyelmet.)
Szia
Mivel én mélyen hiszek Krisztus tanításában, ezért azt is tudom, értem és érted is meghalt? Mit jelent a halála nekünk embereknek? Egy lehetőséget arra, hogy nemsokára, amikor Krisztus átveszi a hatalmat a földünk fölött, akkor betegség, fájdalom, halál nélkül élhetünk. Nos ez a lehetőség előtted is áll, mint minden ember előtt.
Ez az oka, amiért én vallásosként soha nem néznék le semmilyen embert, mert őértük is meghalt Krisztus, és nem tudhatom mikor kezd a másik ember e hatalmas szeretet kimutatásáért értékelést kifejezni Krisztus felé.
Te is éppen olyan drága gyermeke vagy Istennek, mint bármelyik más. Feléd is ugyan azt a szeretetet fejezte ki....
11
"Nézzük meg a másik felét. Mi van ha nekem van igazam?"
Mi van ha egyiknek sincs?
Mi van ha te tévedsz és az ateista is de azzal hogy rákényszeríted a téves nézeteidet azzal csak azt éred el hogy a valódi vallás szerinti rossz helyre kerüljön. Míg ha békén hagyod akkor annak a jó helyére került volna.
Mi van ha az ateistáknak van igaza és azt az egy életét ami van miattad el pazarolja.
11es
Inkább mennék halálom után a pokolba mint hogy egy logikátlan, szexista, erkölcstelen könyv alapján éljem az életem és pazaroljam az időm.
#13 Vagy van Isten, vagy nincs. Ebben nincs harmadik út.
Ami a vallási irányzatokat illeti, arról is teljes mértékben meg vagyok győződve, hogy a katolicizmus az egyetlen igaz vallás, csak arról azért nem elytettem szót, mert egyrészt máshogyan kell érvelni és feltétele, hogy már vallásos legyen. És itt jön a másik, hogy egy ateistával beszélgetek, így nem feltétlen a katolicizmus mellett, hanem általánosan a vallásosság mellett érdemes először érvelni.
#14 ezért van szabad akaratunk, s ezért kaptuk ezt a földi életet. Szabad vagy eldönteni, hogy igent mondasz e Istenre, vagy sem, viszont a pokol nem egy jó hely. Igazából ha leegyszerűsítjük talán érthetőbb: halálod után megismered az igazságot, és ha üdvözülsz és Isten mellett lehetsz boldog leszel, ha nem, akkor nem. Mindegy az is, ha te egyenesen a pokolba akarsz jutni, ugyanúgy szenvedni fogsz.
"Vagy van Isten, vagy nincs. Ebben nincs harmadik út."
Vagy nincs Isten, Vagy van a te Istened, Vagy van a több ezer közül valamelyik másik isten, vagy van olyan isten akinek nincs vallása de elvárásai igen...
Nem csak harmadik, de negyedik, ötödik, hatodik ,....
"hogy a katolicizmus az egyetlen igaz vallás"
A muszlimok pedig teljes mértékben meg vannak győződve arról hogy az ő vallásuk az igazi, az ateisták arról hogy nincs semmilyen isten, és még sorolhatnánk.
Bizonyítékod van? NINCS.
"ezért van szabad akaratunk, s ezért kaptuk ezt a földi életet"
Neeem. Ez az egész csak belemagyarázás. De ezt hosszú lenne kifejteni.
" Igazából ha leegyszerűsítjük talán érthetőbb: "
Leegyszerűsítem neked. Ha te szeretnél egy logikátlan, ellentmondásod, SZEXISTA, ERKÖLCSTELEN könyv alapján élni akkor tedd. Én nem állítalak meg. De ne akard rá erőltetni másra.
Persze,hogy lenéznek. Az én családom nagytöbbsége a nazarénus gyülekezet tagja. Talán a legkonzervatívabbak közé tartozik. A gyerekeiket addig verik,míg végül elhiszik azt a sok fa*zságot,amit a beszűkült húgyagyú szónokai diktálnak. És ha kikerülsz a körből,sajnálattal néznek rád. Nem vagy tovább rokon,sem ember.
Én oda jártam huszonX éven keresztül…(más felekezetek enyhébbek-de ugyanaz mind)az uralkodási vágy jellemez minden tanítót,aki terelgeti a lelki nyomorult embereket. Rá kellett eszmélnem,hogy Isten-vagy egy Teremtő nem ezt a baromságot várja,főleg ha megalkotta a sok jót,miért pont azoktól venné el,akik szeretik?😂 Az összes felekezetet be kéne csukatni,a tagokat meg szépen csendben elhallgattatni.
Hidd el,pénzért megba*sza még a saját anyját is mindegyik😉
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!