Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan történik egy ortodox...

Hogyan történik egy ortodox liturgia?

Figyelt kérdés
Először mennék el misére 17 évesen. Nem ismerem hogy mennek a dolgok.

dec. 1. 21:17
 1/3 anonim ***** válasza:
64%
Nem baj. Az énekeket még nem ismered, amikor ismerni fogod, énekelj tisztán. Ez a gondolat alapja.
dec. 1. 23:12
 2/3 anonim ***** válasza:

Hosszu (masfel - 2 ora), allni kell, csak a korus enekel, illendoen kell oltozni stb.

A liturgia szoveget megtalalod az interneten. Nezhetnel videokat: azokban sok mindenre valaszt kapsz.

Erdeklodesbol vagy kotelessegbol mennel?

dec. 2. 00:42
 3/3 anonim ***** válasza:

Ezt nem lehet elmagyarázni. Románul vagy magyarul kéne? Én csak románul tudom amiket kell mondani meg énekelni. Egyszer belenéztem egy magyar görögkat istentiszteletve és nem értettem semmit. Se az éneket, se a kifelyezéseket, semmit. Románul tudom. Érteni nem értem de bemagoltam. Magyarul azt nem tudom mi az az isten anya meg istenszülő.Se azt hogy örömhírvétel. Ha olvasom le kell fordítsam hogy Maicii Domnului meg Bună Vestire. Ha románul érdekei meg kell nézni a Google- be beírni hogy Liturghia Sfântul Ioan Gură de Aur. Aranyszaju Szent János. Magyarul meg se tudom keresni csak románul a Liturghiat. Mondom itt a Facebookon is belehalgattam egy magyar ortodux istentiszteletbe azt se tudtam mi van. Mikor átmentem a románra ott tudtam. Volt hogy hallgattam oroszul, mondani nem tudom de a román után felismerem mikor mi jön. De a magyar ortodux nem ismerem fel. Egyszer elolvastam a magyar ortodox

niceai hiszekegyet annak a felét se értettem. Elmondani se tudnám. Románul el tudom mondani és magam előtt látom képekben hogy van. Mert egyszer valaki elmagyarázta miről szól .

dec. 3. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!