Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A vallásosok lenézik a nem...

A vallásosok lenézik a nem vallásokokat?

Figyelt kérdés
Nem hiszek Istenben. Egyik valláshoz sem tartozok, nem is vagyok megkeresztelve, a suliban sem hittanra járok. Az erősen konzervatívok vagy vallásosok lenézik az ilyen embereket? Kvázi tudattalannak (hülyének) tartják őket amiért nem hisznek istenben, vagy elfogadják hogy ez szubjektív? Én tisztelem a vallásosokat.

2022. aug. 29. 19:18
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
79%
Igen, csak nem lenézésnek hívják. Meg vannak győződve arról, hogy ők az IGAZSÁG tudói, a többiek pedig hülyék.
2022. aug. 29. 19:21
 2/20 anonim ***** válasza:
80%

Azt fogják mondani, hogy nem, de azért ott van az bennük az, hogy ők az Isten népe, az igazság birtokosai, tehát burkoltan az ateisták/más vallásúak fölé teszik magukat, akiknek nincsenek meg ezek a "kiváltságok."

Jól tudom, hogy megy ez, mivel én is keresztény voltam.

2022. aug. 29. 19:26
 3/20 anonim ***** válasza:
6%

Nem teljesen mindegy az hogy más emberek mit gondolnak rólad? Vagyunk a földön pár millióan, elhiheted hogy vannak olyanok akik lenéznek és tudatlannak tartanak téged emiatt, igen. De mit számít az?

Nincsenek az életedben, nem ismernek téged, sorolhatnám napestig. A véleményük irreleváns számodra, mert alapja sincsen. Nem hiszem hogy érdeklődést kellene fordítanod az iránt hogy ki mit gondol rólad, és mi alapján.

2022. aug. 29. 19:27
 4/20 anonim ***** válasza:
39%
Én nem vagyok vallásos, de hiszek.
2022. aug. 29. 19:31
 5/20 anonim ***** válasza:
0%
Nem lenézzük, hanem ahogy az egyes megírta, tudjuk, hogy nekünk van igazunk és így tudjuk, hogy ti a pokolra fogtok jutni és nem, nem lenézünk, hanem nekünk is szomorú, hogy tehetetlenek vagyunk a makacsságotok miatt, s végig kell nézzük, hogy boldogan mentek a falnak.
2022. aug. 29. 19:45
 6/20 anonim ***** válasza:
20%

én pl. nem nézem le őket, és a vallásosok között is mindenféle ember van

ne higgy az 1. es 2. válaszolónak, mert nem lehet általánosítani

ha a 2. ilyen keresztény volt, akkor a saját maga és a közössége nevében beszél

2022. aug. 29. 19:47
 7/20 anonim ***** válasza:
80%
Igen, az emberi agresszivitásnak ilyen megnyilvánulásai vannak, ez a divide et impera politika lényege.
2022. aug. 29. 20:11
 8/20 A kérdező kommentje:
#3 Csak kíváncsi vagyok. Nehogy azt hidd, hogy 0 - 24 ezen gondolkodok, Basszus valyon mit gondolnak rólam a vallásos emberek. 2 perccel a kérdés kiírása előtt jutott ez először az eszembe. Kíváncsi lettem, kiírtam.
2022. aug. 29. 21:57
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

A #2-es vagyok.

A #6 válaszára egy kis reakció:

Nem állítom, hogy minden keresztény lenéző, de a kereszténységre általában jellemző az elitizmus, ezt igazolja az Ùjszövetség is. A szerzők szerint akik más vallásokat követnek, azok ördögöknek áldoznak, a kereszténység választott nemzetség, királyi papság. Aki mást mond, mint amit az apostolok, az legyen átok stb... tessék elolvasni, ez mind benne van.

Amúgy én az adventisták közé jártam, és bár nem mondták ki, hogy többnek tartják magukat másoknál, de nekem ez jött le.

Hinni nekem meg nem kell. Akit érdekel a téma, az szerezzen tapasztalatot. Én azt írtam le, amit gondolok. Sziasztok.

2022. aug. 29. 22:34
 10/20 A kérdező kommentje:
#5 Az egyik legértékesebb és legjobb tulajdonság az az, hogy ha valaki bármennyire is meg vagy győződve a saját igazadról, tiszteli a másikat, a másik véleményét. Hiszen a másik is ugyan annyira meg van győződve a saját igazáról, mint te. Fogadd el, hogy adott esetben lehetséges, hogy te nem látod a teljes képet, és nem neked van igazad. Ezt én is megtettem, lehet hogy neked van igazad. Te is tedd meg ezt! Béke.
2022. aug. 30. 00:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!