Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Szentháromság tana honnan...

Nicola73 kérdése:

A Szentháromság tana honnan származik, miközben a Biblia nem beszél róla ?

Figyelt kérdés
A szentháromság katolikus tana az Atya a Fiú és a szent lélek háromságát tanítja. Én sehol sem találtam ezt a Bibliámban. Szerintem az Atya Isten (Jahve), a fiú Jézus Isten fia, a szent lélek vagy szellem Isten tevékeny ereje, amivel a földet és a rajta levő embereket teremtette. Szerintetek ez dogma vagy van valami ősi alapja vagy szerintetek igaz ?

2022. aug. 29. 17:00
1 2
 11/15 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

„Én vagyok Jehova. Ez a nevem. Senki másnak nem adom dicsőségemet, sem dicséretemet a faragott bálványoknak” (Ézsaiás 42:8, Új világ fordítás).

„Én vagyok az ÚR, ez a nevem, nem adom dicsőségemet másnak(senki mással nem osztom meg a dicsőségemet), sem dicséretemet a bálványoknak” (Ézsaiás 42:8, Újfordítású revideált Biblia).

...még Krisztussal sem, de Ő soha nem is akarta elvenni Atyjától a csak neki járó tiszteletet és dicsőséget.

János 20:17: „Jézus ezt mondta neki [Mária Magdalénának]: »Ne érints engem, mert még nem mentem fel az Atyához, hanem menj az én testvéreimhez, és mondd meg nekik: Felmegyek az én Atyámhoz, és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.«” (A feltámasztott Jézusnak tehát az Atya éppúgy Isten volt, mint Mária Magdalénának. Érdekes módon egyetlen olyan írásszöveg sincs, amelyben az Atya a Fiút „én Istenemnek” nevezi.)

2022. aug. 30. 14:18
 12/15 anonim ***** válasza:
74%
Engem még mindig érdekel, hogy a jehovásoknak az itteni térítést, mint ez a kérdés, mennyiért számolják el, milyen óraszámot írhattok be érte. Vagy ez titkos információ?
2022. aug. 30. 16:08
 13/15 A kérdező kommentje:
Nem térítés céljából írtam ki a kérdést. Pusztán beszélgetés céljából. Mindenki leírhatja az érzéseit és gondolatait a témával kapcsolatban. Abban viszont igazad van hogy hitnézeti kérdésekben tiszteletben kell tartani mások vallását és nézeteit a témával kapcsolatban és ennek elkerülése abszolút nem volt a célom. Vallásilag megosztott világban élünk és a Bibliának pozitív üzenete van mégpedig Isten királysága ami lerontja Sátán világát (háborúk, természeti katasztrófák, földrengések, betegségek és még sorolhatnám). A Bibliából kiolvasható és egyértelműen értelmezhető hogy Isten, kinek neve Jehova (ezt a nevet a legtöbb bibliafordításból eltávolították) földi örök élettel akarja megjutalmazni azokat akik hozzá közelednek. A királyság áldásai már közelednek, mivel A Máté 24-ben Jézus által napjainkra jövendölt próféciák a szemünk előtt teljesednek. Szóval még egyszer leszögezem nem térítés és óraszámnövelés volt a célom csak egy közös gondolkozás.
2022. aug. 31. 12:50
 14/15 anonim ***** válasza:
83%

"Pusztán beszélgetés céljából."

Ugye ezt még te se gondolod komolyan? :D

2022. aug. 31. 14:12
 15/15 Blackice75 ***** válasza:
0%

Ha Yahuah azt mondta, hogy "nincs más magasságosság rajtam kívül", miért nem értjük ezt a kijelentést?!?!?

Hogyan másképp mondhatja a teremtő, hogy „NINCS ELOHIM (ISTEN)/SENKI MELLETTE”, hogy meggyőzzön,, hogy valóban higgyünk neki? Milyen más szavakat használhatott volna?

A gyengébbek kedvéért még azt is mondta, hogy "NEM EMBER ELOHIM, hogy hazudjék és NEM EMBERNEK FIA, hogy megváltozzék...", de ez sem működött, mert mindenki még mindig azt hiszi, hogy Elohim úgy döntött, hogy inkább trükközik egyet, és emberré változtatja magát, hogy megmentsen minket. De ajánlok valamit: távolítsd el a római Újszövetséget és mint a varázslat, Elohim ismét önmagában egy személy lesz.

Ha azt mondanám, hogy itt állok egyedül az édességbolt előtt, és NINCS MELLETTEM SENKI, egyetlen racionális ember sem feltételezné, hogy valaki mégiscsak mellettem áll.

.....vagy, hogy én igazából 3 ember vagyok, csak egyszerűen nem vagy képes látni, hogy a másik kettő mellettem áll, hacsak nincs meg benned az a különleges szellem, ami/aki megmutatja neked, hogy a másik kettő mellettem áll, mindezt annak ellenére, hogy csak egyet látsz és még én magam is mondtam, hogy ott állok EGYEDÜL!!!

TÉRJ VISSZA A TÓRÁHOZ!

2022. nov. 16. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!