Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Szentháromságban a három...

A Szentháromságban a három isteni személynek egy vagy három külön isteni akarata van?

Figyelt kérdés
A szubordinacionizmus vagy ahhoz közelítő nézetek szerint az isteni személyek akaratának egysége az isteni személyek alárendeltségen alapszik, míg más főleg, Nicea utáni, középkori nézetek szerint a három isteni személynek az akarata az egységes isteni természethez tartozik, tehát eleve egy isteni akarat van.

2022. aug. 19. 19:21
1 2
 1/14 KZitus ***** válasza:

Szia

"Szentháromság"-al még nem találkoztam a Bibliában. Érdekelne te miért hiszel ebben?

Szívesen megvizsgálnám veled ezt a témát a Bibliából.

Én hiszem, hogy a Biblia Isten szava.

A Héber iratok ezt írja Istenről:

5Mózes 6:4 "Figyelj, ó, Izrael! Jehova a mi Istenünk, és csak egy Jehova van."

Zakariás 14:9 "Jehova pedig király lesz az egész föld felett. Azon a napon Jehova lesz az egyetlen, és a neve is egy lesz."

A Zsoltárok 145 részét is érdemes elolvasni.

2022. aug. 19. 20:11
 2/14 Drakula ***** válasza:
Nos az új szövetségben olvastam, hogy jézus könyörgött istennek hogy "ne kelljen ki inni a kupát" szóval egy akaratuk biztos nincsen. Max egy céljuk.
2022. aug. 19. 20:21
 3/14 anonim ***** válasza:

Szentháromság az Atya, a Fiú (vagyis az Ige - a Logos) és a Szentlélek (ruach ha-kodesh). A "Szentháromság" kifejezésnek nem kell szerepelnie a Bibliában, éppen elég, hogy szerepel benne, hogy a Fiú nem más mint a Logos (az Ige), és hogy a Szentlélek az nem más mint YHWH (áldott legyen a neve) szelleme.

Mert a Fiú, vagyis az Ige (Logos) és a Szent szellem (ruach ha-kodesh) elválaszthatatlanok attól, amiben természetesen léteznek. Ezért, ha Isten Igéje és Isten szelleme Istenben vannak, akkor nyilvánvaló, hogy Ők Isten. Az eddig lefektetettekből egyértelműen következik, hogy annak ellenére három isteni személy saját tudattal rendelkezik, az akaratuk azonos. A prófétáktól és a Szentírásból tudjuk ezt, tehát ha tévesen mondjuk ki, hogy az akaratuk azonos, akkor utánuk hazudunk.

2022. aug. 19. 20:29
 4/14 anonim ***** válasza:
59%
Nagyon jó, hogy egy antitrinitista és egy muszlim válaszol, a háromsággal kapcsolatos kérdésre. Megbízható források! Jó ez az oldal. XD
2022. aug. 19. 20:46
 5/14 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem az unitáriusok akik "normálisan" járják a jézusi utat, és nem bonyolódnak ilyen értelmetlen kitalációkba, aminek kb annyi értelme, hogy egy katolikus pap zavarosan magyarázhassa a semmit.
2022. aug. 19. 20:50
 6/14 Drakula ***** válasza:

4-es

Egy muszlim is tud szöveget értelmezni, már pedig ez volt oda írva.

2022. aug. 19. 21:11
 7/14 anonim ***** válasza:

Én nem hiszek abban, hogy egységes.

A Fiú és a SzentLélek inkább kutatja az Atya vágyait.

2022. aug. 19. 23:57
 8/14 Blackice75 ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

A Szentháromság az egy vallási teológiai keresztény filozófia.

Az Atya sehol az Ő Torájában(Mózes 5 könyve) sőt az egész Tanakh-ban az úgynevezett Ó szövetségben nem említí meg , hogy rajta kívűl lenne még két hatalmasság! Soha egy szóval sincs megemlítve az úgynevezett szentlélek, sem az hogy neki lenne egy fia aki a jobbján ül, es azt valamikor elküldené megszületni a földre félig isten, félig emberi hibridként!

Az Atya tisztán és érthetően kijelenti hogy nincs más hatalmasság rajta kívül, sem szabadító!

Hós 13:4 Pedig én vagyok az Úr, a te Istened Egyiptom földétől fogva. Nem ismerhetsz más Istent kívülem, és rajtam kívül nincs [más] szabadító!

5Móz 4:35 [Csak] neked adatott láthatóan tudnod, hogy az Úr az Isten [és] nincsen kívüle több!

5Móz 4:39 Tudd meg azért e mai napon, és vedd szívedre, hogy az Úr az Isten, fent a mennyben, és alant e földön, és nincsen több!

5Móz 32:39 Most lássátok meg, hogy én vagyok, és nincs Isten kívülem! Én ölök és elevenítek, én sebesítek és én gyógyítok, és nincs, aki kezemből megszabadítson.

Értelmetlen időpocsékolás olyan az Atyán kívüli egy hibrid messiasban hinni akiről az Atya egy árva szót sem ejt, sőt kijelenti hogy ő az aki öl, aki sebesít aki meggyógyít, elevenít es nem egy hibrid félisten Jézus vagy Yahushah, és nincs senki aki megszabadítana az ő kezéből

Az egész úgynevezett újszövetség egy monumentális hazugság becsapás megvezetés és idegen óvilagi egyiptomi, görög es más istenek imádata keresztény köntösbe bújtatva jézus álnéven, összemosva az Atya nevével!

A vallások , a kereszténység pont ezért van létrehozva hogy az igazságot elrejtse az emberi szem elől, és sajnos nagy sikerrel is teszik ezt.

És akkor nézzük meg az egyik egyiptomi és az egyik görög isten Horusz és Mithras néhány jellemzőjét. Fontos tudni hogy ezen bálványistenek kúltusza évezredekkel a jézusi félig isten felig hibrid karakter előtt alakult ki, a jézus ezeknek a képviselője.

Hórusz

december 25-én egy szűztől született

Születését egy keleti csillag jelentette be, és három bölcs figyelte

Gyermektanító volt a templomban, és 30 éves korában megkeresztelkedett Anup, a keresztelő által.

12 tanítványa volt, csodákat tett, vízen járt és átváltozott a hegyen

Keresztre feszítették, sírba temették és feltámadt

Úgy hívták, hogy „út, igazság, világosság, messiás”.

Isten felkent fia, az emberek fia, a jó pásztor, az Isten báránya, az ige”

Ő volt a "halász", és a bárányhoz, az oroszlánhoz és a halhoz kapcsolták

Mithras

december 25-én egy szűztől született

Nagy utazónak, tanárnak és mesternek tartották

12 tanítványa volt, és csodákat tett

Egy sírba temették el

3 nap múlva újra felemelkedett

feltámadását minden évben főünnepélyén ünnepelték

megtartották azt, ami húsvét lesz

Jó pásztornak, útnak, igazságnak és világosságnak, megváltónak, megváltónak, messiásnak hívták.

Az oroszlánnal és a báránnyal is azonosították

Szent napja vasárnap volt

Kedves kérdező és kedves válaszolgatók, ismerős Hórusz és Mithrász története az újszövetségből?

Persze tudom ezeket is szépen ki lehet magyarázni szépen csengő keresztény hazug emberi filozofiával meg teológiával, mert hazugságot imádja a világ, az igazság az fájó tud lenni! Az igazság az Atya parancsolatai ami felfedi bűneinket,rávilágit azokra , ezért azokat mindenki utálja kerüli amennyire lehet, és jön az Atya szava ellen ostoba világi vallási filozófiákkal amiket születésétől fova beletápláltak!

Egyetlen Igaz Út van, az Atya Torája, vagyis a rendeletei, parancsolatai, térj meg az Atya szavához ,iktasd be az életed mindennapjaiba, hogy jól legyen dolgod, és a végén az Atya megemlékezzen rólad!

5Móz 4:27 És az Úr szétszór titeket a népek közé, és szám szerint kevesen maradtok meg a népek között, akik közé visz titeket az Úr.

5Móz 4:28 És szolgáltok ott emberi kéz által csinált isteneknek: fának és kőnek, amelyek nem látnak, nem is hallanak, nem is esznek, nem is szagolnak.

5Móz 4:29 De ha onnan keresed meg az Urat, a te Istenedet, akkor is megtalálod, hogyha teljes szívedből és teljes lelkedből keresed őt.

5Móz 4:30 Mikor nyomorúságban leéndesz, és utolérnek téged mindezek az UTOLSÓ IDŐKBEN, és megtérsz az Úrhoz, a te Istenedhez, és hallgatsz az ő szavára:

5Móz 4:31 (Mert irgalmas Isten az Úr, a te Istened), nem hagy el téged, sem el nem veszít, sem el nem felejtkezik a te atyáidnak szövetségéről, amely felől megesküdt nekik.

Ezek az igék az utolsó idökre szóló prófeciák, és az Abrahámmal kötött ÖRÖK szövetség, amiről azt hazudozzák vallási berkekben Jézus(Hórusz,Mithrász stb..) nevében hogy már el van törölve!

Térjetek meg a Torához és az által az egyetlen igaz való Atyánk a mi Teremtönk legyen a Tanítótok,ne hallgassatok ezekre az aljas mocskos csábitó pogány filozófiákra!

HalleluYah

2022. aug. 20. 09:18
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

"ha Isten Igéje és Isten szelleme Istenben vannak, akkor nyilvánvaló, hogy Ők Isten."

Ne te mond meg, hogy ki az Isten, te bukott álkeresztény filozófus, azt már Jézus megmondta. Vagy nem tudsz olvasni, vagy hibádzik a felfogóképességed, vagy jobban tudod, mint Jézus? Nem érzed a bálványimádás halotti szagát, amit árasztasz?!

"Jézus azt mondta neki: Ne érints engem, mert még nem mentem fel az Atyához, hanem menj az én testvéreimhez, és mondd meg nekik, hogy felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz és az én Istenemhez és a ti Istenetekhez." (Ján 20:17)

Ne hogy már ennek ellene mondjál, te hamiskártyás!

Apcs 13:10 Monda: Ó minden álnoksággal és minden gonoszsággal teljes ördögfi, minden igazságnak ellensége, nem szűnöl-e meg az Úrnak igaz utait elfordítani?

2022. aug. 20. 17:49
 10/14 anonim ***** válasza:
2022. aug. 20. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!