Ilyennek látod Istent?
Csak keresztények válaszoljanak, ateisták ne 😒 akik kitapasztalták már Isten szellemének a vezetését, ami olyan, mint egy személyes kapcsolat. Nagyon aprólékos, mindent szeretettel kísér, szereti a zöld zoknit és olyan, mint egy koala.
Ne a korom után kérdezgessetek, mivel csak így lehet kitudakolódni, hogy ugyan arról a személyről beszélünk e.
Testvérem. Én olyannak "látom", amilyen, illetve ennek a lényegileg végtelen apró mikrokozmoszát.
Isten végtelen, tökéletes, abszolútum. A minden "lét". Szerető anya, megértő testvér, pezsdítő barát, de nem.., ezek semmik ahhoz a csodáshoz, és végtelen imádathoz ahogy a lét felénk áramlik.
#7-es, nagyon szép! Egy Weöres vers jutott eszembe:
"s a két arc : az Igaz és a Van
összefordul mámorosan,
mint a Nap meg a tenger
nézi egymást ragyogó szerelemmel."
Már én is gondolkodtam azon, hogy hogyan tudnám elképzelni Istent. A Biblia tanulmányozása során sokmindent megtudtam róla. Az egyik, hogy ő nem olyan létformában létezik, mint mi. Mivel mi hús- vér emberek vagyunk, ő viszont szellemi lény, ezért nehéz ezt nekünk elképzelni. Ezt Isten is jól tudta, emiatt a Bibliában sokszor ír olyan képeket, amik segítenek nekünk egy- egy tulajdonságát, vonását megismerni.
AZ egyik ilyenről beszél a Dániel 7: 9- ben:
"Ruhája fehér volt, mint a hó, és fején a haj, mint a tiszta gyapjú."
Ez a leírás előrehaladott korra és hatalmas bölcsességre utal, amiket az ősz hajhoz társítottak.
Ezen kívül viszont arról is beszél, hogy egészen közelről és egészen gyengéden bánik velünk.
"Lehajol, hogy széttekintsen égen és földön, és fölsegíti az alacsony sorút a porból. Fölemeli a szegényt a hamuból" (Zsoltárok 113: 6, 7)
Ezért nem alakult ki bennem egy konkrét kép róla. Megfigyelem a tulajdonságait, ami alapján szeretem őt.
Egy Bibliatanfolyam segít mindenkinek megismerni mindazt amit a Biblia tanit Isten tulajdonságairól és szándékairól. Ezt szeretném neked is felajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!