Lehetséges teljesen kitörölni a vallást az ember életéből?
Röviden szólva is elegem van abból, hogy az emberek a vallásukat versenyeztetik, hogy ők maguk minél jobb színben tűnhessenek fel. Az ilyen világ felé álhitű emberekkel tele van az internet is, amikor facebookon a saját vallásukkal kapcsolatos posztok alá azt írják, hogy az istenük mindenkit szeret, aztán lgbtq+ posztok alá meg olyanokat írnak, hogy "a pokolban fognak megrohadni a bűneikért".
És hiába tiltom le az összes vallással kapcsolatos témát, az internet egyre többet ajánl fel ugyanabból a gyűlöletterjesztésből.
Nem lehetne hogy vallás nélkül meglegyünk békében, nem ráerőszakolva másokra a mi morális nézetünket?
Ez elég képletes ,hogy rendben volna minden.Ha rendben lenne ,akkor nem lenne vita a politikában.Vagy nem lenne drogos,vagy alkoholista, bandaháborúk.De szerintem azt is kétszer meg gondolod ,hogy kinek adsz kölcsön pénzt.Vagy ekkora anyagi külömbségek ,ország, ország között...Hadd ne sorolja.Jelenleg még biztos gazdaság van.De meddig?Mi lesz ha egyre kevesebb lesz a munka?Hova mehetsz ,ha már egy Németországban nem lesz annyi munkalehetőség?Ki biztosít arról ,hogy mindég lesz munkád?
Menj el élni haiitire, hidd el meg fog változni a véleményed.Egyre rosszabb minőséget gyártunk le.Egyre rosszabb élelmet eszünk.Egyre rosszabb az ivóvíz minősége.
Ez mind csak a látszat.Mind lassan megy lefelé,mert mindenki magának tesz, viszont senki semmiért nem felelős.
Arról ne is beszéljünk, ha a globális felmelegedés bekeményedik, és egyre szélsőségesebb időjárások jönnek ,az hatással lesz a társadalmi életre, az élelmezésre...
Nem kevés gond vár ránk ,hidd el.
20..nem érted igaz???A tehnológiával nem fogsz megváltást hozni.Az ember találékony.Az ellen is ellene fog fordulni.Erőszak erőszakot szül.
Az ilyen rabszolgafelfogás is csődöt fog mondani.Mert senki sem akar szolga lenni.Hidd el ,ezzel csak mégtöbb bajt okozunk.
De most kérdezek én egy érdekeset.
A rabszolga sorsra juttatott társadalom nem juthat semmihez, viszont a gazdag élvezheti az életet.
Szerinted ,ez hoz békés világot???
#23 :))
Nem derült ki, hogy nekem nagyon nem tetszene a diktatúra?
De ezt akarják, WEF, Great Reset
Maradjunk annyiban, hogy olyan idők jönnek, hogy erősen a hitedre kell támaszkodni, különben az emberséged is elvesztheted, kifordítanak magadból a kihívások.
/21-nek:
annyira nem aggódok. Németben az elmúlt 20 évben is jobb volt (munka terén is a helyzet), mint pl. Orbán szegény diktatúrájában.
De ha véletlen nem lenne itt munkám (egy az ezerhez..) még mindig nyitva áll előttem egész Európa, meg az egész világ. Hogy Magyarba már nem megyek vissza dolgozni, ezt most lekopoghatom neked. Amúgy ahogy nézzük a klímaváltozás is sokkal jobban sújtja Magyarországot, lassan már élhetetlen lesz az egész Alföld, az egész országgal együtt, ahova a rasszista népség nem akart beengedni senki idegent, onnan már ő maga is elmenekülhet.
24. Én ezt mind tudom ,mire megy ki a játék,de azt is tudom ,hogy ennek se lesz jó vége...
25.Hát azé ha egy vezető országba mint mondjuk Németország nem lesz meló,ott már nagy gondok lesznek világszinten.De ne csak ezt az egy szemszöget nézd.
Mert itt bizony mindennel gond lesz, és mindenhol,ha továbbra is így folytatjuk.
De mindegy ,én befejeztem a csevegést.Köszönöm az eszmecserét!
Jó öklet...:)
Vissza térve még annyit fűznék hozzá, hogy a mostani intellicencia nem fejlődik, hanem egyre primitívebb.Én úgy gondolom,ha az ember elfogadja a 10 parancsolatot, az intelligencia tovább fog fejlődni, vele együtt a világ is.
Ad1. Pál arról is ír, hogy a férfi az asszony feje, a férfié meg Krisztus.
Ez sem egy Isten országa szerinti gondolkodás, hanem korának embereként szólt.
Ad2. Egy hűséges párkapcsolatban élő meleg pár viselkedése nem egyenlő a rituális prostitúcióval, amiről fenti idézet szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!