Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetséges teljesen kitörölni...

Lehetséges teljesen kitörölni a vallást az ember életéből?

Figyelt kérdés

Röviden szólva is elegem van abból, hogy az emberek a vallásukat versenyeztetik, hogy ők maguk minél jobb színben tűnhessenek fel. Az ilyen világ felé álhitű emberekkel tele van az internet is, amikor facebookon a saját vallásukkal kapcsolatos posztok alá azt írják, hogy az istenük mindenkit szeret, aztán lgbtq+ posztok alá meg olyanokat írnak, hogy "a pokolban fognak megrohadni a bűneikért".

És hiába tiltom le az összes vallással kapcsolatos témát, az internet egyre többet ajánl fel ugyanabból a gyűlöletterjesztésből.

Nem lehetne hogy vallás nélkül meglegyünk békében, nem ráerőszakolva másokra a mi morális nézetünket?

2022. aug. 20. 17:32
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
29%
Jaja, a papok is csak kisgyerekekkel rosszalkodnak, mert az nem buzulás, hiszen a gyerekeknek nincs nemük 🙄🙄😅
2022. aug. 20. 20:01
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Csak hogy tisztába legyen mindenki, ahhoz hogy ezt a hatalmas civilizációt amit kiépítettünk, teljes egyetértésben kellene együttműködnie a Világnak ,hogy ne dőljön romba.Vagyis egy civilizáció alapja egy egészséges közösségre épülhet csak.Nem a tehnológiákra.
2022. aug. 20. 20:09
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Arról én már nem tehetek ,hogy a papok pedofilok.Én felvazoltam ,mi az alapja az emberek együttéléséhez.

Véleményem szerint mindég lesz rossz ember, csak annyi hogy a rossz embert méltón kell büntetni.

Én pl. vissza hoznám a régi törvényeket, halálbüntetés ,kéz levágás,nyílvános verés...stb.

És ripropra rend lenne.

2022. aug. 20. 20:12
 14/34 anonim ***** válasza:
Csak annyi hogy ehhez együttértésre van szükség.Összefogásra
2022. aug. 20. 20:13
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

9,10 hogy mi a világnézeted még nem derült ki számomra. Azt sejtem, hogy nem kifejezetten keresztény vagy, mert akkor egyértelműbben szóltál volna róla.

Szerintem az nem árt a társadalomnak, ha melegek együtt élnek, párkapcsolatban. Tehát a szocializmus-béli "tűr-tilt-támogat" kategorizálással élve a "tűr" kategóriába lenne helyes sorolni társadalmilag. Tehát nem egyenlőségjelet rakni a hetero és homo kapcsolatok közé, de nem megnyomorítani a melegeket se, hogy kriminalizálják, üldözik.

A 10-ben leírt világnézeteddel egyáltalán nem értek egyet. Következően keresztény világképemből is. Mindenki személyként áll majd Isten elé, nem családostul, nemzetestül.

2022. aug. 20. 20:20
 16/34 anonim ***** válasza:

#13 a világ sose lesz jobb, ha visszahozod a szigorú törvényeket akkor sem.

Nevetséges, akik nosztalgiáznak a régi szép időkről, hogy a régiek bezzeg... a világ mindig is egy kőkemény, igazságtalanságban bővelkedő hely volt.

A hiba nem a rendszerekben van, hanem az emberben, aki igazságtalanságra hajlik. Mindenki. Egyedül a kereszténység hozza meg az emberről ezt a helyes diagnózist.

2022. aug. 20. 20:26
 17/34 anonim ***** válasza:
46%

Én kereszténynek vallom magam.Én így értelmezem ezt a vallás,vagy mondjuk úgy ezt a világot.

Én nem mondtam ,hogy a melegek ne legyenek együtt.Csak annyi ,hogy nem jogilag kell elfogadni az embert...

A világnézetem azért fontos, mert szerintek két út van.Vagy nemzetek lesznek, amelyek háborúzgatnak egymással, vagy felépítünk egy civilizációt ahol mindenki egyet ért, és tesz érte.De mindaddíg még nem tudunk egyetértésben élni, a civilizációnak is kampec lesz.

Ezért kell az embernek feljődnie, és bizonyos értelemben de be kellene tartanunk egyfajta

"10 parancsolatot" ,a civilizáció érdekében.

Sok olyan film is van amiben pl.az emberiség kihalásáról témáznak, aminek az az alapja ,hogy ne maga az ember élje túl ,hanem maga a faja.Ehhez csakis egy értelmileg magasabb intelligencia kell.De szerintem ez erről is szól.A Biblia bizonyos értelemben az intelligencia fejlődési próbálja taglalni.

Úgy is írja ,hogy ennek meg kell lennie.

2022. aug. 20. 20:40
 18/34 anonim ***** válasza:
46%
16...erről papolok egész nap, hogy nem a rendszerekkel van a gond, hanem magával az emberrel.És ezt szerintem csakis félemlítéssel lehet elindítani, és megriasztani a rossztól.Aztán majd enyhül ez a szokás, de valahol el kell kezdeni.
2022. aug. 20. 20:44
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

Én Németországban élek és a nagy többség nem foglalkozik a vallással, de békében megvan egymással (sőt még a bevándorlókkal is, mint pl. én is..) és éli boldogan az életét.

Szerintem ez a helyzet sokfelé, a zárójelest kivéve.

Ha nem tetszik amit a vallásosak csinálnak, akkor ne foglakozz velük, és már akkor nagyrészt ki is törölted a vallást az életedből.

Egyébként én vallásos vagyok, de hogy képmutatóból jóval több van, főleg ha a kereszténységet nézzük, abban teljesen igazat adok neked.

2022. aug. 20. 20:49
 20/34 anonim ***** válasza:

"Vagy nemzetek lesznek, amelyek háborúzgatnak egymással, vagy felépítünk egy civilizációt ahol mindenki egyet ért, és tesz érte."

ezt Hararitól veszed esetleg? vagy a Georgia Guide Stones-ról, amit nemrég felrobbantottak?

Utóbbi csakis diktatúrával valósulhat meg azt tudod. Erre fele halad a világ. Diktatúra, elektronikus megfigyeléssel, s ha nem felelsz meg, lekapcsolják a számládat. A prototípus a kínai szociális kredit rendszer.

Néztem róla dok. filmeket, ilyenkor örülök, hogy nem ott élek.

Ha keresztény vagy, akkor tudod, hogy Jézus másodszor is visszajön. Addig sose lesz béke és szép világ.

2022. aug. 20. 20:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!