Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Római Katolikus vallásúak...

Római Katolikus vallásúak 90%kb miért Fideszes?

Figyelt kérdés
Evangélikusoknál, reformátusoknál nem vettem észre se baptistáknál hogy a politikát a vallásba bele kevernék. Azonban katolikusoknál igen... háziorvosom is 20 éve hívő a pap mellet van mise közben,, ő is folyton azt mondja Imádkozzunk Gyurcsány Ferenc meg az ellenzék megtéréséért, a Brüsszeli vezetőkért akik haragszanak az Orbánra.. mert házidokim szerint Orbán támadva van a Sátán támadja mivel Isten áldott embere... meg hogy Orbán a legjobb vezető.. Ennyire vak az egyház? Szerintem Isten és Jézust bosszantja inkább hogy ennyire dicsőitik orbánt..mert prbán egy hazug! És még mindig gyurcsányoznak.. Isten szerintem elítéli orbán tetteit
2022. aug. 17. 06:19
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
54%
Templomokban nyomják ezerrel a propagandát.
2022. aug. 17. 06:28
 2/23 anonim ***** válasza:
56%

A politikához való viszonyulás világnézet kérdése.

Ezért, hogy a keresztények közelebb állnak a normalitást, a konzervatív nézeteket valló pártokhoz.

A klf felekezetek árnyalatokban különböznek a világi orientációban.

A reformátusok között többségben a nemzeti, konzervatív nézetűek, hiszen maga a felekezet az anyanyelvű vallásgyakorlást preferálja, onnan indult ki.

Az evangélikusokra jellemző alapvetően a német orientáció.

A katolikus egyetemes, de a magyar katolicizmust meghatározza Szent Istvan országalapító és Szűz Mária, akinek Magyarországot az oltalmába ajánlotta.

A baptista és egyéb felekezetek szektákból alakultak, afféle hibrid felekezetek.

Kivéve a szinte kizárólag Erdélyben honos unitáriusokat, akik tagadják a szentháromságot, és azt vallják: egy az Isten. Magyar vallás.

2022. aug. 17. 06:32
 3/23 anonim ***** válasza:
41%
Mert megtalálták a szent vezetőjüket a vezérezredes-ellen-altengertábornokban.
2022. aug. 17. 07:02
 4/23 anonim ***** válasza:
36%

Mert a papok is ezt nyomatják nekik a templomban, és hát haba pap azt mondta akkor az úgy van.

Ha látnáky hogy a papoknáp zsugoribb és álszentebb ember kevés van

2022. aug. 17. 07:27
 5/23 anonim ***** válasza:
76%

Azért, mert a liberális pártok nyíltan kiállnak olyan dolgok mellett, ami mellett egy hithű kereszteny nem tud (pl melegházasság).

Persze a lopás is bűn, szóval azt nem értem hogy a Fideszre miért szavaznak.

2022. aug. 17. 07:29
 6/23 anonim válasza:
28%
A lopás legalább szerepelt a bibliában, a férfiak egymás s*ggében való turkálása nem, mint a liberálbolsevikoknál....
2022. aug. 17. 07:32
 7/23 anonim válasza:
63%
Nagymutter azért szavazotta fideszre meet a pap azt mondta a misén hogy pokolra kerül aki nem a fideszre szavaz.
2022. aug. 17. 07:32
 8/23 Noren1989 ***** válasza:
40%
Szerintem lehet benne összefüggés,h ha valaki azt a mesét is beveszi, akkor a propagandàt is.
2022. aug. 17. 07:37
 9/23 anonim ***** válasza:
31%
8 miért szerinted a melyik párt propagandája jobb?
2022. aug. 17. 07:42
 10/23 anonim ***** válasza:
45%
Ilyenek a valláskárosultak.
2022. aug. 17. 07:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!