Az Ortodox keresztények karizmatikusak? Pl. hisznek a nyelveken szólásban?
Az ortodoxok hisznek abban, hogy napjainkban is történnek csodák, de azt a showműsort, azt az ócska bohóckodást, amit keresztény címszó alatt művelnek bizonyos szekták, messzemenően elutasítják.
Ha a nyelveken szólást emelted ki, akkor például az ortodoxok elfogadják azt az igazi típusát, amit Páter apostol tett pünkösd napján, de nem a szektákban látható értelmetlen hablatyolást. Egyik isteni csoda, másik emberi bohózat.
Köszönöm válaszod!
Csak nem egy ortodoxal van dolgom? :D
Fontos számodra, hogy apostolok által alapított egyház legyen abból gondoltam.
De tény a kérdés szempontjából semmi jelentősége, nem is azért kérdeztem.
Hat nem nagyon...
Pl. ugy gondoljak, hogy mivel naluk papi ruhaban vannak a papok, nincs hangszer, csak csendes meditacio vagy liturgikus enekles, a padok hianya miatt jobban koncentralnak, leborulnak, liturgia elott bojtolnek, jobban atelik a misztikumot - nekik nincs szukseguk a punkosdista tipusu erzelmes tulfutottsegre (akiknel a pap ugy nez ki, mint barki, hangszerek, kenyelmes padok).
Ugy tudom, egyedul a roman ortodoxoknal van valamilyen karizmatikus mozgalom-fele, de hogy nyelveken szolas van-e, azt nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!