A katolikus vallás hogyan itélkezik a biszexuális férfiakról/nőkről ?
"A katolikus vallás nem ítélkezik semmilyen szexualitásról, egy hetero is követhet el pont olyan súlyos szexuális bűnöket, mint egy meleg vagy biszex, és mindenki élhet tisztán is."
"A katolikus vallás nem identifikál senkit hajlamai alapján
3Mózes 18,22) „Férfival ne hálj úgy, ahogyan asszonnyal hálnak. Utálatosság az.”
(3Mózes 20,13)„Ha valaki férfival hál úgy, ahogyan asszonnyal szoktak hálni, mivel utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérük rajtuk.”
Ti melyik katolikus vallást követitek?
Egyes papok is sokszor kimondják ezt, hogy a homoszexualitás bűn.
"Egyes papok is sokszor kimondják ezt, hogy a homoszexualitás bűn"
Ilyet biztos nem mondanak ki, vagy ha igen, akkor nagyjából annyira ostobák lehetnek, mint sok szekta lelkészei, pásztorai, tagjai.
Hiszen egy hajlam nem lehet bűn. Pont.
Sok biszex például soha életében nem fekszik össze azonos neművel, miért lenne csak hajlama miatt bűnös?
Te se vagy normális.
Jó ez a kérdés.
Szerintem azok az emberek, akik magyarázzák a Bibliát (tökmindegy milyen vallás szerint), azt fogják mondani, hogy a heterotól eltérő kapcsolat bűn.
Én nem vagyok olyan ember, aki tanult erről. Nekem hitem van. Hiszem azt, hogy Isten ugyanúgy szeret engem, mint bármelyik másik embert, tök mindegy, hogy ki a párom. Mint ahogy szereti az eltérő színű embereket is. Ha valaki hisz abban, hogy Isten teremtette, akkor abban is hinnie kell, hogy Isten nem rontott el semmit, hiszen tökéletes. Akkor a heterotól eltérő ember nem egy hibás valaki, akit a Teremtője elrontott és ezért rossz és már nem is szereti.
A fene nagy szabadságban azt kéne elfogadnia az embereknek, hogy csak Isten ítélheti meg az embereket, és nem egyik ember a másikat (uh, kicsit sok a szóismétlés :D ).
Szóval szerintem nem vallás kéne, hanem hit.
Homoszexuális párok is tudnak nagy szeretetben olyan gyerekeket nevelni, akikről a hetero szülei lemondtak...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!