A katolikus vallás hogyan itélkezik a biszexuális férfiakról/nőkről ?
A katolikus vallás nem ítélkezik semmilyen szexualitásról, egy hetero is követhet el pont olyan súlyos szexuális bűnöket, mint egy meleg vagy biszex, és mindenki élhet tisztán is.
Szeretni pedig senki se bűn, amíg ehhez a szeretethez nem társulnak bűnös testi örömök. Viszont ez orientációtól teljesen független, mint fentebb írtam.
Az embert nem az orientációja, nem a szeme színe, a sutasága határozza meg, hanem a hite és tettei.
Te aztán biztos vártál házasságig. Neked még el is hinném XD
Pedig csak meg kéne szokni, hogy itt a katolikusokat szeretik lepontozni. Sok az egyházellenes.
"Nem rólam szólt a kérdés, hanem a katolikus vallásról és az egyház álláspontjáról"
Mindig hangoztattad, hogy katolikus vagy és katolikusként a katolikus egyház álláspontja a te álláspontod is.
Úgyhogy ismételten megfigyelhetjük bort iszol és vizet prédikálsz.
Értem, szóval ezek szerint le lehet pontozni valakit a válasza tartalmától függetlenül, csak azért, mert katolikus. Katolikus, tehát a válasza szükségszerűen nem hasznos. Hát gratulálok, igazán felvilágosult, érett viselkedés. Ilyen gyönyörű, őszinte megracionalizálását az előítéletnek már rég láttam itt az oldalon.
Köszönöm, szerintem mostantól nem kell senkinek sem komolyan vennie a százalékom, hisz az nem a válaszaimról szól, pusztán a felekezetem iránti ellenszenvről.
6.
"megfigyelhetjük bort iszol és vizet prédikálsz"
és ez miből derült ki?
Kérdező, a katolikus egyház lényegében azt mondja, hogy válasszon ellenkező nemű párt.
"Ugye a lezbikus és a meleg kapcsolatokat elitéli,mert ugye ebből nem származik vérbeli utód"
Hát, nem igazán.. Nem az a gond a homoszexuális aktussal, hogy nem lehet belőle gyerek. Mert ilyen erővel a biológiailag meddő, heteroszexuálisokat is el kéne ítélni.
"isten azért teremtette a férfit és a nőt hogy utódot tudjanak csinálni"
Hát, ez sem, ugyanis akkor nem lenne cölibátus. Sőt, a Katolikus Egyházban igazából az Istennek szentelt, szűz életforma valahol szentebb, tökéletesebb, mint a házasság és az utódnemzés. Mielőtt valaki félreérti, természetesen szentség a házasság és rengeteg házas szent van a Katolikus Egyházban, de a nőtlen/szűz életforma az, ami teljesen Istennek van szentelve.
Egyébként a homoszexuálisok erre kaptak meghívást.
A biszexualitás ilyen szempontból ugyanez: a hajlamról senki nem tehet. De bűn csak akkor lesz, ha tettekben is megnyilvánul. Ha egy biszexuális képes a házasságkötésre és a hűségre, akkor köthet egyházi házasságot. De ha nem, akkor - szerintem - jobban teszi, ha inkább nem a házasság szentségét választja. Ugyanis a házasság egy férfi és egy nő teljes önátadása, szeretetközössége, ahova nem fér bele 3. személy, nemtől függetlenül. De ez a heteroszexuálisokra is ugyanúgy vonatkozik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!