Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Krisna-tudatú, vaisnava...

A Krisna-tudatú, vaisnava hinduk miért nem házalnak, kiabálnak az utcán, illetve miért nyitottak más vallások és emberek felé is?

Figyelt kérdés

Az utcán sem szoktak leszólítgatni és kiabálni. Egyedül úgy láttam szerzeteseket, hogy hindu vallási énekeket mantráztak, és talán szitáron kísérték, de hasonlót más vallások történelmi irányzatainál is láttam.

Más vallások felé is nyitottak: https://www.youtube.com/watch?v=J9Gx0jwUzuI

Miért nem csinálják a felsoroltakat, mint pl. a Jehova tanúi?

2022. aug. 14. 16:09
 1/8 A kérdező kommentje:
Vallásközi párbeszéd is van egy csomó.
2022. aug. 14. 16:13
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hat, ha azt vesszuk, eleg hangosak, amikor felvonulasokat tartanak :D

Nekem kicsit mar sok, hogy barhova megyek, mindig belebotlok egy ilyenbe. De hazalni vegulis nem hazalnak es sokat jotekonykodnak valoban, ugyhogy az biztos, hogy nem artanak senkinek.

Amugy meg pont annyira fogadjak el a mas vallasokat, mint masok. A felszinen nincs bajuk vele, edesen mosolyognak, beszelgetnek veled, stb, de attol meg termeszetesen megtartjak a 3 lepes tavolsagot. Es ugyanez van, ha meleg vagy.

Van krisnas ismerosom, sokat beszelgettem vele, innen a tapasztalat.

2022. aug. 14. 16:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Engem elég gyakran leszólítanak, akkor rám akarnak tukmálni könyveket is, adományt is gyűjtenek így, szóval lehet kevered őket másokkal, mert nagyon is házalnak és sajnos rámenősek is. Semmivel se kevésbé zavarók, mint a jehovások. Ők legalább állnak a stand mellett és csak akkor szólítanak le, ha te mész oda érdeklődni, pénzt se gyűjtenek.
2022. aug. 14. 17:25
 4/8 A kérdező kommentje:

#3.

Nem igaz. A jehovisták rendszerint odajönnek, becsöngetnek stb. Buddhista szerzeteseket, illetve keresztény szerzeteseket is láttam már koldulni, bár ők sokszor csak ételt fogadnak el, nem főzhetsz nekik külön, a maradékból kell adnod, nem beszélhetnek, nem köszönik meg az ételt, igazából neked kell hálát adnod, hogy adhattál, rád se néznek, mezítláb, szerzetesi csuhában vannak, szemüket lesütik.

2022. aug. 14. 17:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Ne mond már, hogy nem igaz, például a gödöllői bevásárló parkolójában is rendszeresen leszólítanak és tukmálják portékájukat. Az nem igaz, hogy ételt fogadnak csak el, mert tőlünk inkább pénzt szoktak kérni. Anyum néha ad is, egyszer nem mondták, hogy nem fogadják el.

Aki itt nem mond igazat, az te vagy.

2022. aug. 14. 17:45
 6/8 A kérdező kommentje:

#5.

Buddhista és keresztény szerzetesekről beszéltem, akik csak ételt fogadnak el.

2022. aug. 14. 18:53
 7/8 A kérdező kommentje:
Keresztények is szokták osztogatni a holmijukat. A NEK alatt például rendszeres volt szinte.
2022. aug. 14. 18:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem azt írtam, hogy osztogatták, hanem azt, hogy árulták, a kérdésben is házalás szerepelt egyébként. Illetve adományt gyűjtöttek. Mint írtam, semmivel se jobbak a krisnások, mint a jehovások. A jehovások legalább nem kéregetnek pénzt és nem árulnak.
2022. aug. 14. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!