Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Ördög erősebb, hatalmasabb...

Az Ördög erősebb, hatalmasabb istennél?

Figyelt kérdés
Ha Isten nem akarta,hogy az ember egyen a tudás fájáról akkor,az ördögnek,hogy sikerült ezt elérni? a világ egyedüli urának terveit keresztülhúzta,Isten meg egy nagyot sóhajtva rábólintott,hogy "rendben legyen a te akaratod szerint"?
2010. szept. 23. 08:28
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Kedves 19:13.

Valoszinuleg az ekezet nelkuli irasom miatt okoz nehezseget a tartalmi resz ertelmezese, ezert utolag is elnezest kerek.

Sátán azt állitotta, Isten nem isten, hanem "csak" egy nálánál nagyobb hatalommal rendelkező teremtmény.

Isten ezt a állitást cáfolta meg, a sátan által állitott játékszabályok alapján, ennyi az egész történet lényege.

Ezzel bebizonyitotta, hogy isten, és mint ilyen, az emberi és teremtett világ erkölcsi, logikai, akármilyen szabályai felett áll.

Az, hogy ezzel a dologgal, mi mit teszünk, elfogadjuk, vagy sem, már a saját, emberi döntésunk eredménye, amiröl a halálunk után számot fogunk adni. És a törtenet itt ér véget.

(Elnézést, ha elgépeltem volna pár ékezetet.)

2010. szept. 23. 19:36
 32/41 anonim ***** válasza:
24%

srácok ne haragudjatok, nem akarok beleszólni a beszélgetésbe, de adnék egy ötletet erre a Sátán dologra. Sátán körülbelül az emberek önző vágyai, melyek mondhatni üvöltenek bennünk, és Jézus Krisztus is megküzdött ezen vágyaival, megértve és elnyelve azokat. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. szept. 24. 09:35
 33/41 anonim ***** válasza:
0%
Na, hát akkor én magam vagyok Jézus Krisztus, aki csak legyint az emberi negatívumokra és hisz a jóságban :)
2010. szept. 24. 09:43
 34/41 anonim ***** válasza:
0%

S minél jobban elhiszed, hogy te magad vagy, ha nem is Jézus, mint személy, de Krisztus mint a mindenség, annál jobban azzá válsz, tehát egyre jobban fogod elfogadni azt szívedben, mert tudod Jézus is azt mondta, hogy a valós jóságot az elme hordozza, és az elméddel felölelheted a mindenséget is akár. :P

üdv és sok sikert

25/F

LastOne.Left

2010. szept. 24. 10:02
 35/41 anonim ***** válasza:
0%

Na igen... csak ha valamit "szimbolikusan" értelmezünk a Bibliában, akkor onnantól kezdve mindent értelmezhetünk így, tehát a Bibliát is úgy forgatja ki minden ember a maga javára, ahogy az jobban esik... mert ha szerinted ez szimbolikus, szerintem meg az, akkor ki állítja, hogy te tudod jól, és nem én?:)

Az a baj a Bibliával, hogy szó szerint hülyeség, szimbolikusan pedig hiteltelen.

2010. szept. 24. 10:08
 36/41 anonim ***** válasza:

hehe igazság szerint szó szerinti értelmezést használok, csupán máshogy szemlélem a létezést, mint az emberek általában...az emberek ugye azt vallják, hogy van egy hozzájuk képest külső világ, amibe benne vannak(testbe), hiába Isten, vagy a véletlenek és vak szerencsék sorozata hozta azt létre. Én pedig máshogyan szemlélődöm, miszerint a világ bennünk van, koncentrált gondolatsorként, szóval a világ mentális, de ez ki is derül az Ószövetség Mózes első könyvéből a teremtésből...ráadásul az Újszövetség egyik könyvecskéje, János evangéliuma ad némi magyarázatot a gondolat teremtő erejéről, azaz az Igéről. :)

Ha kicsit mélyebben érdekel ez a dolog szólj nyugodtan, részletezem mire gondolok. Tehát én szó szerint értelmezem...de ilyen világszemlélettel, amiben végül is minden szimbólum, ha úgy vesszük, hiszen idea, gondolati termék, hiába kötött Isten által. :P

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. szept. 24. 10:24
 37/41 anonim ***** válasza:

Szo szerinti ertelmezes...

Belegondoltal mar abba, milyen hulyeseg hogy tobb ezer eve elrohadt (folyekony)allati maradvanyokat ontunk valami fembol keszult targyba, ahol is kis adagokban felrobban? Es hogy mi ezt helyvaltoztatasra hasznaljuk?

Szoval, hulyegnek tunhet, ha nem jol, megfelelo nezopontbol nezzuk, vizsgaljuk. Ha viszont jol, erto modon fogjuk fel, hogy mi van, kiderul, hogy egy benzinhajtasu auto.

Szoval... attol, hogy valamit nem ertunk, nem biztos hogy az a zavaros, lehet, csak mi vagyunk a hulyek, nem? :P

2010. szept. 24. 10:35
 38/41 anonim ***** válasza:

A Bibliával semmi baj nincsen. Nem egyszerű olvasmány és univerzalitását pontosan annak köszönheti, hogy több üzenet van benne elrejtve. A zsidó rabbik szerint Mózes könyveinek négyféle értelmezési szintje van. Jaj annak, aki csak az elsőig (szó szerinti) jutott el. Ez van.

Ha nem hiszel benne, ne olvasd. De ne vitatkozz olyasmivel, amit nem értesz. Ha vitatkozol, akkor vitatkozz, ha valóban érdekelnek a válaszok. És akkor érteni fogod.

Egyébként a Biblia fő üzeneteiben minden hívő egyet ért, bármilyen felekezethez tartozzon is.

Kérdező, az ördög nem hatalmasabb Istennél. A történet szimbolikus, nem volt szó szerinti értelemben vett fa. Az ember hozott egy döntést, amit megtehetett, hiszen szabad akarata volt. Következmények ismertek.

Freya

2010. szept. 24. 15:42
 39/41 A kérdező kommentje:
13:27 ha megteheti,hogy megtilt dolgokat akkor én megtehetem,hogy áthágom a tiltást azzal a szabad akarattal amit tőle kaptam.ennek mi az értelme? szóval még mindig nincs megmagyarázva,hogy,hogyan csinálhat az ember olyat amit Isten nem akar.akkor ezek szerint az ember is túljárt Isten eszén,hát ez vicces,milyen Isten ez,akit a saját teremtménye átver?
2010. szept. 26. 16:26
 40/41 A kérdező kommentje:
ja és szerintem nem jó az emberiség globálisan.de úgy néz ki ezt Isten akarta így,különben nem engedte volna meg,hogy rosszak is legyünk.
2010. szept. 26. 16:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!