Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Ördög erősebb, hatalmasabb...

Az Ördög erősebb, hatalmasabb istennél?

Figyelt kérdés
Ha Isten nem akarta,hogy az ember egyen a tudás fájáról akkor,az ördögnek,hogy sikerült ezt elérni? a világ egyedüli urának terveit keresztülhúzta,Isten meg egy nagyot sóhajtva rábólintott,hogy "rendben legyen a te akaratod szerint"?
2010. szept. 23. 08:28
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:

Igazabol, a kerdezo dilemeaja az, hogy "mi jogon mond/utasit/tilt meg Isten neki (az embernek) barmit is?

Erre en azt mondom, azert, mert megteheti, hiszen Isten, a Teremto.

Ha nem az, akkor meg, nincs mirol beszelni, hagyni kell a kerdest a gyerekmesek szintjen. De ha Isten van, es teremto Isten, akkor viszont, inkabb orulni kellene, hogy meg mindig elviseli az embereket. -_-! Vagy, a kerdezo szerint, az emberek, globalisan az emberiseg "jo"?

2010. szept. 23. 13:27
 22/41 anonim ***** válasza:
2010. szept. 23. 15:09
 23/41 anonim ***** válasza:

Szia.

Szerintem semmi baj nincs a logikáddal és jó ha kérdéseket tesz fel az ember.

Bár már többen leírták, de újra írom nem,nem erősebb az ördög Istennél.

Ráadásul Isten nem is teremtett ördögöt csak angyalokat / több féle szellemteremtményt /.

Az egyik fellázadt ellen, belőle lett az ördög / ördög szó jelentése rágalmazó, sátán szó jelentése ellenkező, lázadó/.

pl.:ha valaki gyilkos az nem gyilkosnak született, csak azzá vált.

Ördög trükkös volt mert nem Isten hatalmát kérdőjelezte meg, hanem a jógát az

2010. szept. 23. 16:09
 24/41 anonim ***** válasza:

Bocsi!

Tehát a jogát kérdőjelezte meg az uralkodásra.

Ha Isten azonnal elpusztítja akkor nem más mint egy diktátor és nincsen joga uralkodni/ ez nem igazságos és nem szeretetteljes/.

Most az ördög és persze mi emberek saját kárunkon bebizonyítjuk, hogy képtelenek vagyunk a "normális" életre Isten uralma nélkül.

Remélem tudtam valamit segíteni és nem csak az idődet raboltam.

Most

2010. szept. 23. 16:14
 25/41 pelgrim ***** válasza:
0%

A bibliai teremtéstörténet jelképes, nem kellene azt ilyen szorosan érteni. Az ördög nem létezik, és az Isten nem egy valaki, nem egy személy, annál minden tekintetben végtelenszer több.

Az ember bűnbeesése a fejlődésének azt a szakaszát ábrázolja kezdetlegesen, mikor látni kezdte az összefüggést tettei és azok következményei közt, mikor tapasztalta, hogy bizonyos cselekedetek következményei jótékony hatással voltak rá, más dolgok következményei szenvedéssel jártak – létre jött a jó és a rossz fogalma. Akkor kellett egy bűnbak, az ördög.

2010. szept. 23. 17:15
 26/41 anonim ***** válasza:
0%

Nem hiszek a Sátánban, Pokolban, angyalok bukásában meg a "Vagyok, aki vagyok"-ban és főképp nem a bibliai világképben, DE...

Ezen én is elgondolkodtam. A kedvenc részem a bibliai buktatók között Isten hatalmas áldozata, amikor Jézust a Földre küldte.

Na mármost: Jézus tulajdonképpen magának az Istennek földi megtestesülése, az Isten egy része. Ebből kifolyólag természetes volt, hogy akármi történik vele idelent, úgyis visszatér a Mennybe, hisz az isteni egység része.

Viszont ott a 40 napos megkísértés. Ha Isten hatalmasabb, mint a Sátán, akkor esélye nem volt annak, hogy Jézus "megbukjon" a gonosz kezei között, mert hiába van emberi teste, ő mégis csak az Isten... mindenhatóságában elvi lehetetlenség, hogy bárki legyőzze, épp ezért nem tekinthető áldozatnak Jézus (vagyis önmaga) "odaadása", csupán kölcsönnek.

Ha Jézus mégis megkísérthető, ha csak a lehetősége felmerül annak, hogy esetleg mondhat igent a Sátánnak, mert az győzedelmeskedik felette - nos, akkor az Isten felett győz. Tehát a Sátán hatalmasabb lenne.

A végeredmény az, hogy valamiről le kell mondani: vagy a jól hangzó áldozatiságról vagy a mindenhatóságról...

2010. szept. 23. 18:52
 27/41 anonim ***** válasza:

18:52:

Pont ez, hogy nem hiszel benne, es nem ertesz hozza.

Olyan nincs, hogy

"Na mármost: Jézus tulajdonképpen magának az Istennek földi megtestesülése, az Isten egy része. Ebből kifolyólag természetes volt, hogy akármi történik vele idelent, úgyis visszatér a Mennybe, hisz az isteni egység része."

Pont hogy ha elbukik, akkor a satan uralma ala kerul - es mellekesen kiderul hogy Isten nem Isten, csak valami ami eleg hatalmas ahoz, hogy ezt hazudja magarol.

Szoval, a satan pont azt kerdojelezte meg, hogy Isten mindenhato, mindenttudo. Es azt hogy a mindentudas es korlatlan hatalom birtoklasa nelkul "jobb nala".

Jezus emberi lete, es aldozata ezt mutatta meg, hogy nem a "power level" az ami Istent istenne teszi, hanem a lenyege.

Mert Jezus, a foldon egy angyaloknal is gyengebb erovel rendelkezo lenykent aratott diadalt Satanon - mint ember, a edenkertben szerzett lazadas, es eredendo bun nelkul.

2010. szept. 23. 19:04
 28/41 anonim ***** válasza:
0%

19:04

Az, hogy valamiben nem hiszek, nem azt jelenti, hgy nem értek hozzá.

Ugyanakkor a válaszoddal nem cáfoltad meg a véleményem logikáját és igazságtartamát. Igen, ha elbukott volna, a Sátán uralma alá került volna, aki egyébként Isten mindenhatóságát akarta próbára tenni... ezzel nem is vitatkozom, de nem is értem, hogy hova akarsz kilyukadni. Mert ettől függetlenül, Jézus Isten része ( ezt mondja a bibliai is, Ő a Fiú a három részből), és Isten elvileg hatalmasabb a Sátánnál. Még ezt sem tagadtam, csupán rávilágítottam arra, hogy ebben az esetben Jézust nem kísérthette meg, így ő nem potenciális áldozat... meg kísérteni csak azt lehet, aki el is bukhat, márpedig ezt Isten nem teheti, nem igaz?

2010. szept. 23. 19:13
 29/41 anonim ***** válasza:

Sziasztok.

Azt azért tudjátok, hogy nem minden keresztény vallás hisz a szentháromság?

Ha abból indulsz ki,hogy Jézus nem maga az Isten, hanem a Fia, akkor már van értelme kisérteni, hiszen mekkora győzelem lett volna az ördögnek ha sikerül Isten Fiát elcsábítani!

2010. szept. 23. 19:18
 30/41 anonim ***** válasza:

19:18

Rendben, ezt elfogadom.

De ebben az esetben azt mondom, én sem vagyok kevésbé Isten gyermeke, mint Jézus, csupán mert épp nem én lettem világmegváltónak kiszemelve. Ettől függetlenül egy alapvetően szeretetteli, segítőkész ember vagyok, aki az élet pofonjai között is mindenkire mosolyog.

Tehát nincs semmi alapja, hogy őt jobban szeresse, mint engem, aki éppúgy küzd, sőt! Még jobban, mert Jézushoz szólt az Isten, hozzám nem.

Egy átlagembernek nagyobb dolgokkal kell megküzdenie, mint Jézusnak kellett - az ő életében legalább ott volt az a biztos pont, hogy Isten fia, tehát alapvetően szeretik.

Ugyanakkor még mindig azt mondom: ha Isten hatalmasabb a Sátánnál, miért nem nézett vele szembe nyíltan? Könnyű a gyereket küldeni...

2010. szept. 23. 19:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!