Miért van az, hogy minél magasabb valaki intelligenciája, annál kevésbé vallásos?
Egy valami biztos rengeteg primitív ateista embert ismerek. Olyan egyszerűek hogy nem tesznek fel kérdéseket maguknak sem a létezésük értelmével kapcsolatban.
Oxfordi professzorokat pedig nem ismerek sajnos.
Hát nem tudom, de mondjuk az MTA jelenlegi elnöke is mélyen vallásos.
Néha - tényleg csak néha- az ateisták is elgondolkodhatnának azon, hogy lehet, hogy a tudomány, a tudományos gondolkodás, módszertanok és a vallás nem is zárják ki egymást?
"Egy valami biztos rengeteg primitív ateista embert ismerek. Olyan egyszerűek hogy nem tesznek fel kérdéseket maguknak sem a létezésük értelmével kapcsolatban."
Én ismerek egy tök normális, meg egy ultraprimitív muszlimot. Szerinted melyik alapján kellene megítélnem és általánosítanom a muszlimokra?
#6:
Beszéld meg a kérdezővel. Ő kezdte az általánosítást.
"Olyan egyszerűek hogy nem tesznek fel kérdéseket maguknak sem a létezésük értelmével kapcsolatban."
Ateistának miért kéne?
Ateisták nagyrésze ha nem mind szerint nincs értelme. Nem teremtettek minket, nem okkal.
A kérdés is hibás mikor egy nézetett az alapján akar megítélni hogy ki követi.
De az is hibás amikor az MTA tagokra hivatkozik valaki. Eleve koránt sem biztos hogy annyira nagyon vallásos. Ahogyan az sem hogy tényleg az.
Ugyan ez lehet ateistával is.
Egyébként ha tekintély elvüséggel akartok csatázni ki kéne találni egy rendszert hogy ki mennyit ér.
Hawking például elég nagy ember volt. Ő lehet többet érne mint egy BME tanár. Bár BME tanárok közt is vannak ateisták és hívők is. Felmérést kéne végezni az embereken hányan is vannak melyik csoportban és mennyi az IQ juk.
Az alapállításod nem biztos, hogy igaz.
Sajnos én nem tudom a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!