Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy minél...

Miért van az, hogy minél magasabb valaki intelligenciája, annál kevésbé vallásos?

Figyelt kérdés
Vannak ezek a nagyon térítő emberek, akik előadásokat tartanak, azoknak is már a külsejéről is észre lehet venni, hogy nem komolyan vehető, amiről beszél. Mint pl. Kent Hovind.
2022. aug. 2. 12:49
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
21%
MERT mgasabb az intelligenciája, okosabb, logiksuabban gondolkodik, ezért nem hisz el meséket
2022. aug. 2. 12:52
 2/20 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudom, jó kérdés. Nekem a BME-n volt néhány tanárom mindenféle tudományos fokozattal, akikről tudtam, hogy vallásosak. De biztos nem voltak messze olyan intelligensek, mint például te vagy az első hozzászóló. Lehet nem is ők MTA tagok, hanem ti? :D
2022. aug. 2. 13:18
 3/20 anonim ***** válasza:
69%

Egy valami biztos rengeteg primitív ateista embert ismerek. Olyan egyszerűek hogy nem tesznek fel kérdéseket maguknak sem a létezésük értelmével kapcsolatban.

Oxfordi professzorokat pedig nem ismerek sajnos.

2022. aug. 2. 13:37
 4/20 anonim ***** válasza:
33%
Nem birkák, lásd "pásztor", "nyáj", mint vallási fogalmak.
2022. aug. 2. 13:43
 5/20 anonim ***** válasza:
75%

Hát nem tudom, de mondjuk az MTA jelenlegi elnöke is mélyen vallásos.

Néha - tényleg csak néha- az ateisták is elgondolkodhatnának azon, hogy lehet, hogy a tudomány, a tudományos gondolkodás, módszertanok és a vallás nem is zárják ki egymást?

2022. aug. 2. 13:51
 6/20 anonim ***** válasza:
71%

"Egy valami biztos rengeteg primitív ateista embert ismerek. Olyan egyszerűek hogy nem tesznek fel kérdéseket maguknak sem a létezésük értelmével kapcsolatban."

Én ismerek egy tök normális, meg egy ultraprimitív muszlimot. Szerinted melyik alapján kellene megítélnem és általánosítanom a muszlimokra?

2022. aug. 2. 13:54
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

#6:

Beszéld meg a kérdezővel. Ő kezdte az általánosítást.

2022. aug. 2. 13:56
 8/20 anonim ***** válasza:
49%

"Olyan egyszerűek hogy nem tesznek fel kérdéseket maguknak sem a létezésük értelmével kapcsolatban."

Ateistának miért kéne?

Ateisták nagyrésze ha nem mind szerint nincs értelme. Nem teremtettek minket, nem okkal.

A kérdés is hibás mikor egy nézetett az alapján akar megítélni hogy ki követi.

De az is hibás amikor az MTA tagokra hivatkozik valaki. Eleve koránt sem biztos hogy annyira nagyon vallásos. Ahogyan az sem hogy tényleg az.

Ugyan ez lehet ateistával is.

Egyébként ha tekintély elvüséggel akartok csatázni ki kéne találni egy rendszert hogy ki mennyit ér.

Hawking például elég nagy ember volt. Ő lehet többet érne mint egy BME tanár. Bár BME tanárok közt is vannak ateisták és hívők is. Felmérést kéne végezni az embereken hányan is vannak melyik csoportban és mennyi az IQ juk.

2022. aug. 2. 14:06
 9/20 A kérdező kommentje:

Jó... Mindenben van kivétel, én most nem a kivételekről beszélek, hanem a többségről:

[link]

2022. aug. 2. 14:09
 10/20 NTBS ***** válasza:
67%

Az alapállításod nem biztos, hogy igaz.

Sajnos én nem tudom a választ.

2022. aug. 2. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!