"Minél intelligensebb valaki, annál antiszociálisabb. Minél szociálisabb valaki, annál ostobább. " Ti mit gondoltok?
én inkább így fordítanám-
antiszociális=csóróság,nulla csaj.
szociális=rengeteg lóvé,rengeteg nő.
az intelligens antiszocságot csak az engedheti meg magának aki olyan szinten gazdag és befolyásos,hogy semmiben sincsen szüksége másra,legfeljebb ritkán,de az inkább a passziója kielégítése miatt szükséges,nem pedig szükségből.
ilyen pl batman,vagy a zöld íjász.
Ez a Batman-hasonlat de aranyos :D De igaz egyébként, ez inkább csak a filmes klisékben van így, ahol antiszociális tudós-okos-intelligens karakterek vannak, meg nagyon barátságos nagydumás alacsony intelligenciájú karakterek.
A valóságban én nem így tapasztalom, az intelligenciaszint és a szociális képességek közt nincs ilyen jellegű összefüggés.
Az IQ rész összetevőkből áll, ráadásul létezik EQ (érzelmi intelligencia is), ami talán még lényegesebb is, és az is számos részre oszlik.
Épp ezért részterülettől is függhet, valaki mennyire szociális és mennyire intelligens.
Ezen kívül van egy gyanúm, kérdező, hogy talán te, mint manapság sokan, összetévesztik az aszociális kifejezést az antiszociálissal. Utóbbiak pl a bűnözők, csalók, előbbi pusztán a szociális érintkezésektől való, valamilyen fokú tartózkodásra utal.
3/6-as: Pedig szerintem te igazán intelligens vagy :)
Mások: Tudatában vagyok az "aszociális" és "antiszociális" közti különbséggel. Szánt szándékkal használtam az utóbbit.
Tulajdonképpen én is antiszociális vagyok. De nem vagyok bűnöző!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!