Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak a lényeget: Honnan lehet...

Csak a lényeget: Honnan lehet megtudni, hogy egy ember jó?

Figyelt kérdés
2022. aug. 1. 23:51
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Kulcsot keresek ehhez!
2022. aug. 1. 23:51
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Hasznára van másoknak és/vagy a világnak. Bár én már azzal is kiegyezek, ha nem árt.
2022. aug. 2. 00:09
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehuz, hanem felemel.

Legjobb fokmérője ennek, ha hatalmat adsz a kezébe, és megnezed, miként használja fel.

2022. aug. 2. 00:18
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincsenek jó emberek. Valamennyi gonoszság mindenkiben van. Ha már a vallás témában van a kérdés akkor írok egy igehelyet a Bibliából. Bizony nincs olyan igaz ember a földön, aki csak jót cselekedne, és nem vétkezne.

Prédikátor 7:20

Szóval mindenkiben van rossz és ha van akkor nem lehet jó ember.

2022. aug. 2. 00:28
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nincsenek csak jó és csak rossz emberek. A saját maga szemszögéből mindenki azt hiszi magáról, hogy jó, de mindenki követ el rossz dolgokat az élete során. Inkább tudatos vagy tudatlan emberek vannak, akik vagy tisztában vannak tetteikkel, vagy olyanok, akiknek fogalmuk sincs, hogy mit miért tesznek, és ezzel fájdalmat okoznak másnak. Lehet, hogy valaki rossz dolgokat csinál, de valójában egyáltalán nincs tudatában. Én őket nem nevezném rossznak. Az igazi "jóság" onnan ered szerintem, hogy valaki fel tudja mérni úgy a helyzetet, hogy túllát a saját kis egóján, és el tudja dönteni ez alapján, hogy mi a helyes, mivel nem okoz kárt, mivel tud segíteni...

Minél nagyobb az egoja valakinek, annál nagyobb az esély, hogy nem fog figyelembe venni másokat. Itt most nem csak az önimádó egoistára gondolok, hanem arra is, akinek annyira kicsi az önbizalma, hogy ezért másokban sem tud bízni, és egyből rosszat feltételez. Mindkét típus hajlamos az érzelmi manipulácóra. Ez egy intő jel, hogy ő legfőképp magának akar csak jót.

2022. aug. 2. 00:38
 6/12 anonim ***** válasza:
Mennyit segít
2022. aug. 2. 01:58
 7/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Mindenki jó saját magához.

Például.:

Ahhoz hogy megtudd valakiről, hogy át akar-e verni, az kell, hogy tudd meg fontos-e neki a jó hírnév. Ha a személy szerint fontos a jó hírnév, akkor nem fog átverni. Megkérdezni nem igazán tudod, mert hazudhat. Csak abból fogod látni, amit csinál. Ha nem csinál semmit, akkor nagyon veszélyes, mert kiszámíthatatlan.

Magyarul, ismerned kell a személyt, és súrlódni kell egy kicsit az emberekkel hogy megtudd, másképp nem megy. Ezt nem fogod tudni elkerülni egyáltalán. Nem létezik ilyen kulcs.

Ilyen szinten saját magadra számíthatsz, és azt szoktam mondani, hogy jó tett helyébe a jót várd, ne pedig a rosszat.

2022. aug. 2. 02:53
 8/12 Shaddark ***** válasza:

Ha valaki magas empatikus képességgel rendelkezik, az akár a saját érdeke elé helyezheti a közösség, vagy valamilyen rá ható réteg érdekeit.

Egyszerű dolgokban gondolkozva, nem kell a vagyonát szétosztania a szegények között :) Pl. elmegy lefesteni a szülőkkel az óvoda kerítését délután, nem otthon nézi a tévét.

Akit megérint mások szenvedése, együtt tud érezni velük és ez sokszor cselekedetre készteti.

A rossz emberek csak magukat helyezik előtérbe, amiből nincs hasznuk arra se időt, se energiát nem szánnak.

A jó emberek igen, bennük nagyobb a bizalom is mások iránt.

2022. aug. 2. 08:18
 9/12 Shaddark ***** válasza:

"Ahhoz hogy megtudd valakiről, hogy át akar-e verni, az kell, hogy tudd meg fontos-e neki a jó hírnév. "

WTF?

Gratulálok a szüleidnek, szép nevelés...

Nem ,azért nem verek át senkit sem, mert soha senkivel nem teszek olyat, amit nem szeretnék ha velem tenne meg valaki.

Alap az életben minden normális embernek, már bocsi.

2022. aug. 2. 08:20
 10/12 Kólauborkával ***** válasza:

Szerintem ezt sokszor gyorsan ellehet dönteni, ember ismeret kèrdèse.

Aki meg azt írta, ha a hírnèv fontos….az fog àtbaszni először, mert neki àltalàban csak saját maga fontos, màs nem…

2022. aug. 2. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!