Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyek Jézus legfélreérthetőbb...

Melyek Jézus legfélreérthetőbb mondatai, mint az, hogy "nem békét hoztam, hanem kardot"?

Figyelt kérdés
2022. júl. 30. 04:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%

Ha csak a szöveg elejét másolod ki... akkor persze, hogy félreérthető.

Ne gondoljátok, hogy azért jöttem a földre, hogy békét hozzak! Nem azért jöttem, hogy békét hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam a fiút apjával, a leányt anyjával és a menyet anyósával. Saját háza népe lesz az ember ellensége.

Aki atyját vagy anyját jobban szereti, mint engem, az nem méltó hozzám. Aki fiát vagy leányát jobban szereti, mint engem, az nem méltó hozzám. Aki nem veszi föl keresztjét, és nem követ engem, az nem méltó hozzám. Aki meg akarja találni életét, elveszíti azt; de aki érettem elveszíti életét, megtalálja azt.

Aki titeket befogad, engem fogad be; aki pedig engem befogad, azt fogadja be, aki engem küldött. Aki prófétát fogad be azért, mert próféta, az a próféta jutalmát kapja.

Aki igaz embert fogad be azért, mert igaz ember, az az igaznak jutalmában részesül. Aki pedig csak egy pohár friss vizet is ad inni egynek a legkisebbek közül, mert az az én tanítványom – bizony, mondom nektek: nem marad el a jutalma.

A teljes szöveg így van...

2022. júl. 30. 06:09
 2/15 anonim ***** válasza:
12%
A teljes szöveg még elmebetegebb, mit az, amit a kérdezö beírt!
2022. júl. 30. 08:03
 3/15 KZitus ***** válasza:
61%

Szia

Nincs Krisztusnak félreérthető tanítása. Csak olyan, amit megértenek és olyan, amelyet nem. Ez így volt már akkor is, amikor emberként a földön élt. De a tanítványainak készségesen MINDENT megmagyarázott, ami félreérthető volt, illetve amit nem értettek. Így van ez ma is. Minden tanításának a magyarázata benne van az evangéliumokban, és a többi író, mint Pál, Péter, Jakab... további magyarázattal szolgál.

2022. júl. 30. 08:26
 4/15 Drakula ***** válasza:
59%

3-as.

Azér ezzel vitatkoznék, a "jöttem beteljesiteni a törvényt nem eltörölni," egy elég félre érthető mondat, ha figylembe veszük hogy a " szemet szemért"-et leváltja a "szeresd az ellenségedre" rögtön mi után mondja hogy nem törli el...

2022. júl. 30. 08:34
 5/15 anonim ***** válasza:
29%

#3 Az egész biblia félre érthető, ha nem lenne félreérthető, akkor nem tévelyegnének ennyien, nem lenne ennyi vallás, se szekta. Az össze ugyan azt a könyvet olvassa, és majdnem mindenben mást mondanak. Vagy az is meg van írva, hogy Pál leveleiben vannak nehezen érthető dolgok, amiket az állhatatlanok elcsűrnek csavarnak a maguk vesztére.

De te magad is azt írod, hogy ami félreérthető volt, azt elmagyarázta a tanítványainak (ami gyakorlatilag majdnem minden, mert ők maguk se értették egy jó darabig).

2022. júl. 30. 09:05
 6/15 anonim ***** válasza:
31%
Nagyon sokáig a Bibliát csak a művelt szerzetesek lapozták... Ma a buta paraszt kezébe is oda került.
2022. júl. 30. 09:21
 7/15 anonim ***** válasza:
44%

#6 a művelt szerzetesek voltak csak igazán buták... lapozgatták a bibliát nagy műveltséggel, hogy az eretnekségeket alá támaszthassák valami félremagyarázással.

"Abban az időben szólván Jézus, monda: Hálákat • adok néked, Atyám, mennynek és földnek Ura, hogy elrejtetted ezeket a bölcsek és az értelmesek elől, és a kisdedeknek megjelentetted.

Igen, Atyám, mert így volt kedves te előtted."

Mát 11,25-26

"Mert tekintsétek csak a ti hivatástokat, atyámfiai, hogy nem sokan hívattak • bölcsek test szerint, nem sokan hatalmasak, nem sokan nemesek;

Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket;

És a világ nemteleneit és megvetettjeit választotta ki magának az Isten, és a semmiket, hogy a valamiket megsemmisítse:

Hogy • ne dicsekedjék ő előtte egy test sem."

1Kor 1,26-29

2022. júl. 30. 09:54
 8/15 anonim ***** válasza:
36%

Jézus mellett a parasztok voltak, a művelt biblikusok pedig kivégeztették.

"Mikor pedig látták Péternek és Jánosnak a szólásban való bátorságukat, és megértették, hogy írástudatlan és közönséges emberek, csodálkoznak vala; meg is ismerék őket, hogy a Jézussal voltak vala."

Csel 4,13

2022. júl. 30. 10:20
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

"JÉZUS KARDOT JÖTT HOZNI, ÉS NEM BÉKÉT?

Uram! Te nem békét jöttél hozni, hanem kardot. Hogyan kell ezt érteni?

Barátom! Ti e szó alatt, béke, gyakran egészen mást értetek, mint Én Jézus. Az a béke, mely után ti vágytok, az valóban Nálam van. De köreitekben ez a béke nem közismert.

Az Én békémet harc által lehet megszerezni, és harc által lehet megőrizni. De ebbe a harcba nem hal bele senki és semmi, csupán azok az egoista vágyak, melyek vagy mások legyőzését, vagy önnön lustaságuk kényelmét igyekeznek érvényre juttatni.

Itt tehát olyan vágyak elleni harcról van szó, melyek nem Hozzám vezérlik e vágyak birtokosát, hanem önző vágyaik megideologizálására késztetik.

Már említettem neked egy alkalommal, hogy az Én békém birtoklása olyan győztes oldal, ahol sohasem pihennek a fegyverek, ahol mindig, minden fegyver üzemel. Ezt annak idején e szavakkal fejeztem ki: Éberek legyetek, vigyázzatok!

Tehát e szavak azok a fegyverek, melyek nem lehetnek rozsdásodásra kárhoztatva azoknak az életében, akik az Én békémet akarják megszerezni és biztosítani önmaguk számára.

Szó sincs itt külső harcról! Arról van szó, hogy a bennetek lévő önzés vágya, AZ ÉLŐLÉNY. Te magad vagy az.

Hasonlattal világítom meg azt az erőfeszítést, mely állapotszerű kell, hogy legyen, ha a győztes oldalán akarsz állni.

Ha egy gumilabdát víz alá akarsz nyomni, akkor erőt kell kifejtened. Ha pedig ott akarod tartani, akkor állandósítanod kell ezt az erőkifejtést. Önző vágyaid, az a gumilabda.

Uram! Én úgy tudom, hogy az elfojtott vágyak részben beteggé teszik az embert, részben pedig álarcot öltve, más formában újra felszínre törnek.

Jól tudod. Ha kicsit vártál volna, akkor folytattam volna az Általam elkezdett hasonlatot. Így most folytatom.

A víz alá nyomott labda mentőövvé formálódik akkor, ha birtokosa nem csupán a labdával hagyja magát elfoglalni, hanem a labda felfelé törő energiáját felhasználva, szilárd partok felé veszi az irányt.

Aki csak azzal bíbelődik, hogy a labda ellenállását legyőzze, az előbb-utóbb ebbe belefárad, belebetegszik, belepusztul. Aki viszont a felfelé törő önző vágyaknak energiáit süllyedő embertársai megmentésére irányítja, az éppen azáltal győztes, hogy állandóan harcol az önzés megideologizálása ellen, harcol az önzetlen jó cél megmotiválása által.

Nincs gyenge, és nincs erős akarat. Az akarat az egy olyan kivitelező képesség, melyhez az erőt a vágyaktól kapja. A vágyak irányát és erejét pedig motivációk döntik el.

Tehát visszatérve az előbbi hasonlathoz. Nem szabad haragudnod arra a nyavalyás labdára, mely természetének megfelelően nem óhajt víz alatt maradni, holott te nem engedheted meg, hogy ő nyomjon téged a víz alá, hanem örülnöd kell az általa felkínált energiának, mely csak arra vár, hogy te döntéseiddel megszabd a kibontakoztatásának irányát, s így fölszabadítsd erejét.

E küzdelemben nem vagy egyedül. Az egész szellemi világ drukkol érted, és melletted áll, természetesen azok, akiknek szándékuk megegyezik az Enyémmel.

Drukkolunk neked és segítünk olyan mértékben, amilyen mértéket megkíván tőlünk a szeretet. Az a SZERETET, aki vagy, amely előtt a te szabadságod SZENT!"

Jézus; A HANG - könyv 59

2022. júl. 30. 10:30
 10/15 KZitus ***** válasza:

"a "jöttem beteljesiteni a törvényt nem eltörölni," egy elég félre érthető mondat,..." - mi az ami számodra félreérthető?

2022. júl. 30. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!