Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kérjem a Szent Szellemet?

Hogyan kérjem a Szent Szellemet?

Figyelt kérdés

Pár hónapja csöppentem bele a keresztyénség világába, nagyon élvezem de nagyon sok minden nyom engem mostanában. Szeretném ha a Szent Szellem vezérelne engem, nem tudom hogy meg kaptam-e nem tudom, hogy mit kéne érezzek ha majd jön. Vasárnap megyek gyülekezetbe de már kértem ott is, és nem jött de ami késik nem múlik de annyira kíváncsi vagyok rá, azt mondta az egyik barátom, hogy én csak akkor lehetek boldog.

19L

2022. júl. 27. 02:31
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Mindenképp a Bibliából tanulmányozd ki, és ne ilyen-olyan érzésekből következtess arra, hogy megkaptad-e vagy sem! Ha akarod, szívesen segítek benne, csak írj privátban!

2022. júl. 27. 06:08
 2/22 anonim ***** válasza:
0%

„Szeretném ha a Szent Szellem vezérelne engem”

Ilyen nincsen. Ez misztikus filmek témája.

Te annyit tehetsz, hogy hiszel Istenben, fohászkodsz hozzá, és közben csinálod az életedet. Ha úgy kell lennie, akkor segít, ha még nem állsz rá készen, akkor akadályokba ütközöl, ha nem tudod átlépni őket, akkor még nagyon nem neked való a dolog, ami épp foglalkoztat. Nincs olyan, hogy a szent szellem majd megcsinál helyetted mindent. Neked kell megjárnod a magad útját, a magad próbatételeit. És a próbatételeket sem Isten állítja fel neked, hanem az élet. Isten csak átsegít rajtuk, ha már készen állsz rá.

A gyülekezeteken sok motiváló dolgot lehet hallani, de a szektás marhaságokat ki kell szűrnöd. Istenben hinni nem azt jelenti másoknak, mint neked. Neked a magad módján kell megtalálnod Istent. Mint mindenkinek az ilyen gyülekezetekben is kellene... csak sokszor eltévelyednek, szektásodnak, véleménybuborékba kerülnek. Hallgass meg más istentiszteleteket is, és tanulj, formáld a véleményedet!

2022. júl. 27. 06:12
 3/22 anonim ***** válasza:
34%

Na itt aztán jönnek ám a vallásos megmondó emberek.

Ha nem tudod, hogy megkaptad-e akkor nem kaptad meg mert a SzentLélek nem egy súlytalan személy. Érezni fogod ha eljön hozzád.

Ha ezzel az Istennel való kapcsolatra abban a gyülekezetben biztatnak akkor szerintem jó helyen vagy. A kereszténység nem rituálé meg a magunk feje után járás.

2022. júl. 27. 07:42
 4/22 anonim ***** válasza:
17%

Szia Keresztes vagyok.

Én a hit gyülekezetében vettem fel a vállasomat és gyakorlom a mai napig.

Ha a mise közben elkiáltják magukat hogy áhítat van, akkor a testem rángatózni kezd és a lábam ritmusra elkezd mozogni és pár lépés után már érzem, hogy a szellemem kezd feltöltődni és ez egészen addig tart míg a fejem a nagy zúgása egészen kisugárzik a többi emberre. Na akkor beteljesedik igazából az átszellemülés valami magasabb gondolati formába és akkor alakul csak ki az igazi szeretet.

2022. júl. 27. 08:15
 5/22 anonim ***** válasza:
17%
Kezd azzal, hogy kilépsz a mostani szektádból és normális felekezet felé veszed az irányt. A többi majd jön magától is.
2022. júl. 27. 10:01
 6/22 Dorkász06 ***** válasza:
17%

A Bibliából megtudhatjuk, hogy a szent szellem nem egy külön álló személy. Ez egy láthatatlan erő, amely energiát ad, és amelyet Isten arra használ, hogy megvalósítsa az akaratát. Ezért amikor az életünkben működik rajtunk, akkor az nem egy különleges, eufórikus érzés.

Isten egyik ajándéka, hogy leíratta a Bibliát. Ebben olyan gyakorlatias tanácsok vannak, amik már ma segítenek jó döntéseket hozni. Ez Isten támogatása az életünkben a szent szelleme által, amit imában kérnünk is kell tőle.

A működése az életünkben valóban kell ahhoz, hogy boldogok legyünk. Figyeld meg, hogy mik járulnak hozzá ehhez. Erről ír a Galácia 5: 22, 23- ben:

"A szellem gyümölcse ellenben a szeretet, öröm, béke, türelem, kedvesség, jóság, hit, szelídség, önuralom. Ilyesmik ellen nincs törvény."

Ki kell fejlesztenünk ezeket a tulajdonságokat. Mindezt úgy tudjuk megtenni, hogy engedelmeskedünk Istennek. Így ő támogatni fogja ezeket az erőfeszítéseinket. Mindez boldogságot fog eredményezni.

2022. júl. 27. 10:09
 7/22 anonim ***** válasza:
69%

Hat, az kulonbozo egyhazaktol fugg, hogy mi az a Szent Szellem stb.

A karizmatikus neoprotestansoknal van ez ennyire fokuszban.

Mi (tortenelmi felekezetekben) azt mondjuk, akit megkeresztelnek vagy megter, az megkapja Isten Szentlelket, akar erez valamit, akar nem, es az vele marad. Semmifele latvanyos elmenyre nem kell szamitanod. A Szentlelek Isten egyik megjelenesi formaja. Nem varazslas, nem hiszteria. Ha hiszel Istenben, akkor mar benned el a Szentlelek.

2022. júl. 27. 13:55
 8/22 anonim ***** válasza:
39%
Ahhoz hogy megkapd ahhoz ki kell nyitnod a szíved hogy be tud fogadni. Isten azt keresi hogy hol talál hitet. A hit nem más mint bizalom Istenben. Hiszed és bízol abban amit Isten mondott neked az Igéjén keresztül a Bibliában.Ha Isten megígérte hogy annak aki kéri megadja akkor ennek így kell lennie! A te dolgod hogy ezt elhiszed és a szíveddel egyre jobban vágysz Isten közelségére! A szíveddel kérd ezt az igei igazságot egyre nagyobb vággyal és minden erőddel. Ha még nem született meg a vágy a szívedben erre akkor ezt kérd Istentől hogy adjon neked ehhez erőt és ébressze fel a vágyat a szívedben! Ebben is segít az Úr!
2022. júl. 27. 18:00
 9/22 anonim ***** válasza:
amikor már megszületett a vágy a szívedben és teljes szíveddel kéred Isten Szellemét , akkor vagy befogadó állapotban. Akkor van nyitva a szíved.
2022. júl. 27. 18:39
 10/22 anonim ***** válasza:
3%
Ha szellem bennem feltöltődik akkor záróizmaim elernyednek és kiadom magamból a nem kívánatos anyagokat.
2022. júl. 27. 19:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!