Hogyan értelmezik az adventisták ezeket az alábbi Igeverseket, avagy hogyan gyúrhatják össze az Ó és az Új szövetséget?
Márk 2:21 - 2:22
21 Senki sem varr foltot régi ruhára nyers szövetből, különben a folt - vagyis az új anyag - kiszakítaná a régit, és még csúnyább szakadás keletkezne.
22 És senki sem tölt új bort régi tömlőkbe, különben a bor kiszakítaná valamennyi tömlőt, s így mind a bor, mind pedig a tömlők tönkremennének; hanem az új bor új tömlőbe való.
És a történet pont a szombat körüli vitás kérdésekkel folytatódik,
biztosan nem véletlen 🙂
Márk 2:23 - 2:28
23 Egyszer, az egyik szombaton gabonaföldek mellett haladt el Jézus, és tanítványai útközben tépdesni kezdték a kalászokat.
24 A farizeusok ekkor így szóltak hozzá: - Nézd csak, miért tesznek szombaton olyat, amit nem szabad?
25 Ő így válaszolt nekik: - Sohasem olvastátok, mit tett Dávid, amikor nélkülözött, és megéhezett ő is, meg akik vele voltak?
26 Hogyan ment be Isten házába Abiatar főpap idején, és ette meg a kitett kenyereket, amelyeket nem volt szabad megennie másnak, csak a papoknak; s adott belőle a vele lévőknek is?
27 Majd hozzátette: - A szombat van az emberért, nem pedig az ember a szombatért:
28 így tehát az Emberfia ura a szombatnak is.
Kedves Kérdező,
Sajnálom, hogy tudatlannak tartasz és bolondságnak tartod amiket írtam. Az állításodat az általad felhozott 6 pont nem támasztja alá.
1. Attól, hogy a fáraó varázslóinak vesszője kígyókká lett még nem bizonyítja azt, hogy bukott angyalok testet öltöttek és nőkkel közösültek.
2. Attól, hogy azt gondolták, hogy Dánielben a szent istenek lelke van még nem bizonyítja azt, hogy bukott angyalok testet öltöttek és nőkkel közösültek.
3. Attól, hogy az ikóniaiak azt gondolták, hogy Pál és társai személyében istenek jöttek le emberi ábrázatban még nem bizonyítja azt, hogy bukott angyalok testet öltöttek és nőkkel közösültek.
4. Az, hogy a démonok megszállták az embereket még nem bizonyítja azt, hogy bukott angyalok testet öltöttek és nőkkel közösültek.
5. Az, hogy léteznek a fejedelemségek, a hatalmasságok, ez élet sötétségének világbírói, a gonoszság lelkei, melyek a magasságban vannak, még nem bizonyítja azt, hogy bukott angyalok testet öltöttek és nőkkel közösültek.
6. Az, hogy Júdás apostol ír angyalokról, akik nem tartották meg fejedelemségüket, hanem elhagyták az ő lakóhelyüket, még nem bizonyítja azt, hogy bukott angyalok testet öltöttek és nőkkel közösültek.
Ahhoz, hogy ezt bárki belássa nem kell semmilyen felekezet szellemisége.
Üdv. Péter
Kedves Kérdező,
Te totál el vagy tévedve! Az adventista egyház roppantul nem foglalkozik azzal, hogy az angyalok mit csináltak és mit nem. Ez speciel pont nem dogmatikai kérdés… 😁😁😁
Az adventista egyháznak vannak ennél sokkal nagyobb problémái, pontosan ugyanazok mint a többi felekezetnek: hogyan tartsuk meg a fiatalokat az egyházban, hol a határ a misszióban, mi az amit még be lehet vállalni és mi az amit nem, hogyan kezeljük a mai világ kihívásait.
“Megcáfolhatatlan dogmák”… ugyanmár a 21. században élünk, nahát ez az “egyéb téves tanításokkal kimossák a tagok elméjét duma pedig egyenesen nevetséges. Őszintén, hol élsz te?! Ma az Internet korában komolyan ekkora blődségekkel jössz?!
Szó nincs itt agymosásról, aki ide jár az önként csatlakozik és hidd el pontosan tudja milyen hitelvek mentén vállalja azt, hogy a közösség tagja lesz! Ezek mindenki számára elérhetőek és megismerhetőek, és érdekes módon egyetlen olyan kritikussal sem találkoztam még, aki ezekből idézett volna, ebből is látszik, hogy milyen felszínes és nevetséges hülyeségekkel akarjátok támadni valami megmagyarázhatatlan belső kényszerből a mi felekezetünket. Hát nagyon sajnálom hogy ez a beszélgetés is ebbe az irányba terelődött, ahelyett hogy arról beszélgetnénk, hogy pl. az Úr Jézus Krisztus szeretete hogyan nyilvánul meg a mindennapi közösségi életünkben.
Pl. mennyivel jobb lenne így beszélgetni: [link]
ahogyan Kulcsár Tibor baptista lelkipásztor és felesége Kulcsár Anikó tette a tegnapi adventista Bibliakörön.
Üdv. Péter
Belenéztem a videóba kellemesnek tűnő (de csak tűnő) vallásos összejövetel a videó elején szent képeket mutogatnak de a szombatot megtartják ez nem a helyes út.
2 Móz 20:4 Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fenn az égben, vagy amelyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak.
Jak 2:10 Ha valaki az egész törvényt megőrzi, egyetlen egyben azonban megbotlik, minden parancs áthágásában vétkes.
Ahogy te is kiragadtad a szombatot és képletesen körbefutottuk vitánkkal a fél országot de a feltett kérdés nem keltette fel a figyelmed mert ez valahogy lemaradt pedig ez volt a lényeg.....
Hogyan értelmezik az adventisták ezeket az alábbi Igeverseket, avagy hogyan gyúrhatják össze az Ó és az Új szövetséget?
Hogyan lehet egyszerre törvény alatt és kegyelem alatt élni???
Márk 2,21-22
21 Senki sem varr foltot régi ruhára nyers szövetből, különben a folt - vagyis az új anyag - kiszakítaná a régit, és még csúnyább szakadás keletkezne.
22 És senki sem tölt új bort régi tömlőkbe, különben a bor kiszakítaná valamennyi tömlőt, s így mind a bor, mind pedig a tömlők tönkremennének; hanem az új bor új tömlőbe való.
Jézus szavait hozod fel példának de csak azokat amelyek nem cáfolják a tanításaitokat amelyek cáfolják, vagy nem passzol a tévtanításaitokhoz azokat vagy kikerülöd,vagy téma elterelést alkalmazol ez olyan J.W.
manipulációs technikai de rám nincs hatással 😁😁😁
Kedves Kérdező,
Sajnálom ha így érzed, én úgy gondolom, hogy teljeskörűen válaszoltam a kérdésedre. A szombat nem üdvösségkérdés, a folt és tömlő sem erről szól, az üdvösség Isten ajándéka minden ember számára aki elfogadja. Minden keresztény kegyelem alatt él. A szombat egy lehetőség arra hogy az ember pihenjen, feltöltődjön. Az Isten törvénye útmutatás, ha élsz vele akkor boldogabb életed lehet már itt a Földön. Ilyen értelemben tehát lehet egyszerre a kegyelem és a törvény alatt élni.
Üdv. Péter
Péter ismét eltévedtél mint maci a málnásba😁
Ilyen értelemben tehát lehet egyszerre a kegyelem és a törvény alatt élni.
Nem lehet az összegyúrásnak komoly következményei vannak megint nem értetted meg amiről Jézus beszélt, valamint az általad javasolt videóról elmondtam a véleményemet ezt is figyelmen kívül hagytad biztosan ez is komolytalan és nevetséges megjegyzés volt számodra mint a többi írásom
😁😁😁
Az adventistáknál szombat nem egy lehetőség hanem kötelező megtartani ha valaki nem teszi vagy nem tud részt venni rajta mert pl dolgozik üldözésben részesül és felszólíttják változtasson munkahelyet volt már rá több negatív példa.
Kedves Kérdező,
Milyen szerencse hogy szeretem a málnát! 🐻
Igen, biztosan bennem van a hiba, úgy tűnik már a szent képeket sem veszem észre… 😉
Hát engem senki nem üldözött még az elmúlt közel 30 évben, pedig sok alkalommal volt, hogy kimaradtam szombaton, de senki nem kérdezett hogy ugyan mondjam már meg hol vagyok és mit csinálok, és arra sem láttam példát, hogy bárkit felszólítottak volna, hogy változtasson munkahelyet.
Nagyon úgy tűnik, hogy más körökben mozgunk…
Hát sajnálom, ha bárkit atrocitás ért, bizonyára vannak ultrakonzervatív adventisták, mint ahogyan minden felekezetben találkozni ilyen esetekkel, de hála Istennek, hogy nem ez az általános. Tudod én főleg fiatalok közt mozgok, és azt tapasztalom, hogy itt mindenki nagy szeretetben és toleranciában éli meg a közösségi életét. Múlt héten voltunk Bózsván ifjúsági táborban, és jó volt látni a sok lelkes fiatalt. 160-an voltunk.
Üdv. Péter
Ha így van akkor elnézésedet kérem a tévedésért, hogy általánosítottam.
Viszont felmerült bennem egy érdekes kérdés a vitánkkal kapcsolatban.....
1Móz 6:1 - 6:4
1 Lőn pedig, hogy az emberek sokasodni kezdének a föld színén, és leányaik születének.
2 És láták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és vevének maguknak feleségeket mind azok közül, kiket megkedvelnek vala.
3 És monda az Úr: Ne maradjon az én lelkem örökké az emberben, mivelhogy ő test; legyen életének ideje száz húsz esztendő.
4 Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok [gyermekeket] szülének nekik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves emberek voltak.
Ha az általad képviselt teória szerint az Istenfiak és az emberek fiai kifejezés simán csak két emberi csoportot jelent amelyek abban különböznek hogy az egyik Istenhez tartozó a másik nem Istenhez tartozó akkor hogyan jöhettek létre óriások és a későbbi Bibliai korokban az óriások leszármazottjai ?
4 vers leírja hogy az óriások azért születtek mert az Isten fiai bementek az emberek leányai hoz !!!
A mai korunkban hívő és hitetlen kapcsolatából miért nem születnek születhetnek óriások, mert vannak ilyen kapcsolatok és teljesen normális méretű gyerekek születnek 😁😁😁
Ezt a témát más könyvekből is alátámasztja ez a írás pl En, Jub de ti ezeket a könyveket nem fogadjatok el igaznak....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!