Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Adventisták! A hívőitek miért...

Adventisták! A hívőitek miért nem a krisztusi elveket követik?

Figyelt kérdés

Ugye Jézus az alázatot, az egyszerűséget tanította, meg hogy menj és oszd szét a vagyonodat a szegények között.

Annak ellenére hogy a többi egyházhoz hasonlóan az adventisták is az egyedüli igaz egyháznak tekintik magukat, a híveik a világi szokásokat követik, távol Jézus útmutatásaitól.

Most épp egy cseh adventista milliárdos mutogatja a drága kocsiját az interneten; kérkedik, hogy ő milyen menő.

[link]

Aztán mellette előadássorozatokat tart és vallási könyveket ír, osztja az észt a vallásról.

[link]

Máshol ugyanez folyik. Magyarországon is ismerek embert, aki az amerikai dzsipjével mindig az imaház ajtaja elé állt, mutogatta a "pénzét" és a "menőségét" másoknak, aztán felment a szószékre papolni.

Ilyen emberek akarnak téríteni és Krisztus vallásáról beszélni??

2022. jan. 26. 08:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Érdekes. Nálunk az adventistaknak egy kis imahazuk van, semmi több. Puspokiben élt 2 adventista és mindig úgy köszöntek mindenkinek hogy az Úr áldjon meg. Magyarok voltak. Én mindig úgy hívtam őket a házuk mögött hogy az istenfélők. Az egyik megvakult oregkorara és úgy járt egyedül a buszon hogy számolta hányszor áll meg a busz míg le kell szalljon. Sajnáltam érte hogy vak és egyszer mondtam neki és azt mondta hogy az Úr megsegítő hogy hazaerjen meg az imahazba. Ezek biztos hogy nem baptistak voltak mert baptista templom nálunk is volt se punkosdistak mert nálunk csak penticostal van román nyelven.
2022. jan. 26. 08:50
 2/8 anonim ***** válasza:
40%

Tehát ismersz 1-2 ilyen adventistát, és ezen az alapon megszólítod mindannyiukat, hogy miért viselkednek így.

Nem így viselkednek.

Kérdező, te

- vagy direkt uszítasz ez ellen a felekezet ellen,

- vagy általában a hívő (vallásos) emberek ellen uszítasz,

- vagy egy hatökör vagy.

2022. jan. 26. 09:34
 3/8 anonim ***** válasza:
57%

"Ugye Jézus az alázatot, az egyszerűséget tanította, meg hogy menj és oszd szét a vagyonodat a szegények között."

Azt azoknak mondta, akiket tanítványának akart. Ez a mostani keresztényekre nem vonatkozik. Ránk az vonatkozik, hogy annyit adakozz, amennyit jókedvből adsz.

Nekik az a bajuk, hogy Krisztus helyett a törvényt követik. Sok keresztény példát vehet sok adventista életmódjáról

2022. jan. 26. 10:32
 4/8 A kérdező kommentje:

3-as, a keresztényekre mi vonatkozik, ha nem Jézus tanítása??

A világban való gyűjtögetés, minél több pénz és anyagi dolgok összekuporgatása, meg a kérkedés és a képmutatás? Ezt találod az evangéliumokban?

Az idő múltával át lehet értelmezni Jézus erkölcsi tanításait? Ezek olyan útmutatások, amik a kor haladtával megváltoztathatók?

Elég sok adventistát ismerek, de ezek közül erkölcsi téren nagyon sok tanulhatna a "világiaktól".

Szerintem 3-as, te nem nagyon olvasod az evangéliumokat, de legalább ne beszélnél ostobaságokat.

2022. jan. 26. 11:27
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én katolikus vagyok, nem adventista, de nem fair pár kirívó, valóban nem keresztényi példa miatt megbélyegezni egy egész közösséget. Ilyen példák mindenhol vannak.
2022. jan. 26. 12:56
 6/8 A kérdező kommentje:
OK hogy mindenhol vannak, de akkor ezek az egyének ne akarjanak papolni Jézus követéséről és ne csodálkozzanak, ha a hallgatók és a hívek száma az évek vagy évtizedek múltával gyorsan csökken.
2022. jan. 26. 13:09
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

"OK hogy mindenhol vannak, de akkor ezek az egyének ne akarjanak papolni Jézus követéséről"

Nem kell rájuk hallgatni. Mindenki a saját lelkéért felel. Te legyél Krisztus követője, mutasd meg akkor, hogy te jobb vagy.

2022. jan. 26. 13:20
 8/8 anonim ***** válasza:
#1 Biharpüspöki...?
febr. 3. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!