Az adventista vallás szerint, ha valaki öngyilkos lesz , hova kerül vagy mi lesz vele?
Ismerek egy családot ahol sajnos történt egy öngyilkosság.Viszont nagyon vallásosak, ( adventisták) és nemtudok sokmindent erről a vallásról. Hallottam olyat hogy náluk nincs menyország. Csakis Krisztus második eljövetelét várják. Ha jól tudom az öngyilkosság bűnnek számít. Szóval ez a srác aki öngyilkos lett az ő vallásuk szerint, ebben a helyzetben mi történt vele?
Minden ezzel kapcsolatos dolgot meghallgatok!
Előre köszönöm!
Az ÖRÖK pokolban nem hisznek, de az elkárhozásban is a részleges pokolban igen. A hitük és a Biblia alapján az öngyilkosok is oda jutnak.
Egyébként hisznek a mennyben is és a Jelenések könyve szerinti Új Földben.
Hol (melyik településen) volt ez a srác? Ő is adventista volt?
"Az ÖRÖK pokolban nem hisznek, de az elkárhozásban is a részleges pokolban igen."
Nem. Szerintük halálalvás van, nincs pokol, az ember lelke nem megy a mennybe se, csak feltámadás van az arra érdemeseknek. Veszettebbek azt állítják, hogy akik megtartják a szombatot, azok támadnak fel. A vasárnap pedig az ördög bélyege.
Nekem mondod 5-ös, hogy nincs náluk pokol? Amit te mondasz az hülyeség.
A hitük szerint - és ahogy a Bibliából kivehető - minden ember feltámad, aztán némelyek üdvözülnek, a többiek pedig kárhozatra, valamennyi ideig tartó pokolra mennek.
Az én szüleim is adventisták. Csak ismerem már a hitelveiket, főleg hogy 20 éves koromig én is közéjük jártam.
Szia,
Teológiát végzett adventista tanító vagyok, így pontos választ tudok neked adni. Hitünk szerint minden ember a “pokolba” kerül, mert a Szentírásban a pokol szó (héber: seol, görög: hádész) a halottak tartózkodási helyét jelöli. Innen lesz a feltámadás az igazaknak az örök életre, a gonoszoknak pedig a kárhozatra. Az hogy ki melyik csoportba kerül az Isten döntése, mi emberek senki felett nem ítélkezhetünk.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!