Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A háborúk valójában Isten...

A háborúk valójában Isten próbái az emberiség számára?

Figyelt kérdés
Háborúk mindig akkor voltak, amikor a világban elharapózott a hatalomvágy, a diszkrimináció, az erkölcstelenség. Háborúban összefognak az emberek, majd amikor vége a háborúknak, viszonylagos béke áll be efy ideig, évtizedig stb. Viszont az emberiség mintha semmiből sem tanulna, megint teret nyer a túlzott hatalomvágy, erkölcstelenség, gonoszság, és akkor megint jön egy háború. Elgondolkodtam azon, hogy vajon nem-e Isten szeretné felnyitni az emberiség szemét a valódi emberi értékredekre (szeretet, béke, összefogás, empátia) de folyton sikertelenül, mert az emberiség semmiből sem tanul? Vajon Isten próbái-e a háborúk?
2022. júl. 21. 12:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
#9 meg volt az esti mese, igazságot meg bibliába olvasod majd.
2022. júl. 21. 17:52
 12/14 anonim ***** válasza:

Én próbáltam ezt szétszedni alapjaira.Gondolkoztam azon ,hogy mire kell a tudás?,Érdekes ezt még senki nem tette fel kérdésnek.A környezetünk ,a bolygónk tele van élettel.Ezt azért hangsúlyozom ki, mert én arra jutottam ,hogy Isten első helyén maga az ÉLET van.Azután jön a sorba az ember ,de abból is csak az amelyik ráébred arra ,hogy az ember a természettől függ.Vagyis az ÉLETET tartja elsőnek.

Tehát a tudással egyre tovább juthatunk.Megismerhetjük az élet kialakulását, a naprendszerünket , amely megint hatással van az életre.Akarhogy gondolkoztam arra jutottam ,ha kijutunk az űrbe messzebb galaxisokba, csillag- bolygórendszereket fogunk találni, halott bolygókat ,és ÉLETET.

Na most itt jön egy érdekes téma.Hogy a tudás arról szól ,hogy egyszer az ember is el tudjon jutni oda ,hogy mas bolygókon életet teremtsen.Vagyis teremtő lehessen.

De ehhez rá kell döbbenie és elfogadnia hogy a korlátok amiben élünk erkölcsi oldalát tudjuk csak járni.

Próbáltam szétszedni az erkölcsöt.Mikor tud az ember korlátok nélkül élni.Pl űrhajó nélkül utazni...Meglepődsz.

Felsorolom most neked ,mindazt ami egy olyan emberhez kell amely kikerülheti az erkölcsi dilemmákat és korlátokat, beleértve a természeter:

-ne egyen

- ne igyon

- ne lélegezzen

-ne aludjon

- ne öregedjen

-ne érje külsőhatás( pl. a tűztől ne égjen meg)

- ne függjön anyagtól a térben való mozgástól

-ne betegedjen le

- ne haljon meg

Ja és ehhez még hozzá kell tenni ,hogy legyen intelligens.Ha ezt megtudod alkotni, emelem kalapomat.

De megvizsgálva ezt az "embert" semmi más nem lehet csakis egyfajta energia.

2022. júl. 22. 12:15
 13/14 anonim ***** válasza:
Szóval az ember teszi próbára magát.És addig a teremtőnk nem bánt minket, még a bolygón lévő ÉLET biztonságban van.
2022. júl. 22. 12:18
 14/14 anonim ***** válasza:
Azért azt még tisztáznál hogy az ÉLET teremtője és a VILÁG teremtője nem egy és ugyanaz...
2022. júl. 22. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!