Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szodoma és Gomora városát...

Szodoma és Gomora városát milyen nép lakta? Milyen vallásban hittek? Hol volt ez a két város?

Figyelt kérdés
Kik voltak a szodomaiak, gomoraiak? Kánaániták voltak? Milyen vallásúak voltak? Földrajzilag hol volt a két város?

2022. júl. 20. 10:24
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
0%
#20 jehovás nehezen lehetek max yahuáhsnak lehetne mondani de annak se feltétlen.
2022. júl. 21. 16:30
 22/63 anonim ***** válasza:
29%

Igazad van. Nem Jézus mondta. De a Biblia több helyen is utal rá. Már csak nem fogod megkérdőjelezni Isten szavát:D

Róma 7:6

,,Most azonban kikerültünk a törvény alól,a mivel meghaltunk annak, ami korlátozott minket, hogy új értelemben, azaz a szellem által legyünk rabszolgák,b és ne a régi értelemben, az írott törvénygyűjtemény által"

Róma 10:4

,,Mert a törvény vége Krisztus,a hogy mindenki, aki hisz, igazságos legyen Isten szemében"

Galácia 3:24,25

,,24 Tehát a törvény Krisztushoz vezető nevelőnk lett,a hogy hit alapján nyilvánítsanak minket igazságosnak.b 25 Most azonban, hogy a hit megérkezett,c már nincs szükségünk nevelőre."

Efézus 2:15

,,A teste által eltörölte az ellenségeskedés okát, a törvényt, amely parancsokból és rendeletekből áll..."

Én vagyok mondhatni Jehova tanúja

Bár ez így nem igaz teljesen. Igazából a szüleim azok és én nem akarok majd tag lenni.

Én voltam a #18

2022. júl. 21. 16:40
 23/63 anonim ***** válasza:
64%

"#20 jehovás nehezen lehetek max yahuáhsnak lehetne mondani de annak se feltétlen."

Az meg micsoda?

2022. júl. 21. 16:49
 24/63 anonim ***** válasza:
#23 Yahuások izraeliták meg judaizmusosak
2022. júl. 21. 16:54
 25/63 A kérdező kommentje:

De mi a fene az a Yauha? Olyan hülyeség, mint a Jehova...

Isten nevének a Bibliában számtalan példája van, azonban Mózesnek Jahveh-ként mutatkozott be, amit JHVH-nak írunk.

2022. júl. 21. 17:23
 26/63 anonim ***** válasza:
32%
#25 bibliába sehol nincs jahveh irva max Jehova.
2022. júl. 21. 17:41
 27/63 A kérdező kommentje:

#25.

De csak ilyet ír a Tanakh, a Jehova egy sajátosan összeollózott, félig félrefordításból létrejött szó. Isten így mutatkozott be Mózesnek: "Vagyok, aki vagyok", pontosabban tükörfordításban "A vagyok vagyok". Ez a héber létigének az egyik speciális, imperfektumban, vagyis folyamatos módban lévő alakja. Vagyis egy befejezetlen igemód alak. Ez egyfajta folytonosságot fejez ki, ami mindig is volt, van és lesz is, nincs eleje és vége. Ezzel az Örökkévaló kifejezi azt, hogy Ő örökkévaló, nincs kezdete és vége. Ez egy utalás arra is, hogy Ő nem olyan, mint egy pogány istenség, aki a világnak a része, aki születik, aki valamiért felel, akinek több hangulata van stb. Azzal, hogy Elohim azt mondja, hogy Ő a létige, ezzel azt fejezi ki tulajdonképpen, hogy Ő a mindenség, ugyanakkor az időn felülálló.

2022. júl. 21. 18:19
 28/63 anonim ***** válasza:
37%

A bekepcsolodó vagyok.

Ez egy idióta jehovás.

Hogy a francba szabadulnak elő ennyire?

"Judaizmusok meg minden"

Külön jó, mikor a szektákról szekták válnak le.

2022. júl. 21. 19:06
 29/63 anonim ***** válasza:

Igen

De a JHVH csak nem mondhatod úgy hogy Jéhávéhá

Alapos kutatómunka után jutottak arra hogy ezek a magánhangzók a legvalószínűbbek

Nem csak hasra ütöttek oszt jóvan azúgy ez lesz akkó

Benne van ez a név tekercsekben és régi Biblia fordításokban is megjelenik még. Csak az idő elteltével ezeket szépen eltávolították a Bibliából.

Még néhány magyar költő versében is megjelenik ez a név

2022. júl. 21. 20:47
 30/63 anonim ***** válasza:

Hát igen. Ilyen ez a katolikus keresztény szeretet 👀

Hülye Jehovista hogy pusztulna megfele

Tiszta Brian élete

,, Nem értem miért baj az hogy kimondom azt hogy Jehova... *Megdobálják kővel*"

2022. júl. 21. 20:50
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!